Kamillo5 Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 Od pewnego czasu, podczas jazdy (a4b6 - 2002r) słychac delikatne buczenie (wydaje mi się ze to prawe przednie koło). Pomyslałem że to może wina opon, ale przelożyłem koła na zimowe i było to samo. W następnej kolejnosci szukałem w łożyskach. Ale byłem w dwóch różnych warsztatach na podnośnikach i powiedziano mi że łożyska są OK. Zbieżność też jest ustawiona. Podejrzewali tez że może ze skrzynią biegów coś się dzieje, bym może dolał płynu.... Buczenie słyszalne jest przy jeździe na luzie przy ok 60-90km/h i przy ok 120km/h wzwyż. Miał ktoś kiedyś coś takiego? może ktoś coś poradzi?
egon@ Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 Ja obstawiał bym na łożysko koła a przy skrętach lewo, prawo nie buczy głośniej? u mnie buczy z tym że z tyłu przedział 70-90 km/h na razie jeżdżę ale trzeba będzie wymienić
Kamillo5 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Opublikowano 25 Października 2012 Nie buczy glosniej przy skręcaniu. Bylem dzisiaj u jeszcze jednego mechanika. Przewiozłem go i powiedział "początki łożyska". Tak więc poczękam aż będzie mocniej halasowało.
pool21 Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 Witam mam podobnie z początku obstawiałem przednie łożysko ale , oddałem auto do mechanika i stwierdził że łożyska kół so ok ale łożysko w dyferencjale ma lekki luz i się poci i to może być to
Rekomendowane odpowiedzi