Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] A4 Avant 1.9TDI 131KM S line, Recaro (Projekt: "Full Opcja")

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Końcóweczki zakupione :> średnica 87mm, koszt 50zł za szt. (dzięki wentyl :good:)

koncowka.jpg

Jeszcze tylko srebrzanka i śruby...

ładne są ! :> mnie sie podobają.
  • Odpowiedzi 5.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Eeeee Michaś - źle wyglądać nie będą, bo złe nie są, ale mi bardziej chodzi o średnicę, czy nie za duża.

Opublikowano

Końcóweczki zakupione :> średnica 87mm, koszt 50zł za szt. (dzięki wentyl :good:)

No to tu mnie rozczarowales... beda wygladaly slabo [jesli sie nie myle] :thumbdown:

Najladniejsze sa proste estetyczne koncowki, a te maja jakis "parapet".

Kolego wszystko kwestia gustu-mnie sie podobaja elipsy sciete,zawiniete do srodka te ktore mam na aucie.

Bartkowi,takie jakie zakupil a Tobie zapewne te ktore masz na wlasnym aucie

Dobrze ze jest zakladac rozne (byle nie za duze) bo wtedy te auta nie robia sie nudne i takie same :good:

Opublikowano

Fly kurcze o jakim "parapecie" mówisz, przecież to są ładne proste końcóweczki - chodzi Ci o ten ząbkowany profil na końcu? Oglądałem na żywo u wentylka i wogóle tego nie widać - ja to dopiero teraz zauważyłem, na foto - napis zejdzie po delikatnym rezanku papierem ściernym ;)

Końcówki nie będą za duże - u Marcina wygląda to tak i chyba jest idealnie (chociaż to zdjęcie nie daje pełnego ekefktu, na żywo wygląda to o wiele lepiej - jak wracaliśmy ze zlotu w Pile to nie mogłem się napatrzyć na tą jego dupkę ;):

f623ce0e1aed9706med.jpg

Jedyne co to nie będę chciał ich wypychać tak jak wetnyl za zderzak - tylko raczej równo z dokładką. Wracając do średnicy - jak widzicie, dyfuzor siedzi dokładnie w profilu i jeszcze trochę miejsca jest.

Podsumowując - na początku, ten wariant średnio mi się podobał, ale im częściej oglądałem wentylowóz tym bardziej się przekonywałem. Zobaczymy jak to będzie wyglądać u mnie. W zasadzie to eksperyment - jeśli jednak mi się odwidzi, po prostu wymienię końcówki :)

Opublikowano

Fly kurcze o jakim "parapecie" mówisz, przecież to są ładne proste końcóweczki - chodzi Ci o ten ząbkowany profil na końcu? Oglądałem na żywo u wentylka i wogóle tego nie widać - ja to dopiero teraz zauważyłem, na foto - napis zejdzie po delikatnym rezanku papierem ściernym ;)

Końcówki nie będą za duże - u Marcina wygląda to tak i chyba jest idealnie (chociaż to zdjęcie nie daje pełnego ekefktu, na żywo wygląda to o wiele lepiej - jak wracaliśmy ze zlotu w Pile to nie mogłem się napatrzyć na tą jego dupkę ;):

f623ce0e1aed9706med.jpg

Jedyne co to nie będę chciał ich wypychać tak jak wetnyl za zderzak - tylko raczej równo z dokładką. Wracając do średnicy - jak widzicie, dyfuzor siedzi dokładnie w profilu i jeszcze trochę miejsca jest.

Podsumowując - na początku, ten wariant średnio mi się podobał, ale im częściej oglądałem wentylowóz tym bardziej się przekonywałem. Zobaczymy jak to będzie wyglądać u mnie. W zasadzie to eksperyment - jeśli jednak mi się odwidzi, po prostu wymienię końcówki :)

ten "parapet" to odcinek na calym obwodzie od konca wydechu do srodka -jest troche duzy

Jak dla mnie te koncowki u wentyla sa za duze.Mierzylem rozne i 80mm to jest max zeby to wygladalo ok bo znowu 75mm sa za male.

Opublikowano

ten "parapet" to odcinek na calym obwodzie od konca wydechu do srodka -jest troche duzy

Jak dla mnie te koncowki u wentyla sa za duze.Mierzylem rozne i 80mm to jest max zeby to wygladalo ok bo znowu 75mm sa za male.

No nic, wszystko się okaże jak już całość zmontuję :wink4:

Bartas -obejrzałeś film, to teraz chyba Suzi, albo Hanię kupisz jakąś, zamiast doinwestowywać A4 :polew:

A tak na poważnie, to proszę bardzo - http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_a4_avant_airride_stylepoznan-t54446.0.html - niby niepozorne i niezbyt urodziwe fele, a jedne z najdroższych w oryginale, jakie udało mi się znaleźć... :gwizdanie:

Co do listew, to ja również obok Marcina się dołączam do grona chętnych - jak będziesz miał, to wal śmiało na PW - okazyjnie S4 listwy również mogą być.

