wrclaguna Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 tabletki sobie nasenne kup lepiej Bartek testowal w nocy TV wowczas zywej duszy nie ma nikt nie ma wlaczonego zadnego sprzetu i brak zaklocen
Bart-S Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 tabletki sobie nasenne kup lepiej 3 tygodnie bez auta - musiałem podjąć jakieś kroki Padło na nockę w garażu to auto to ma z 200KG wiecej niz seria Ważyłem kilka tygodni temu - bez TV/DVD i airbagów w kanapie, z pełnym bakiem było 1620kg. W dowodzie jest 1560kg - nie ma tragedii Bart-s, dużo zachodu jest przy odblokowaniu TVfree? Wiem, wiem... na pewno dużo I ile dałes za to DVD ? Możesz dać foto jak umiejscowiłeś antenki ? A może je całkiem skryłeś ? Z TVFree powiem Ci dziś jak skończę całą operację (ale wygląda na pikuś - kwestia backapu danych adaptacyjnych RNS-E). Za DVD zapłaciłem w naviku 570zł. Jeśli chodzi o anteny - podpinałem się pod ori wiązkę czyli... Kupione na ebay-u wzmacniacze antenowe z WE/WY TV. Wiązki antenowe łączące wzmaki i tuner nabyłem w naviku (200zł za 4 przewody - niestety dają złe wtyczki na piny - trzeba dokupić pasujące w ASO, na szczęście nie kosztują aż tak dużo). Jeśli chodzi o prowadzenie kabli - antenowy do prawego wzmaka puściłem na tylnej ściance bagażnika. Lewa wiązka ma do tunera 20cm więc tam nie było problemu. Najwięcej roboty było z przekładaniem kabla sygnałowego do RNS-E (131zł w naviku) oraz chinchy do DVD (30zł za 5m 3-przewodową wiązkę). Prowadziłem lewą stroną bagażnika , potem słupkiem C w dół, profilem kanapy do środka na konsolę środkową - jest tam prowadnica przewodów - aż do RNS-E i dalej chincze w prawo na schowek. Z kosztów dodatkowych będzie jeszcze adapter do kostki 54 w tunerze TV, umożliwiający podpięcie dodatkowych źródeł obtazu (47zł w naviku).
mystic.pl Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Graty Bartek, ładowanie gotowego softu do rns-e to pikuś w porównaniu do przerzucania tych wszystkich kabli i bebechów, masz chłopie zapał graty Rozumiem, że przy tej okazji podłączyłeś bose stage 2, przekodowałeś chyba też, no i jak wrażenia między pełnym systemem a stage one ?
jozek726 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 jeżeli było to pytanie to sory ale jest tu tego na prawdę sporo opisz jak Ci się jeździ automatem? następne Twoje auto to będzie automat czy wrócisz do manualu ?
Bart-S Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 Graty Bartek, ładowanie gotowego softu do rns-e to pikuś w porównaniu do przerzucania tych wszystkich kabli i bebechów, masz chłopie zapał graty Rozumiem, że przy tej okazji podłączyłeś bose stage 2, przekodowałeś chyba też, no i jak wrażenia między pełnym systemem a stage one ? Operacja aktualizacji softu do 0660 zakończona poprawnie - niestety kanał 5 ustawiło na 1 :/ W tygodniu spróbuję jeszcze raz (auto miało odłaczone zasilanie nieco ponad 10h - być może za mało). Miałem zamiar dołożyć wiązkę do BOSE (póki auto rozebrane). Jednak nie mogłem znaleźć odpowiednich przewodów - czas naglił, chciałem już wyjechać autem i zostawiłem to na "następny raz" opisz jak Ci się jeździ automatem? następne Twoje auto to będzie automat czy wrócisz do manualu ? Do automatu podchodziłem bardzo sceptycznie - a teraz nie wyobrażam sobie powrotu do manuala (no chyba, że S-ka - chociaż teraz z STronic to już raczej sprawa przesądzona ). Multitronikiem jeździ się bardzo komforotwo (płynnie - brak zmiany przełożeń). Gdyby nie fakt, że jest niekompatybilny z Quattro oraz to, że w B8 pali duuuużo więcej niż Tiptronic czy STronic to pewnie pozostałbym przy tej skrzyni...
