Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie macie spalanie w A4 B8 2.0TDI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Silnik CAGA 143km mulitronic. W miescie na zimnym dochodzi nawet do 10 litrow, w trasie niecałe 6 litrów, na postoju 0.7l/h. Auto troche waży wiec i pali niemało, przynajmniej w porównaniu do 1.9 tdi.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Jazda ekonomiczna 4.5 l

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi to w ogóle nie chce palić,  CAGC, cos koło 1,1 l po mieście, full klima.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

2.0 TDI 170 km bez q

miasto około 9l

trasa 7.5 l przy 150-160 , 4 osoby i bagaż.

Opublikowano

A powiedzcie proszę, ilu z was było na "akcji serwisowej Audi"?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

;)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

2.0 TDI CAHA 170KM quattro, opony 245/45 R17

Miasto (Warszawa): 8,5-9,2 l/100km

Trasa (autostrada): ok 7 l/100km

Trasa (emerycka, równa jazda ok 100km/h): 5,6-5,8 l/100k

Dodam, że powyższe wartości to spalania realne a nie wskazania komputera. U mnie wg. auta spalanie w mieście jest mniejsze o ok 0,4 l/100km.

EDIT: Ja byłem na akcji serwisowej Audi dotyczącej wgrania oprogramowania poprawiającego emisję spalin. Na wszelki wypadek następną rzeczą, którą zrobiłem była wizyta na hamowni w R-Performance. Wynik wskazywał, że oprogramowanie nie wpłynęło na moc (standardowo 180,5KM, 385,6 Nm). 

Edytowane przez mikemx

Opublikowano
2.0 TDI CAHA 170KM quattro, opony 245/45 R17

EDIT: Ja byłem na akcji serwisowej Audi dotyczącej wgrania oprogramowania poprawiającego emisję spalin. Na wszelki wypadek następną rzeczą, którą zrobiłem była wizyta na hamowni w R-Performance. Wynik wskazywał, że oprogramowanie nie wpłynęło na moc (standardowo 180,5KM, 385,6 Nm). 

Na moc nie, ale na spalanie tak [emoji1] [emoji1] [emoji1]

Poprawiony program miał mieć te same parametry co są na papierze, więc żeby to uzyskać, trzeba tylko trochę więcej podlać...

O tym serwis nie mówi a raczej zarzeknie się że nie prawda, jeśli nie to po cholere wzywał?

Przecież na logikę to widać, żeby uzyskać normę spalin, trzeba je jakoś "dopalić" a żeby to zrobić to można tylko temperaturą, co nic się z przyrody nagle nie weźmie tylko ze zbiornika... [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Echhh, nie dajcie się zrobić w jajo, gość który sprzedał mi auto nie poszedł, ja dwa listy olałem i nie zamierzam.

Później wstawię moje spalanie, tyle tylko że mam sedana i ośkę.

To z powrotu z pracy. Wczoraj zmieniałem opony z tyłu i zauważyłem że więcej pali... [emoji34] Normalnie było +/-53,4

27b4410744c7f33eccdb1c144ad23885.jpg

Opublikowano

u mnie jest.. dla mnie w sumie dużo, przesiadłem sie z b6 1.9tdi 130km AVF.. tam w trasie zejść do ok 5l/100 niezależnie od stylu jazdy nie stanowiło problemu.. w tym jak zejde poniżej 7/100 to sie ciesze..  S-line, multitronic, 143KM, ciapy 245/40/R18.. jak jade spokojnie przez wsie 60-80km/h albo jak na epskresówce tempomat 100km/h to spalanie ok 5.5/100. ale jak juz pojade na tempomacie 120km/h to spalanie wzrasta do 6,8-7/100. przy 140km/h na tempomacie mam ok 8/100.. to normalne?:) spalanie średnie z odcinka ok 70km płynnej jazdy po drodze ekspresowej. ostatnio sie spieszyłem to ~180km/h wyszło na tej samej drodze 10,1/100. czemu aż tak gwałtownie wzrasta spalanie? aż tak mało opływowe jest to auto? czy to tylko opony szerokie? zimowki mam 225/45/R18 to ta sama trasa tempomat 160-180km/h wyszło mi ok 8l/100. miasto to zalezy ile zatrzymań, jak gwałtownie ruszam, generalnie od 7 do 10/100

Opublikowano

Trasa gdzie przelotowa 100-200 km/h w zaleznosci od mozliwosci, srednia z trasy ok 120 km/h to wychodzi ok 8.5l

Przy rownym 140 km/h na tempomacie ok 6.5l

Krajowa do 120 km/h bez emocji ale i nie turlanie ok 6l

Miasto wawa motogodziny min ok 10-11l , w weekend ok 9l

Kola 255/35/19
Naped quattro
Caga seria 143 km

Opublikowano

@RumJanek

Sam co prawda różnicy w spalaniu jakiejś szczególnej nie widzę ale nie wykluczam, że jest tak jak napisałeś. Mnie do wgrania nowego programu przekonało... darmowe mycie auta :decayed:

W sumie moje wyniki nie odbiegają od tego co napisali @zamek1200 i @execuiter

Opublikowano

No to nieźle jak na program i styl jazdy.
Ja nie liczę trasy czy jazdy po mieście, mam jazdę mieszaną i jedynie liczę od tankowania do tankowania. Robię mniej więcej 600mil i tankuje pomiędzy 57-58l. Raz miałem 635mil i zatankowali 60.25l ale już komputer pokazał mi 0mil dystansu a do stacji miałem kilometr, jechałem z sercem obok, trochę miałem dyga że mogę go zapowietrzyc, nie wesoło by wtedy było. Teraz dojeżdżam max do połowy rezerwy! W sierpniu lecę na Londyn to sprawdzę jak wyjdzie w trasie. Będę miał ponad 700km w jedną stronę to będzie z czego liczyć.
Zdąża się że miejscami mam spalanie na poziomie 64,7mpg ale jeżdżę na tempomacie 52mph.

Opublikowano

Wczoraj wracalem z roboty, stalem w korku ze 30min, komputer pokazywal mi 0 do przejechania, a do cpn mialem w korku 1km ;) po zatankowaniu weszlo niecale 59l czyli jeszcze mialem w baku ok 5l zupy...

Srednia z 30 tys mam jakies 8.5l przy jezdzie dosc dynamicznej o ile taka mozna nazwac z 2 litrowym dieslem pod maska, lol

Opublikowano

Ja mam spalanie głównie w mieście ok 8-9l a średnia z 5000km z czego max 2000km trasa to 7:)
Myślę że dobry wynik.
Pozdrawiam

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie A4 B8 2.0 170 Q i spalania na kompie od kupienia auta (zrobione 8tyś km) pokazuje 8.5L. 80 % tego przebiegu to miasto.

W mieście bierze mi ponad 10l ale to odcinki po 3-4 km małe miasto 35tyś

Opublikowano

Witam. A4 B8 120KM. LONDYN korki światła korki
Spalanie średnie miasto: 10l zima ( max do 3 biegu) rzadko kiedy uda mi się wbić 4
Trasa 5.5l-6.5l Lato
Wydawało mi się że dużo pali ale niestety styl jazdy w londyńskich korkach jest jaki jest. Wszędzie ograniczenia do 20mph lub 30mph. Jak na chwilę wjade na drogę gdzie można jechać 40mph i nie ma korków to średnie leci na 7l ale zaraz znowu 1,2,1,2,3,2 I spalanie znowu 10l [emoji16]

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Kraków 8,5-10

autostrada 7-7,5

droga lokalna - 5.5-6

225/45/17

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Autobahn tempomat ustawiony na 150km/h - 8,2l

Miasto - bardziej toczenie 9l

Krajowa trasa 6,3l

6ty bieg 70km/h - 4,2l

opony zima 16"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie:
Miasto - 8,5 - 9.5
Droga krajowa lekka noga -  5-5,5
Droga krajowa wyprzedzanie wszystkiego co jedzie mniej niż 100 - 6,5-7
Autostrada tempomat 144- 8

Opony zimowe 225/40/18

Czytając post pilKOZAK-a zacząłem się zastanawiać, jak myślicie przy jakiej prędkości i biegu spalanie będzie najniższe? Myślicie że ten 6 bieg i 70km/h - 4,2l da się jeszcze pobić? Np 5 bieg 60km/h albo 6 i 80km/h? Nigdy tego nie sprawdzałem no i nie wiem czy samemu chwilowemu spalaniu można tak do końca wierzyć. Lekka górka/wiatr itp. itd.

Opublikowano
22 godziny temu, luk001 napisał:

U mnie:
Miasto - 8,5 - 9.5
Droga krajowa lekka noga -  5-5,5
Droga krajowa wyprzedzanie wszystkiego co jedzie mniej niż 100 - 6,5-7
Autostrada tempomat 144- 8

Opony zimowe 225/40/18

Czytając post pilKOZAK-a zacząłem się zastanawiać, jak myślicie przy jakiej prędkości i biegu spalanie będzie najniższe? Myślicie że ten 6 bieg i 70km/h - 4,2l da się jeszcze pobić? Np 5 bieg 60km/h albo 6 i 80km/h? Nigdy tego nie sprawdzałem no i nie wiem czy samemu chwilowemu spalaniu można tak do końca wierzyć. Lekka górka/wiatr itp. itd.

jaki motor?

ja mam cagb po chipie

6 bieg 100km/h chwilowe około 4,8

a tak to spalanie podobne jak u ciebie

opony mam 225/45R18

zimówki mają tez większe opory toczenia niz letnie

Edytowane przez wyzyk83