podki Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 Witam! Pedał hamulca po kilku hamowaniach robi się miękki i wpada do podłogi, hamowanie wtedy jest bardzo słabe, z tego co się orientuję to mam dość spory wyciek z pompie vacum czy to może być powodem tej usterki czy raczej coś innego, nie mam błędów powiązanych z hamulcami, i czy wycieki z pompy vacum można naprawić wymianą uszczelek? w serwisie audi powiedzieli że pompa jest do wymiany 1200zł + robocizna
Dev Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 nie masz wycieku z pompy vacuum tylko z pompy hamulcowej ale żeby to potwierdzic trzeba zdjąc pompe i sprawdzic czy cieknie od strony trzpienia a z tego co piszesz to wynika że jednak cieknie
podki Opublikowano 22 Października 2012 Autor Opublikowano 22 Października 2012 dzięki za odpowiedz! pompa vacum cieknie na 100% potwierdziły to dwa serwisy audi i skoda. Dodam że auto mam od 1,5 roku i nigdy nie musiałem uzupełniać płynu hamulcowego! A z tą pompom vakum zastanawiam się czy może mieć wpływ na tą moją usterkę z hamowaniem?
Stichy Opublikowano 26 Października 2012 Opublikowano 26 Października 2012 Moze i zle rozumuje - jak by pompa vacum ciekla to ciezko by bylo wcisnac pedal - ale skoro servis tak twierdzi
Rekomendowane odpowiedzi