siemian Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Graty Bartek, ładowanie gotowego softu do rns-e to pikuś w porównaniu do przerzucania tych wszystkich kabli i bebechów, masz chłopie zapał graty Rozumiem, że przy tej okazji podłączyłeś bose stage 2, przekodowałeś chyba też, no i jak wrażenia między pełnym systemem a stage one ? Operacja aktualizacji softu do 0660 zakończona poprawnie - niestety kanał 5 ustawiło na 1 :/ W tygodniu spróbuję jeszcze raz (auto miało odłaczone zasilanie nieco ponad 10h - być może za mało). ja miałem chyba 8 godzin i wszystko wyszło więc nie wiem o co kaman. Nie trzeba odpinać aku, wystarczy jezdzić z wyjetym bezpiecznikiem od RNSa
Thom4s Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Dziwne, nie słyszałem żeby Multitronic palił więcej niż klasyczny automat. Wiem natomiast, że S-tronic pali mniej i ma lepszy czas do setki niż manual. Już myślałem, że czasy konwertera, się skończyły, a tu ZF wymyśliło 8-biegowy klasyczny automat i pakują go prawie we wszystkie nowe BMW. Audi A8 również.
Bart-S Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 ja miałem chyba 8 godzin i wszystko wyszło więc nie wiem o co kaman. Nie trzeba odpinać aku, wystarczy jezdzić z wyjetym bezpiecznikiem od RNSa W takim razie z softem może coś jest nie tak. Wrzucałem paczkę 0660 przygotowaną przez Malika pod kątem SDS - po kolejnym resecie spróbuję zaktualizować RNS-E przy pomocy navi 2008. Dziwne, nie słyszałem żeby Multitronic palił więcej niż klasyczny automat. Wiem natomiast, że S-tronic pali mniej i ma lepszy czas do setki niż manual. Już myślałem, że czasy konwertera, się skończyły, a tu ZF wymyśliło 8-biegowy klasyczny automat i pakują go prawie we wszystkie nowe BMW. Audi A8 również. Tomku masz rację z tym spalaniem przesadziłem - nie jest tak źle
mystic.pl Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Bartek, a nie lepiej potraktować SDS-hackiem wer. 0750 z PL menu
Bart-S Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 W sumie racja... Masz linka do takiej paczki?
MAGIC87 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 co za rezacze macie czas na siedzenie w domu przed TV?
Bart-S Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 No ba - zaraz idę na Indianę Jones-a
mystic.pl Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 W sumie racja... Masz linka do takiej paczki? Poszło.
siemian Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 ja to potraktowałem PL-menu zmodzonym przezemnie na sdsa
Bart-S Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 W sumie racja... Masz linka do takiej paczki? Poszło. Właśnie zasysam Dzięki Do samochodu :polew: Nieee - dziś salon ...i światynia zagłady ja to potraktowałem PL-menu zmodzonym przezemnie na sdsa Marek a Ty mojego mejla masz może
siemian Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 dawaj na PW to poświęce się, wstane z łózka i Ci podesle PL menu z sdsem i to do odblokowania tv w czasie jazdy
Bart-S Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 Poooszło W RNS-E aktualnie siedzi już działające 0080.[br]Dopisany: 19 Grudzień 2010, 23:04_________________________________________________Jeszcze jedna rzecz chodzi mi po głowie - ponoć dla navi wkładanej do A1 pojawił się PL lektor. Jakie tam wchodzą mapki? Może przy okazji kolejnej wersji RNS-E w końcu pojawi się fabryczne PL Menu i polski lektor?
PIXI Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Bartek, daj spokój modom .... przecież zaraz Święta ...... :gwizdanie: Poważnie to jak zwykle dopięte wszystko na ostatni guźik Pozdrowionka
GRazny Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Do samochodu :polew: Nieee - dziś salon ...i światynia zagłady ech... dobrze że Gośka tu nie zagląda... oberwałbyś za tą zagładę i nic by nie dało tłumaczenie że to Indiana...
Rekomendowane odpowiedzi