Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

17" a 18" na 1be.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No bez przesady. Twierdzisz, że 1BA nie różni się od 1BE ? :) A druga sprawa to dlaczego miałbym nie znaleźć? :)

jest niewielka różnica..... ale 1be i tak niestety wysoko stoi

Opublikowano

W poprzednim aucie miałem B6 na springach KW i było nisko i twardo, ale już wyrosłem z tego, co po mieście coś takiego to porażka, a moje doświadczenie z różnymi zawieszeniami nie fabrycznymi jest takie, że twardo być musi.

Opublikowano

setup zimowy 17" na zawieszeniu z S4(ta sama wysokość co 1be)

imag0779e.jpg

koza :decayed::wink:

Opublikowano

1BE fajnie lezy na 15 czy 16 gdzie jeszcze jest balon, ale jak już wpada oponka niskoprofilowa to proporcje wizualne (grubosć opony do wysokosci szpary) zaczynają być bardziej widoczne:whistling: mozesz to zniwelowac profilem 50 opony, ale to podziała w druga strone 17ka stanie sie wizualnie 16ką:decayed:

A co do znalezienia, wcale ich tak duzo nie ma, a musisz pamietać o kategorii wagowej spręzyn i amorów, trafisz wersje od sedana to d*pa siadzie na -50:grin: trafisz na V ke to nie zmieni sie wysokosc przódu, bedzie dalej jak 1BA.. a kup nowe, tyle co za niskobudżetowy gwint zapłacisz, a nikt od Ciebie nie odkupi tego za spore pieniądze, same amory to ok, ale komplet ze sprężynami ze sklepu to dla mnie wyrzucenie kasy w błoto:wink:

Opublikowano

Ja wszystko rozumiem, ale niem czy ja jestem rozumiany :) Twierdzenie, że 1BE jest koza, a -30 już jest OK, jest moim zdaniem co najmniej lekko naciągane. Mianem kozy można określić moje obecne 1BA :)

Opublikowano
Ja wszystko rozumiem, ale niem czy ja jestem rozumiany :) Twierdzenie, że 1BE jest koza, a -30 już jest OK, jest moim zdaniem co najmniej lekko naciągane. Mianem kozy można określić moje obecne 1BA :)

zobaczysz obydwie obok siebie to zrozumiesz różnice:wink:

Opublikowano

Być może, ale śmiem podejrzewać, że jak przejadę się raz jedynym raz drugim, to mi ochota na większy "minus" szybko przejdzie, dlatego wspomniałem, że szukam kompromisu :)

Opublikowano

na jdym i drugim gdzieś tam przytrzesz na drodze, ja dobrze wspominam 17ke i -30 obecnie mam gwint i juz trzeba wypatrywać dziur na trasie, wczęsniej ze tak powiem nic mnie nie obchodziło:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dla jednego "kozą" jest szpara między nadkolem a oponą 5cm a drugi założy 18" cali na 1ba i mu się gęba cieszy wszytsko zależy od tego jak się na to patrzy.Ja lubię jak jest bardzo nisko i twardo.

Opublikowano
Dla jednego "kozą" jest szpara między nadkolem a oponą 5cm a drugi założy 18" cali na 1ba i mu się gęba cieszy wszytsko zależy od tego jak się na to patrzy.Ja lubię jak jest bardzo nisko i twardo.

taki człowiek nie ma gustu i na siłe szuka rozwiazania:wink: przewaznie nie trafiając:wink:

Opublikowano
  • Autor

taki człowiek nie ma gustu i na siłe szuka rozwiazania:wink: przewaznie nie trafiając:wink:

A do tego bardzo często dochodzi rynna zamiast wydechu i wszelkiego rodzaju bodykity z pod szyldu agrotuningu.Jak ja widzę chińskie koła chromowane i koze pod ktorą można wejść i naprawiać bez podnośnika to jestem chory.100 razy lepiej wtedty jezdzić serią niż hańbić markę auta.Każdy jakoś zaczyna z modami ,ale trzeba zawsze brać pod uwagę zdanie innych którzy w tym siedzą (oczywiście tych "dobrych").Sorki za offtop.Korzystając z tego zapytam o gwint do aśki.B5 sedan prawie wszystkie firmy proponują obnizenie 25,30mm-60,75mm.Czy faktycznie można na takim gwincie bardzo nisko zejsc (oczywiscie z odpowiednia opona i et felgi)? Bo nie wiem wydaje mi się ,że te 60mm od serii to trochę mało oczywiscie mogę się mylić.:wink:

Opublikowano

do 18 musi być gwint do 17 1 ba styka, takie moje zdanie :decayed:

Opublikowano
do 18 musi być gwint do 17 1 ba styka, takie moje zdanie :decayed:

:grin: jasne ....uwierzyłem :polew:

• 3 lata później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie odświeżę trochę temat.Wrzucajcie proszę fotki swoich auto na 17" przy zawieszeniu 1be ( wracam do serii, kupiłem okazyjnie felgi 17" sline 7,5j), podajcie też jakie macie opony założone ,bo zastanawiam się między 205/50/R17 a 225/45/R17. Z góry dzięki!

Opublikowano

bo zastanawiam się między 205/50/R17 a 225/45/R17.

To już lepsze będą 215/50/17

Opublikowano
  • Autor

bo zastanawiam się między 205/50/R17 a 225/45/R17.

To już lepsze będą 215/50/17
Dlaczego? Ze względu na ochronę rantu?
Opublikowano

Ze względu na kalkulator rozmiaru.

Opublikowano

dajcie spokój z balonami 205/50/17(wysokość 638mm)- wygląda może i nieźle ale moja bryczka straciła na stabilności , jakoś nie klei się asfaltu i mam wrażenie że chce odfrunąć.

Mam takie na swoich rialach 17/8 ET 30 - bo muszę.

Jaki to kalkulator ? z tego co wiem to 225/45/17 (wysokość 634mm) to optymalna guma, 215/50(wysokość 648mm) jest 14mm wyższa a to NA PEWNO pogorszy dynamikę i prowadzenie.

co do ochrony rantu to są opony z oznaczeniem XL lub : (MFS, RFP, FR, FP)

Edytowane przez RAWULI

Opublikowano

Każdy kalkulator, bo rozmiar wyjściowy to 235/45/17.

I od tego patrzysz odpowiedniki, czyli 215/50/17 jest najbliżej.

Opublikowano
  • Autor

Biorę 205/50/r17 ze względu na komfort.Ma ktoś może zdjęcia 205/50/r17 na zawisie 1be w b5 ?