Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakie dokumenty i kwity potrzbne do założenia działalności gosdpodarczej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:hi: jak wyżej co potrzeba żebym mógł sobie wszystko pobrać i wypelnić na spokojnie w domu i mieć gotowy komplet dokumentów do urzedów :decayed:
Opublikowano

dowód osobisty i idź do urzędu gminy albo tak jak w linku. Nie zajmuje dużo czasu a pewnie nie będziesz wiedział jak wszsytko wypełnić

Opublikowano

a ile dni zajmuje zeby wszytsko dopiac na tip-top :wink:

---------- Post dopisany at 18:27 ---------- Poprzedni post napisany at 18:27 ----------

:hi: jak wyżej co potrzeba żebym mógł sobie wszystko pobrać i wypelnić na spokojnie w domu i mieć gotowy komplet dokumentów do urzedów :decayed:

CEIDG: https://prod.ceidg.gov.pl/ceidg.cms.engine/?F;1886f97b-43a9-4b16-b197-cc969b6917ba

dzieki Krzysiu-Jasiu :decayed:

Opublikowano

Zakładałem w lutym, chciałem w urzędzie ale pani powiedziała że ma cały stosik podań i zanim ona to wprowadzi..... więc:

-założyłem sobie najpierw profil zaufany ePuap ( jedna wycieczka do urzędu skarbowego na potwierdzenie że ja to ja:wink: )

-potem złożyłem wniosek przez internet ( 1 godzina wieczorem ) i to wszystko (masz podgląd na tej stronie co się dzieje , dostajesz Regon itd.) , -potem jeszcze tylko pisemko do Zus-u o zgłoszeniu ( ale to tylko formalność bo oni mieli już mnie w systemie bo dotarły do nich wszystkie inmformacje )

i koniec... ale ja zakładałem jednosobową działalność...aha plusem tego profilu zaufanego i strony Ceidg jest że można modyfikować wszystko online , chciałem dopisać inne miejsce wykonywania działalności - 2 minuty i zrobione bez krążenia po urzędach