Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z air bag po wymianie licznika na FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Właśnie wymieniłem licznik na fis i mam problem z air back. Cały czas mi świeci, vag pokazuje brak błędów. Poduszkę podpiąłem zgodnie z rozpiską pinów na forum tzn z niebieskiej kostki 32 piny (pin 6) wpiąłem się do niebieskiej kostki 26 piny ( pin 9). Może ktoś doradzić mi co może być nie tak ?

Opublikowano

Jestem w trakcie zgłębiania tego tematu i znalazłem takie informacje: "Problemu palącej się kontrolki poduszki po wymianie fis’a. W starej wtyczce brakowało masy, wystarczy ja podciągnąć. Niebieska kostka 26 pinów, pin 12 – podać masę (miejsce to powinno być puste we wtyczce całkowicie, ja tam dodałem pin nowy)"

PS: Jeśli masz gdzieś może schemat czy rozpiskę przejściówki z kostek T26 na T32 to podeślij, bo chciałbym porównać to z tym co ja stworzyłem. Cała reszta ci działa?

Opublikowano

No te rozpiski już też mam bo bez nich nic bym nie zrobił. Na forum pełno ludzi wrzuca rozpiskę pinów od liczników do 97 ale nikt nie napisał jak te piny są rozmieszczone (gdzie 1 gdzie, 26 itp) a na tych licznikach nie ma takich oznaczeń.