Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

W B7 to chyba był standard. Musisz wymacać od spodu zderzaka czy jest antena i kabel.

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 823,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jakbyś jeszcze nr części podrzucił,to przyznam ze jestes mistrzem:wink:

Opublikowano

Panowie prośbę mam do kogoś kto ma antenę dachową GPS :decayed: Jakby wybierał się do samochodu po coś to mógłby zmierzyć odległość od końca dachu (nie lotki) do tylnej części anteny? Nie wiem czy od spodu Audi ma zaznaczony ten punkt a nie chcę się zdziwić jak zdejmę podsufitkę :wink:

Opublikowano
Problem w tym, że teraz ciężko znaleźć cały napęd. NaviService już od dawna nie ma. Też bym wolał taką opcję bo jest o wiele prostsza.

Zainteresowałem się tematem i możliwe że będę miał takie całe napędy po 350zł :whistling:

A kiedy będziesz coś wiedział? :cool::wink4:

Opublikowano

Jestem zainteresowany bo u mnie coś ten alser nie domaga... raz działa, raz nie... Jak się nagrzeje to czytać płyt już nie chce. :kwasny:

Opublikowano
:good::hi::wink4:
Opublikowano

U siebie wymieniłem sam laser i działa jak złoto :banan: :banan: :banan:

Nie ma dużo roboty- można spokojnie w 30 min ogarnąć :decayed:

Opublikowano

u mnie też laser szaleje, najczęściej po ok 2 godzinach jazdy problemy z napędem są i gdy grzeje w samochodzie, jak ostatnio było ciepło i nie grzałem, to cały czas działał.

wymienił bym chętnie albo napęd, albo sam laser, byleby działało, chociaż sam się do tego nie dogrzebie pewnie, chociaż też zastanawiałem się nad sprzedażą i kupnem ledowej.

dziwne, że w b5 jak miałem rns-e z a6, to takich problemów nie było, a sporo starszy sprzęt

Opublikowano

Miałem to samo- na samym początku problemy jak się rozgrzała, później od święta odczytywała, ostatnio w ogóle.

Jeśli chodzi o wymianę- można to ogarnąć bez problemu (nawet dolnych śrubek wyświetlacza nie trzeba odkręcać bo można to zrobić inaczej).

Panowie prośbę mam do kogoś kto ma antenę dachową GPS :decayed: Jakby wybierał się do samochodu po coś to mógłby zmierzyć odległość od końca dachu (nie lotki) do tylnej części anteny? Nie wiem czy od spodu Audi ma zaznaczony ten punkt a nie chcę się zdziwić jak zdejmę podsufitkę :wink:

Zaraz Ci to zmierzę:naughty:

Opublikowano
Miałem to samo- na samym początku problemy jak się rozgrzała, później od święta odczytywała, ostatnio w ogóle.

Jeśli chodzi o wymianę- można to ogarnąć bez problemu (nawet dolnych śrubek wyświetlacza nie trzeba odkręcać bo można to zrobić inaczej).

Zaraz Ci to zmierzę:naughty:

Lux malina :banan: już myślałem że nikt metra w domu nie ma :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ja jestem bez auta, więc nie mam jak Ci tego sprawdzić :whistling:

Opublikowano

Spoko H4mm3r, nie mam do nikogo żalu ani też pretensji :wink4: bo niby o co?! :wink:

Opublikowano

Nie mam metra- mierzyłem liniałem :grin:

16 - 16,5 cm- tylna krawędź antenki jest zaokrąglona, krawędź nadwozia trochę też :wink:

Opublikowano

Hehe. Najważniejsze, że zmierzone :good: Wiszę dobrego browara :beer: Dzięki.

Opublikowano

Może kupię sam laser i wymienię? Czy raczej czekać na cały napęd?
Opublikowano

Może kupię sam laser i wymienię? Czy raczej czekać na cały napęd?

Jak uważasz- generalnie pewne kroki są wspólne:

- odkręcenie górnej pokrywki

- odkręcenie panelu przedniego i odpięcie przewodu

- Odkręcenie ekranu żeby odkręcić napęd od jednostki (ja tego nie zrobiłem- nie mogłem ruszyć śrubek- da radę to zrobić małym śrubokrętem przez otwór na płyty)

- Odkręcenie napędu i odpięcie taśmy

Jak masz napęd - to wrzucasz nowy i składasz w odwrotnej kolejności.

Jak wymieniasz laser to dochodzi jeszcze (płyta musi być w napędzie):

- odpięcie i odlutowanie taśmy lasera (2 luty),

- odkręcenie 2 śrubek (1 prowadnicy lasera po szynie i 2 szyna lasera)

- wyciągnięcie szyny, wyciągnięcie lasera

Składasz w odwrotnej kolejności (dochodzi tylko odlutowanie 2 dodatkowych pkt. nowego lasera zabezpieczających przed napięciem statycznym)

Sprawa jest prosta i do ogarnięcia (za pierwszym razem) w 30-40 minut.

Tu jest instrukcja, którą dostałem od sprzedawcy:

http://www.mediafire.com/?tl8lqi30kqxkp78

Tylko jedno ale- w instrukcji jest, że nie może być płyty w napędzie. Ale płyta musi tam być!

Teraz jeżdżę cały czas z navi włączoną (mapa) i testuję. Nic się nie krzaczy, szybko się ładuje, jest :thumbup:

Opublikowano

To wymiana napędu jest "prostsza", przynajmniej dla mnie bo za lutowanie to się w tym sprzęcie nie wezmę. :whistling: