Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Co ile km zmienia się rozrząd ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem A4 z przebiegiem 110 000.

Moje pytanie;po ilu tys.wymieniają za granicą po raz pierwszy rozrząd ?

DZIĘKI

Opublikowano

jak w twoim był wymieniony to musiało to być nie dawno i są świeże naklejki niemiec wymienia rozrząd pierwszy raz w serwisie, w okolicach 100tyś.wystarczy zajżeć nowy pasek zawsze poznasz. :hi:

Opublikowano

Masz 100% pewnośc, że auto ma 110 tyś przebiegu? Po kupnie auta pasuje zmienic takie rzeczy jak rozrząd, olej, filtry i mozna spać spokojnie.

Opublikowano

Nie wiem jak to jest z twoim silnikiem.Ja jak szukalem info na temat mojego silnika to dzwonilem do jakis 20 warsztatow w polsce i szwecji.i w polsce mi mowili 90tys-120tys a u mnie w szwecji mowia 180tys.rozmawialem z jednym mechanikiem z gdanska i mi mowil ze jak samochod idzie na polske to ma miec wymieniony co jakies 100tys a jak niemcy i inne jakies tam kraje to 180tys.dziwne ale prawdziwe.moze polski klimat to zly klimat dla paska :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Opublikowano

Wymiana co 90 tyś i jak nie jesteś pewien czy był rozrząd robiony to lepiej to zrobić :th:

Opublikowano

moze polski klimat to zly klimat dla paska

To nie klimat ale większość naszych rodaków chce jeździć nie dokładać i jeszcze dobrze sprzedać. Ostatnio robiłem rozrząd i spotkałem się ze sporym niezrozumieniem gdy szukałem dobrej jakości części ponieważ jak stwierdził jeden ze sprzedawców to przede wszystkim sprzedają się tanie części.

Moje auto było serwisowane w Niemczech w ASO i pierwsza wymiana rozrządu została wykonana przy 90 tys. km a kolejna była planowana przy 180 tys. km. Jeżeli twoje auto było serwisowane w ASO to u nas w serwisie audi uzyskasz pełną informację co było robione i jakie części były użyte. Miałem taki sam dylemat ale w serwisie uzyskałem pełną informację na temat terminu wymiany rozrządu która potwierdziła się z informacjami z naklejki i książki serwisowej. W moim przypadku było to 90 tys. przebiegu lub 5 lat okresu eksploatacji od chwili wymiany. Na rozrządzie przejeździłem jeszcze 20 tys. km po wcześniejszej kontroli stanu paska.

Opublikowano

ale ja znam dokladnie moj samochod i znam jego przeszlosc serwisowa itd i wlasnie dostalem taka informacje w serwisie ze przy 180tys wymienia sie rozrzad.aktualnie mam ponad 130tys ale jakos moze przy 140tys wymienie.pozdrawiam

Opublikowano

Może masz łańcuch hm :cool1:

Opublikowano

pasek.[br]Dopisany: 11 Czerwiec 2008, 20:10 _________________________________________________wlasnie zajrzalem w moja ksiazke serwisowa i tam jest nawet napisane ze 180tys.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Pierwsza wymiana jest po 100tys. a następne co 60 tys. Tak podaje serwis ASO AUDI

Opublikowano

Wg instrukcji 4-cyl diesel PD co 120 tys., 180 tys. to w benzynie 1.8 i 2.0

* to wątek o dieslach [Musashi]

Opublikowano

Wg instrukcji 4-cyl diesel PD co 120 tys., 180 tys. to w benzynie 1.8 i 2.0

benzyna to 1.8T 180 tys a 2.0 to chyba mniej

* to wątek o dieslach prosze nie robić OT [Musashi]