skovroon Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Końcóweczki zakupione :> średnica 87mm, koszt 50zł za szt. (dzięki wentyl ) Jeszcze tylko srebrzanka i śruby... ładne są ! :> mnie sie podobają.
KOval81 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Eeeee Michaś - źle wyglądać nie będą, bo złe nie są, ale mi bardziej chodzi o średnicę, czy nie za duża.
HiRide Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Końcóweczki zakupione :> średnica 87mm, koszt 50zł za szt. (dzięki wentyl ) No to tu mnie rozczarowales... beda wygladaly slabo [jesli sie nie myle] Najladniejsze sa proste estetyczne koncowki, a te maja jakis "parapet". Kolego wszystko kwestia gustu-mnie sie podobaja elipsy sciete,zawiniete do srodka te ktore mam na aucie. Bartkowi,takie jakie zakupil a Tobie zapewne te ktore masz na wlasnym aucie Dobrze ze jest zakladac rozne (byle nie za duze) bo wtedy te auta nie robia sie nudne i takie same
Bart-S Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Fly kurcze o jakim "parapecie" mówisz, przecież to są ładne proste końcóweczki - chodzi Ci o ten ząbkowany profil na końcu? Oglądałem na żywo u wentylka i wogóle tego nie widać - ja to dopiero teraz zauważyłem, na foto - napis zejdzie po delikatnym rezanku papierem ściernym Końcówki nie będą za duże - u Marcina wygląda to tak i chyba jest idealnie (chociaż to zdjęcie nie daje pełnego ekefktu, na żywo wygląda to o wiele lepiej - jak wracaliśmy ze zlotu w Pile to nie mogłem się napatrzyć na tą jego dupkę : Jedyne co to nie będę chciał ich wypychać tak jak wetnyl za zderzak - tylko raczej równo z dokładką. Wracając do średnicy - jak widzicie, dyfuzor siedzi dokładnie w profilu i jeszcze trochę miejsca jest. Podsumowując - na początku, ten wariant średnio mi się podobał, ale im częściej oglądałem wentylowóz tym bardziej się przekonywałem. Zobaczymy jak to będzie wyglądać u mnie. W zasadzie to eksperyment - jeśli jednak mi się odwidzi, po prostu wymienię końcówki
HiRide Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Fly kurcze o jakim "parapecie" mówisz, przecież to są ładne proste końcóweczki - chodzi Ci o ten ząbkowany profil na końcu? Oglądałem na żywo u wentylka i wogóle tego nie widać - ja to dopiero teraz zauważyłem, na foto - napis zejdzie po delikatnym rezanku papierem ściernym Końcówki nie będą za duże - u Marcina wygląda to tak i chyba jest idealnie (chociaż to zdjęcie nie daje pełnego ekefktu, na żywo wygląda to o wiele lepiej - jak wracaliśmy ze zlotu w Pile to nie mogłem się napatrzyć na tą jego dupkę : Jedyne co to nie będę chciał ich wypychać tak jak wetnyl za zderzak - tylko raczej równo z dokładką. Wracając do średnicy - jak widzicie, dyfuzor siedzi dokładnie w profilu i jeszcze trochę miejsca jest. Podsumowując - na początku, ten wariant średnio mi się podobał, ale im częściej oglądałem wentylowóz tym bardziej się przekonywałem. Zobaczymy jak to będzie wyglądać u mnie. W zasadzie to eksperyment - jeśli jednak mi się odwidzi, po prostu wymienię końcówki ten "parapet" to odcinek na calym obwodzie od konca wydechu do srodka -jest troche duzy Jak dla mnie te koncowki u wentyla sa za duze.Mierzylem rozne i 80mm to jest max zeby to wygladalo ok bo znowu 75mm sa za male.
Bart-S Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2009 ten "parapet" to odcinek na calym obwodzie od konca wydechu do srodka -jest troche duzy Jak dla mnie te koncowki u wentyla sa za duze.Mierzylem rozne i 80mm to jest max zeby to wygladalo ok bo znowu 75mm sa za male. No nic, wszystko się okaże jak już całość zmontuję Bartas -obejrzałeś film, to teraz chyba Suzi, albo Hanię kupisz jakąś, zamiast doinwestowywać A4 A tak na poważnie, to proszę bardzo - http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_a4_avant_airride_stylepoznan-t54446.0.html - niby niepozorne i niezbyt urodziwe fele, a jedne z najdroższych w oryginale, jakie udało mi się znaleźć... :gwizdanie: Co do listew, to ja również obok Marcina się dołączam do grona chętnych - jak będziesz miał, to wal śmiało na PW - okazyjnie S4 listwy również mogą być. Do końcóweczki wydechu teraz - nie będą za duże na B6 ?? Wczoraj przykładałem fi 76mm, to nie jest wcale mała Powiedz mi tylko, czy otwory w dokładkach S-Line i 1,8 T są jednakowe, czy różnią się jakoś wielkością ?? [br]Dopisany: 09 Sierpień 2009, 20:36_________________________________________________No more questions - fakt że do BMW - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=685294030 Hehe, jestem jak najbardziej za ale jest kilka ale... (1) brak prawka na jednoślad, (2) żona się kategorycznie nie zgadza - mówi że wie jak szybko jeżdżę autem a co dopiero motocyklem Jeśli chodzi o rozmiar profilu na dyfuzor to Fly napisał że standard i S-Line się pod tym względem nie różnią... Ja tam mu wierzę ale jak przyjdzie zderzak to mogę zmierzyć i wtedy porównamy z Waszymi... Co do tematu felg - myślałem o BBS-ach, żonce się podobają i jeszcze kolega Mroova81 mnie namawia Oprócz RS4 podobają mi się jeszcze BBS GT: lub:
KOval81 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Ja Ci powiem szczerze, że też cały czas choruję na coś ze stajni BBS i coś może w najbliższym czasie u mnie zagości :> Może to i typ pod BMW, albo VW, ale jak dla mnie świetnie się prezentuje. Myslałem kiedyś, że będą źle wyglądać fele z rantem do B6, ale po tym, jak zobaczyłem na żywo (fakt, że 19") zmieniłem zdanie od razu. Dobra gleba i rant robią swoją robotę, chociaż BBS CH też nie wygląda źle
Iverson Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Bartek , masz przepiękne autko , a mody i czas jaki poświęciłeś to normalnie masakra , :good: , nakładki nie muszą być równo , lepiej jak zrobisz z 5-10mm wysunięte i już będzie lepiej
KOval81 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Kawałeczek powinno wystawać, bo będzie nijak - to prawda
MARCIN607 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 to jak już masz wszystkie graty to zakładaj bom ciekawy jak to wyjdzie- też chcę taki zderzak(trzeba było avanta kupić :wallbash: )
KOval81 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 to jak już masz wszystkie graty to zakładaj bom ciekawy jak to wyjdzie- też chcę taki zderzak(trzeba było avanta kupić :wallbash: :wallbash: ) Do sedana też nie najbrzydszy jest, więc nie ma się co martwić :> EOT
Bart-S Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Mam tylko wydech Końcówki i zderzak przyjadą jutro - najpierw dokładka do malowania więc za montaż zabiorę się pewnie dopiero w weekend... Co do wystających końcówek - chyba macie rację, delikatnie musi wychodzić za zarys bo inaczej będzię wrażenie jakby były schowane
akjam Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 No Bart... Czapki z głów za te pomysły i ich realizacje... P.S. Czekamy na wyniki Twoich prac! [br]Dopisany: 10 Sierpień 2009, 12:55_________________________________________________Jeśli chodzi o fele to ja wybrałbym BBS. :gwizdanie:
variocustoms Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 http://www.allegro.pl/item707368810_felgi_bbs_rs_ii_w_idealnyn_stanie_5x112_audi_18.html
KOval81 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Vario - wszystkie, tylko nie te paździerze..... ;( One są zwyczajnie okropne - to już szczerze powiedziawszy wolałbym założyć takie coś: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=705419504 I wyglądają ładniej (jak BBS GT/AR1) i jakościowo też nie są złe.
variocustoms Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 To był przykład bo B6 była w tle :gwizdanie:
KOval81 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Hehehe - myślałem, że Ci się dobry gust spaczył :gwizdanie:
Bart-S Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Dokładeczka już odizolowana od nakładki - jest u lakiernika. Stan naprawdę niezły. Wygląda lepiej niż na zdjęciu z allegro. Dojechały też cybuchy Niestety paczkę odbierałem po odwiezieniu dokładki do malowania więc przymiarka dopiero jak odbiorę spojlerek. Jeszcze nie mam potwierdzenia od lakiernika ale mam nadzieję że do piątku/soboty się wyrobi - na sobotę mam już zaklepany termin przekładki wydechu więc zrobilibyśmy wszystko za jednym zamachem.
skovroon Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Dokładeczka już odizolowana od nakładki - jest u lakiernika. Stan naprawdę niezły. Wygląda lepiej niż na zdjęciu z allegro. Dojechały też cybuchy Niestety paczkę odbierałem po odwiezieniu dokładki do malowania więc przymiarka dopiero jak odbiorę spojlerek. Jeszcze nie mam potwierdzenia od lakiernika ale mam nadzieję że do piątku/soboty się wyrobi - na sobotę mam już zaklepany termin przekładki wydechu więc zrobilibyśmy wszystko za jednym zamachem. wyjdzie
Rekomendowane odpowiedzi