witjacrf Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 Witam. Otóż mam malutki problem i chciałbym byście mi pomogli. Zakupiłem dzisiaj kabel od SIEMIAN-a z naszego forum, a dokładnie VAG106.0. Niestety po instalacji programu pisze mi : musisz uruchomić 64bitową wersję programu DPIinstal.exe na tym komputerze.Skontaktuj sie z dostawcem tego pakietu. Fakt faktem mam windows7 w wersji 64bit. Po instalacji programu program nawet nie chce się otworzyć tylko widnieje jako skrót na moim pulpicie... Dodatkowo podłączając kabel przez USB to wogóle nie znajduje sterownika....
Krzysiekcalibra Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 z doświadczenia wiem że chyba żaden vag nie chodzi na win 7 wszystko śmiga na xp
ficjor Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 może spróbuj odpalić w trybie zgodności z win xp 32? Ogólnie dużo walczyłem z odpalaniem VAGa na win 7 64bit i najszybszy sposób to zainstalowanie win xp na wirtualnej maszynie.
Krzysiekcalibra Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 tryb zgodności nic nie da ja próbowałem wszystkiego tylko emulator xp lub po prostu win xp
makovic Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 Witam, Akurat mam identyczny problem. Z tym że instalacje na wersji 64 bitowej win 7 odpuściłem. Postawiłem oryginalnego XP na VMware i tam zainstalowałem program. VMware to program do wirtualizacji. Niby wszystko Oki tylko jest jeden mały szkopuł. Nie mogę połączyć się z autem. Sterowniki zainstalowane poprawnie. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
witjacrf Opublikowano 25 Października 2012 Autor Opublikowano 25 Października 2012 Kolega z forum doradzil zeby postawic wirtualny naped xp na windzie 7 udalo sie program zainstalowal sie;) Sent from my iPhone using Tapatalk
fahur Opublikowano 26 Października 2012 Opublikowano 26 Października 2012 Witam.Otóż mam malutki problem i chciałbym byście mi pomogli. Zakupiłem dzisiaj kabel od SIEMIAN-a z naszego forum, a dokładnie VAG106.0. Niestety po instalacji programu pisze mi : musisz uruchomić 64bitową wersję programu DPIinstal.exe na tym komputerze.Skontaktuj sie z dostawcem tego pakietu. Fakt faktem mam windows7 w wersji 64bit. Po instalacji programu program nawet nie chce się otworzyć tylko widnieje jako skrót na moim pulpicie... Dodatkowo podłączając kabel przez USB to wogóle nie znajduje sterownika.... VCDS 10.6.0 chodzi na każdym systemie x64, tylko trzeba zainstalować sterowniki od 10.6.4, które wgrałem tutaj: Download dpinst.exe from Sendspace.com - send big files the easy way ---------- Post dopisany at 09:14 ---------- Poprzedni post napisany at 09:11 ---------- Procedura instalacji na systemach x64 (w tym Win7): Instalujecie VCDS 10.6.0. Instalujecie dpinst.exe z wersji 10.6.4: Download dpinst.exe from Sendspace.com - send big files the easy way Interfejs w USB i wszystko śmiga
Rekomendowane odpowiedzi