Skocz do zawartości
IGNOROWANY

turbina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie ostatnio blokowało mi turbine przy 110 km/h przy zgaszeniu i odpaleniu było normalnie wczoraj turbo wogole nie dziala audi jezdzi jak zwykły diesel . i teraz tak czy to turbina ? i czy podejdzie mi turbina z 110 km ? albo jaką turbine polecacie ? ja mam a4 b5 1.9 tdi 90 km

Opublikowano

Zrob diagnostyke za pomoca VCDSa, wrozek tutaj nie ma

Opublikowano

gdybym miał już wymieniać turbina na tą od AFN to wolałbym z AWX'a wrzucić, pieniadzę praktycznie te same, jeśli chodzi o używkę, a możłiwości zdecydowanie lepsze :wink:

Opublikowano

no właśnie w przyszłości chciałbym zeby miał wiecej koni jakies 140 km doradzicie mi co bym musiał kupić ? bo jednak 90 km to mało

Opublikowano

ile bys chciał za używane wtryski ? możesz mi powiedziec co to jest fmic i korekta softu na czym to polega

Opublikowano

moim zdaniem nie ma co się bawić w: najpierw wtryski i program, za jakiś czas turbo i co.... i korekta potem coś i potem coś. Zebrać wszystko do kupy i jazda na korekte/program.

Opublikowano
możesz mi powiedziec co to jest fmic i korekta softu na czym to polega

FMIC - jest to centralnie zamontowany intercooler. Seryjnie jest intercooler niewielkich rozmiarów i schowany jest w lewym nadkolu, przez co nie chłodzi tak dobrze powietrza.

Opublikowano

No to teraz juz wiem co to jest fmic dzieki :)

ale nie mam np tyle kasy zeby odrazu wszystko zrobic miałbym kase na wtryski wyciecie kata. no i niewiem ile program kosztuje

Opublikowano

Zacznij od doprowadzenia auta do porządku! bez tego każde zwiększenie mocy będzie rodzić jeszcze więcej problemów!

Nie napisałeś jaki w końcu masz silnik 1z, AHU, ALH? wszystkie były 90km, ale turbinę możesz mieć na zmiennej geometrii (co świadczą objawy) albo na stałej przy której nie miałbyś takich objawów, przynajmniej w 1z.

Jak już wszystko będzie ok to zacznij od wtrysków.

Koszt chipa na kompie 8bit to chyba około 1200zł ale to koledzy będą pewnie lepiej poinformowani.

Opublikowano

to chyba sobie odpuszcze jak 1200 program kosztuje ;/

Opublikowano

z tym odcieciem turbiny to podcisnienia sa uszkodzone albo filterki zabrudzone, nie wiem jak masz w audi ale ja w bmw 320d mialem filterki brudne i mi odcinalo doladowanie przy 120km/h, wystarczy je wyczyscic acetonem i wszystko powinno byc spoko:D