Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pęknięty pasek rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w ADR-e wygląda jeszcze gorzej bo masz 20 zaworów

każdy z nich może byc zgięty plus uszkodzone prowadnice

głowica do kompletnej rozbiórki i regeneracji

Opublikowano

To co kolega wyżej pisze ADR to niestety silnik kolizyjny ale zależy też przy jakich obrotach pasek pękł nie kiedy zdaża się że wystaczy tylko założyć nowy rozrząd i odpalić. Ale głowica musowo do ściągnięcia :)

Opublikowano
  • Autor

no to chyba taniej wyjdzie wymiana silnika, chociaż jeszcze sprawdzę wcześniej czy rzeczywiście jest wymagana. Jeśli chodzi o sprawdzenie silnika domyślam się, że trzeba wymienić rozrząd - kupować z pompą czy wymiana jej nie jest potrzebna? Mówimy już o przyszłym silniku gdyby jednak...

Opublikowano

w ADR-e pompa nie jest na pasku rozrzadu

ale zawsze mozna ją wymienic

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi. Jeszcze jedno pytanie, czy taki zestaw jest warty swojej ceny? Czy coś podejrzanego?

!ZESTAW ROZRZĄD AUDI VW 1.8T 2.0 20V A4 A6 PASSAT! (2734309750) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Albo to jest jakaś mega promocja albo wielki przekręt bo ja za swoje części nie orginalne płaciłem 340 zł i do tego kupiłem napinacz jeszcze za 250 zł więc coś tu śmierdzi popytaj jeszcze w sklepach motoryzacyjnych u siebie wtedy będziesz orientacyjnie wiedział co i jak :)

Opublikowano

co ty gadasz? to jest normalna cena . za taka kase to nawet w sklepie kupisz. ostatnio jak wymienialem u siebie rozrzad to tez zaplacilem w sklepie 320 zł za to samo co jest w tym linku. czyli standard.

Opublikowano

jak by co to mam całe uzbrojenie głowicy na sprzedaż. Zawory, zabezpieczenia sprężynki walki krzywki itd. Jak co to pw

Opublikowano
  • Autor

panowie jeszcze jedno pytanie, mam na oku silnik, który pracował na automacie, czy będzie pasował do auta z ręczną skrzynią biegów?

Opublikowano

silnik z automatu będzie pasował pod manual, jedynie problem jest w odwrotną stronę :wink:

Opublikowano

350zł za oryginalny rozrząd do 1.8T?! Mi w sklepie powiedzieli za ori 690zł + 200zł pompa wody...

Opublikowano
350zł za oryginalny rozrząd do 1.8T?!...

Taaa... jasne :facepalm: Tak jak i są nastawniki wałka do 1.8T z elektrozaworem za 550zł. na allegro :whistling: a normalnie w sklepie lub w ASO 1600zł.

Takie szukanie oszczędności często się źle kończy :whistling: allegro aż puchnie od podrubek lub odpadów poprodukcyjnych :whistling:

Opublikowano
silnik z automatu będzie pasował pod manual, jedynie problem jest w odwrotną stronę :wink:

w odwrotną stronę też nie ma żadnego problemu, silnik od manuala podchodzi do automatu, wystarczy usunąć łożysko igiełkowe

Opublikowano
  • Autor

Panowie mam na oku silnik tyle tylko, że z doładowaniem. Kodu jeszcze nie znam, ale czy istnieje możliwość bez większych problemów zamienić takie silniki? Chodzi o mocowanie, komputer, instalacja gazowa. Czy jeszcze coś pominąłem?