Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie macie spalanie w A4 B8 2.0TDI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie masz racje są krótkie odcinki silnik nie zagrzeje się chyba nawet do 90 lecz łudziłem się że będzie poniżej 10 :wink:

---------- Post dopisany at 20:46 ---------- Poprzedni post napisany at 20:41 ----------

A zapytam jeszcze ile u was pali po odpaleniu auta ,ile wam pokazuje że pali na samym początku przyznam ze u mnie jest około 1,5l

Opublikowano

Przy temp 0-5 stopni ,na odcinku 5km w mieście po drodze 5 swiateł (tyle mam do pracy) max 8,5, a przy płynnej jezdzie to 7,5 . Tylko miasto miastu nie równe.

Opublikowano
Przy temp 0-5 stopni ,na odcinku 5km w mieście po drodze 5 swiateł (tyle mam do pracy) max 8,5, a przy płynnej jezdzie to 7,5 . Tylko miasto miastu nie równe.

to mam podobna trasę i wydaje mi się ze za duzo pali a zapytam się kogoś kto się zna czy da się jakoś zredukować poprzez nowe ustawienie na kompie

Opublikowano

Napiszcie jeszcze czy Wasze spalanie podawane jest z FISa, czy na podstawie własnych wyliczeń z tankowania - bo to w naszych autach jest różnica:)

Opublikowano

Witam.Często się mnie pytają ile mi pali,zazwyczaj odpowiadam od 5l do 10l. Wszystko zależy od jazdy i od kierowcy. Dziesięciu mi raczej nie przekroczyło,mówię na podstawię średniego zużycia z wyświetlacza.

Opublikowano

Z tego co tam pisze na komputerze :wink:

Opublikowano

Ja podaje z fisa , ale jak auto było nowe to było to moją obsesją i sprawdzałem z fisa i na stacji, wyszła tak mała różnica że przestałem cudować . Od tamtego czasu jak mnie coś tyknie to sprawdzam tylko z fisa.

Opublikowano

u mnie miasto 7,5 -8,5l nie więcej

Mieszany 6,5-7l

na a trasa 7,5 autostrada (160 i więcej:decayed:) spokojna jazda (100-130) 5 -5,5l

Auto jeszcze w serii:wink: Troszeczkę mnie zaskakuje 10l> w zimie :shock3: możliwe ze ma tu znaczenie fakt ze moje auto stoi w garażu gdzie temperatura nie spada poniżej 10 stC

Opublikowano

U mnie 6,3l/100 km średnie. Poprzednio Volvo S60 2.4 D5 163KM (silnik 5-cio cylindrowy) średnie 5.4 l/100 km. Obydwa w manualnej skrzyni, ten sam styl jazdy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

u mnie spalanie z kompa różni się o 0,1L co z wyliczeń na stacji(komp zaniża o 0,1L), więc teraz już nawet nie przeliczam bo nie ma sensu. Zawsze ten sam dystrybutor paliwo standard nie v-power czy cuś takiego. silnik cagb 2.0 więc według producenta jeszcze mniejsze spalanie od caga, na jednej kropli 100km:facepalm:

Autka bez modów z dpf-em. PS.Po zimie dpf out i 170 horsów :decayed: myślę ze sam dpf trzyma z 0,5L może nawet więcej.

Średnio w granicach 6,2-6,8 miasto 8-9L latem, no bo zimą...

Pzdr wszystkich :a4fan:

Opublikowano

U mnie 8,4. Liczone z motostata od czerwca br. Głównie miasto ale było też 1 tyś po trasie. Jest to prawie dokładnie takie samo spalanie jak w moim drugim aucie czyli Oplu Astra 1.9CDTI.

Opublikowano

myślę ze sam dpf trzyma z 0,5L może nawet więcej.

No dokładnie, ja myślę, że nawet więcej jak 0,5 litra. Ogólnie DPF-y to wg. mnie nie żadna ekologia i czyste powietrze a WYMYSŁ KONCERNÓW NAFTOWYCH żeby samochody więcej paliły. Poza tym jest naukowo udowodnione, że mikrocząsteczki sadzy, które mimo wszystko wydzielają się ze spalin Diesla z DPF-em są dla człowieka rakotwórcze (organizm jest bardziej przystosowany do neutralizowania dużych cząstek sadzy niż mikrocząsteczek):shock3:

Opublikowano
Witam

u mnie spalanie z kompa różni się o 0,1L co z wyliczeń na stacji(komp zaniża o 0,1L), więc teraz już nawet nie przeliczam bo nie ma sensu. Zawsze ten sam dystrybutor paliwo standard nie v-power czy cuś takiego. silnik cagb 2.0 więc według producenta jeszcze mniejsze spalanie od caga, na jednej kropli 100km:facepalm:

Autka bez modów z dpf-em. PS.Po zimie dpf out i 170 horsów :decayed: myślę ze sam dpf trzyma z 0,5L może nawet więcej.

Średnio w granicach 6,2-6,8 miasto 8-9L latem, no bo zimą...

Pzdr wszystkich :a4fan:

U mnie po wycince DPFa spalanie spadło ok 0.8 l/100 km

Opublikowano

Bogdan, a jak wywalałeś dpf-a to od razu program wgrywałeś? i spalanie spadło o 0,8l już przy mocy 201KM?? czy jeszcze przed programem spadło o 0,8L.

Ale namotałem:facepalm:

Opublikowano
Bogdan, a jak wywalałeś dpf-a to od razu program wgrywałeś? i spalanie spadło o 0,8l już przy mocy 201KM?? czy jeszcze przed programem spadło o 0,8L.

Ale namotałem:facepalm:

Program robiłem chwilę po wywaleniu DPFa i zużycie spadło jeszcze przed programem:wink:

Opublikowano

A jak po programie? Dużo do góry?

Opublikowano
A jak po programie? Dużo do góry?

No właśnie, że wcale do góry nie poszło :wink:

Opublikowano

Też zależy jakie się ma kapcie przy oponach 245 a 205 to jest już różnica, tak jak u mnie to ponad 0,5 litra.

Opublikowano

witam chciałbym sie podzielić moja opinia odnośnie spalania spalania otóż moje spalanie wzrosło po zalorzeniu zimówek z 5.6 do 6.3 na autostradzie do 150 km/h dodam tylko ze opony jak i letnie tak i zimowe to rozmiar 205/55/16 letnie to [h=3]Dunlop SP Sport Bluresponse a zimówki to Dunlop SP Winter Sport 3D pozdrawiam[/h]

Opublikowano

Ciekawa sprawa miałem te zimówki tylko 225 i byłem mega zadowolony,letnie 245 i różnica to ponad pół litra mniej na zimówkach Sprawdz cisnienie , zresztą przy temp+10 (teraz w Krakowie) zimówka moze stawiac większy opór.