Do końcóweczki wydechu teraz - nie będą za duże na B6 :wink4:?? Wczoraj przykładałem fi 76mm, to nie jest wcale mała :naughty: Powiedz mi tylko, czy otwory w dokładkach S-Line i 1,8 T są jednakowe, czy różnią się jakoś wielkością ??

[br]Dopisany: 09 Sierpień 2009, 20:36_________________________________________________No more questions - fakt że do BMW - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=685294030

Hehe, jestem jak najbardziej za ale jest kilka ale... (1) brak prawka na jednoślad, (2) żona się kategorycznie nie zgadza - mówi że wie jak szybko jeżdżę autem a co dopiero motocyklem ;)

Jeśli chodzi o rozmiar profilu na dyfuzor to Fly napisał że standard i S-Line się pod tym względem nie różnią... Ja tam mu wierzę ale jak przyjdzie zderzak to mogę zmierzyć i wtedy porównamy z Waszymi...

Co do tematu felg - myślałem o BBS-ach, żonce się podobają i jeszcze kolega Mroova81 mnie namawia :) Oprócz RS4

rs4car3.jpg

podobają mi się jeszcze BBS GT:

bbsgt.jpg

lub:

golf.jpg

Opublikowano

Ja Ci powiem szczerze, że też cały czas choruję na coś ze stajni BBS i coś może w najbliższym czasie u mnie zagości :> Może to i typ pod BMW, albo VW, ale jak dla mnie świetnie się prezentuje.

Myslałem kiedyś, że będą źle wyglądać fele z rantem do B6, ale po tym, jak zobaczyłem na żywo (fakt, że 19") zmieniłem zdanie od razu.

Dobra gleba i rant robią swoją robotę, chociaż BBS CH też nie wygląda źle :good:

Opublikowano

Bartek , masz przepiękne autko , a mody i czas jaki poświęciłeś to normalnie masakra , :good: :good: , nakładki nie muszą być równo , lepiej jak zrobisz z 5-10mm wysunięte i już będzie lepiej :kox::decayed:

Opublikowano

Kawałeczek powinno wystawać, bo będzie nijak - to prawda :good:

Opublikowano

to jak już masz wszystkie graty to zakładaj bom ciekawy jak to wyjdzie- też chcę taki zderzak(trzeba było avanta kupić :wallbash::wallbash::wallbash: :wallbash: :wallbash:)

Opublikowano

to jak już masz wszystkie graty to zakładaj bom ciekawy jak to wyjdzie- też chcę taki zderzak(trzeba było avanta kupić :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:)

Do sedana też nie najbrzydszy jest, więc nie ma się co martwić :> EOT

Opublikowano

Mam tylko wydech :) Końcówki i zderzak przyjadą jutro - najpierw dokładka do malowania więc za montaż zabiorę się pewnie dopiero w weekend... Co do wystających końcówek - chyba macie rację, delikatnie musi wychodzić za zarys bo inaczej będzię wrażenie jakby były schowane :good:

Opublikowano

No Bart... Czapki z głów za te pomysły i ich realizacje... :hi:

P.S. Czekamy na wyniki Twoich prac! :)[br]Dopisany: 10 Sierpień 2009, 12:55_________________________________________________Jeśli chodzi o fele to ja wybrałbym BBS. :gwizdanie:

Opublikowano

Vario - wszystkie, tylko nie te paździerze..... ;( One są zwyczajnie okropne - to już szczerze powiedziawszy wolałbym założyć takie coś:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=705419504

I wyglądają ładniej (jak BBS GT/AR1) i jakościowo też nie są złe.

Opublikowano

Hehehe - myślałem, że Ci się dobry gust spaczył :gwizdanie:

Opublikowano

Dokładeczka już odizolowana od nakładki - jest u lakiernika. Stan naprawdę niezły. Wygląda lepiej niż na zdjęciu z allegro.

dokladka.jpg

Dojechały też cybuchy :) Niestety paczkę odbierałem po odwiezieniu dokładki do malowania więc przymiarka dopiero jak odbiorę spojlerek.

dyfuzor.jpg

Jeszcze nie mam potwierdzenia od lakiernika ale mam nadzieję że do piątku/soboty się wyrobi - na sobotę mam już zaklepany termin przekładki wydechu więc zrobilibyśmy wszystko za jednym zamachem.

Opublikowano

Dokładeczka już odizolowana od nakładki - jest u lakiernika. Stan naprawdę niezły. Wygląda lepiej niż na zdjęciu z allegro.

dokladka.jpg

Dojechały też cybuchy :) Niestety paczkę odbierałem po odwiezieniu dokładki do malowania więc przymiarka dopiero jak odbiorę spojlerek.

dyfuzor.jpg

Jeszcze nie mam potwierdzenia od lakiernika ale mam nadzieję że do piątku/soboty się wyrobi - na sobotę mam już zaklepany termin przekładki wydechu więc zrobilibyśmy wszystko za jednym zamachem.

wyjdzie :kox:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...