proxyl Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 Witam Zapisałem dziś logi na blokach 14 15 16, jazda delikatna bo silnik właśnie odebrany po remoncie (turbo - regeneracja uszczelnień, pierścienie, uszczelniacze zaworowe i prowadnice, planowanie głowicy) i mam zalecenie jakiś czas nie kręcić ponad 3tys. Niestety na lpg szarpie i faluje obrotami. Przed remontem też to było na lpg i delikatniej na pb i jeszcze żłopał olej 0,5l na 1tys kilometrów. Da rade z tych logów ustalić czy to wina cewki (2 cylinder). VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM pozdrawiam ps może ktoś z Krakowa by pomógł bo już za dużo w auto kładę a dalej coś nie tak
Magicbattle Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 wiesz jak sprawdzic czy cewka pada. na jalowym biegu rozumiem ze tez poszarpuje silnikiem? jesli tak to: wez szczypce i sciskaj po kolei 1 waz od gazu co daje na kolektor jesli samochod zacznie sie dlawic to znaczy ze wpozo i tak po kolei jesli załóżmy na drugim ci nie reaguje na scisniecie to podmien sobie cewke z pierwszym jesli na pierwszym po scisnieciu wezyka nie reaguje to wiesz ktora to cewka. ja dalem za zamiennik piec dych i smiga jak glupi teraz plynne przelaczanie z beny na gaz i wogole jakis zrywniejszy sie zrobil
Rekomendowane odpowiedzi