Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie można włączyć samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W dniu wczorajszym zatankowałem na renomowanej stacji paliwo i lipa. Dodam że jechałem dość spory kawałek na rezerwie. Po zatankowaniu i uruchomieniu silnika auto zgasło dwa razy. Dopiero za trzecim razem uruchomił się silnik. Pojechałem z 5 km zostawiłem na godzine auto i już nic nie mogłem zrobić . kontrolka silnika zaczęła mrugać i silnik nie odpalił. Dla sprecyzowania dodam że silnik odpala na sekonde dwie i gaśnie. Pompe paliwa słychać więc działa. Po kilku próbach odpalił i działał super płynnie. Po nocy jużnie dało się uruchomić. Błąd ten sam. Co może być przyczyną? Jak uruchomić silnik?

Opublikowano

Pewnie padł czujnik wału korbowego albo coś z immo. Trzeba by pod kompa podpiąć i zobaczyć jakie błędy wypluje.

Opublikowano

a gasnie Ci kontrolka od immobilaizera? takie żółte auto z kluczykiem.

Opublikowano

Podobne objawy jak by immo blokowało zobacz innym kluczykiem a jak nie to VAG ci pokaze :)

Opublikowano

Kontrola "auta z kluczykiem" nie zapala się wcale. Po powrocie z pracy za 20 razem odpalił i poszedł olbrzymi dym z tyłu. Przegazowałem go przez 5 minut i jest ok. Tyko jak będzie rano - pewnie podobnie. Wszytko wskazuje, że jakiś brud (woda lub coś innego) blokuje odpalanie. Macie może jakiś pomysł jak pozbyć się z baku i układu wtryskowego niechcianego gościa.

Opublikowano

ile masz paliwa w baku? sa srodki do czyszczenia ukladu wtryskowego dodawanego do paliwa...przed tym zabiegiem podepnij sie pod Vaga i zobacz co on pokazuje

Opublikowano

Może beznadziejne paliwo zalałeś?

Opublikowano

wychodzi ze z braku wachy zassal cały syf do ukladu jaki byl na dnie i w filtrze:facepalm:

albo wody zalales z dystrybutora taka ot renomowana stacja :thumbdown:

podepnij vaga

Opublikowano

bez vaga sie nic nie dowiesz...nie ma co gdybac...najlepiej miec jedna dwie gora trzy zaufane stacje w swojej okolicy na ktorych sie tankuje...wiadomo w trasie tankuje sie tam gdzie nam potrzeba

Opublikowano

miałem coś podobnego ale palił przy 100obrotach musiałem gazować do 2tys by pociągnął i wtedy ok