zen86 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Czyli muszę wymienić ten wąż na taki aby był sztywny ? Nie mogę znaleźć go w etce. Dziękuję za pomoc devastation
Dev Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 musisz wymienic na jakisz sztywny szukaj w ETCE dział 6 hamulce: manual 611-70 automat 611-75 automat + Pb 611-80
dziako Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 wymieniłem tarcze + klocki przód, 2 tygodnie spokojnego hamowania w celu dotarcia i kicha im dłużej tym gorzej. Kierownicą trzęsie, na pedale hamulca czuć drżenie, pojechałem na przegląd i mechanik wjechał na ścieżkę i stwierdził że krzywa tarcza (miesiąc wcześniej wymieniane). Pojechałem do znajomego zdjął klocek z owej tarczy coś przeczyścił i wszystko ok. Niestety minął może tydzień i to samo. O co chodzi, czy możliwe że jednak krzywa tarcza?
kicker Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Albo miałeś pecha i dostałeś krzywe tarcze albo nie wyczyściłeś wszystkiego poprawnie podczas montażu. Czyściłeś piastę?
Dev Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 wymieniłem tarcze + klocki przód, 2 tygodnie spokojnego hamowania w celu dotarcia i kicha im dłużej tym gorzej. Kierownicą trzęsie, na pedale hamulca czuć drżenie, pojechałem na przegląd i mechanik wjechał na ścieżkę i stwierdził że krzywa tarcza (miesiąc wcześniej wymieniane). Pojechałem do znajomego zdjął klocek z owej tarczy coś przeczyścił i wszystko ok. Niestety minął może tydzień i to samo. O co chodzi, czy możliwe że jednak krzywa tarcza? jaki zestaw zamontowałeś ? dziwne to troche...
dziako Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 wymieniłem tarcze + klocki przód, 2 tygodnie spokojnego hamowania w celu dotarcia i kicha im dłużej tym gorzej. Kierownicą trzęsie, na pedale hamulca czuć drżenie, pojechałem na przegląd i mechanik wjechał na ścieżkę i stwierdził że krzywa tarcza (miesiąc wcześniej wymieniane). Pojechałem do znajomego zdjął klocek z owej tarczy coś przeczyścił i wszystko ok. Niestety minął może tydzień i to samo. O co chodzi, czy możliwe że jednak krzywa tarcza? jaki zestaw zamontowałeś ? dziwne to troche... Tarcze dawny lukas to chyba TRW, a klocki textar jak mi się nie myli ---------- Post dopisany at 21:26 ---------- Poprzedni post napisany at 21:23 ---------- wymieniłem tarcze + klocki przód, 2 tygodnie spokojnego hamowania w celu dotarcia i kicha im dłużej tym gorzej. Kierownicą trzęsie, na pedale hamulca czuć drżenie, pojechałem na przegląd i mechanik wjechał na ścieżkę i stwierdził że krzywa tarcza (miesiąc wcześniej wymieniane). Pojechałem do znajomego zdjął klocek z owej tarczy coś przeczyścił i wszystko ok. Niestety minął może tydzień i to samo. O co chodzi, czy możliwe że jednak krzywa tarcza? montaż (60zł) tam gdzie kupiłem tarcze, więc ja nic nie czyściłem - fachowcy dali d...
JulianSR Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Jest to mozliwe material lezy w magazynach i sie wala. Wiec moga byc krzywe. Ale jezeli cos czyscil to moze cos pod klocek podlazi.
dziako Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Jest to mozliwe material lezy w magazynach i sie wala.Wiec moga byc krzywe. Ale jezeli cos czyscil to moze cos pod klocek podlazi. to co: zdjąć, do tokarza niech sprawdzi czy proste i montaż od nowa a możliwe że coś z klockami nie tak?
Rekomendowane odpowiedzi