Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Cieknie pompa wtryskowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich tematów o tym było sporo ale mam zapytanie. Leci ropa z nastawnika i z pokrywy górnej gadałem z jednym mechanikiem i powiedział że to zrobi wymieni uszczelki i potem pod kompem ustawi pompę. Samochód mu zostawiłem i tu pytanie jak mam to sprawdzić że on zrobił to dobrze ?? Jakieś objawy przy odpaleniu itp przy jeździe?? Bo teraz auto chodziło prawie normalnie lekko muliło i drżało. Do tego w silniku zaczęło coś trzeć klekotać więc zwali przód ma posprawdzać wszystkie rolki itp.

Opublikowano

Co do uszczelniania nastawnika to nie ma filozofii ....wymieni uszczelki pod nastawnikiem i pod dekielkiem (koszt uszczelek coś 20pare zł) potem ustawi dawkę i to tyle a jaką dawkę Ci ustawi to już mozesz sobie sprawdzić jak masz Vag..A co do pozostałości to już nie wiem co Ci odpowie ale czy było potrzeba zwalenia przodu ? Nie szło tego tak ob lukać :eusathink:Zobaczysz co Ci powie

Opublikowano

Wiesz jak to jest z tymi mechanikami nie chcą nic powiedzieć :facepalm: dopiero potem jak kasę liczyć to głośno krzyczą. Niby powiedział że się nie da bo to cholera wie skąd się wydostaje. Zobaczymy co z tego wyjdzie. A vaga mam mogę w chacie sprawdzić przypomnij mi tylko gdzie tego szukać mam pełny vag.

Opublikowano

Silnik nagrzany -wolne obroty-001 (trzecia rubryka od lewej mg/R)

Opublikowano

Odebrałem auto i proszę o podpowiedź wyciek z nastawnika usunięty ale leci ropa dalej gdzieś lecz nie wiem gdzie pompa umyta nie widać nic z przodu wyciek widać na bloku silnika skapuje ropka sobie co chwilę jak się patrzy na blok pod pompą z jej tyłu. Co to może być bo nic nie widzę i nie wiem skąd się to sączy??:kwasny: