franek122 Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Witam, Czy może ktoś polecić jakąś firmę handlującą zestawami do monitoringu bądź oferującymi dobór podzespołów i ich handel. Planuję założyć u siebie na podwórku taki monitoring z 4 lub 5 kamer, budżet określam na kwotę do 4000zł. Jako że mnogość zarówno urządzeń jak i samych firm zajmujących się handlem utrudnia weryfikację jakości, więc proszę o pomoc. Może znajdzie się ktoś co będzie mógł pomóc w temacie. Z góry dzięki p.s. Dodam że oferty na allegro nie zachęcają, bo wyglądają jak bazarowe prezentacje chińskich zabawek, które mają być super ofertami bo sprzedawca podkreśla że całkowicie ZA DARMO dodaję naklejkę 'uwaga, obiekt monitorowany' :D [chyba umieściłem wątek nie w tym dziale co trzeba... sorry]
tomekSSK Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Eltrox - monitoring Warszawa, telewizja przemysłowa, kamery przemysłowe, monitoring przez internet, systemy alarmowe, telewizja satelitarna, alarm, domofony
simon__75 Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Sprawdzone firmy (wiele u nich zakupujemy) : 1. AAT Holding sp. z o.o. | Telewizja przemysłowa CCTV - Systemy alarmowe SSWiN - Kontrola dostępu - Systemy sygnalizacji pożaru 2. Telewizja przemysłowa, Systemy alarmowe, Kamery IP, alarmy Kraków, monitoring - Sklep napad.pl
ŁYSY44 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 eltrox mam sprzęt od nich i jak na razie żadnych problemów
Lukasz_mk2 Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 tu możesz co nieco poczytać: Monitoring domu, posesji, kamery w domu. • Aktualności w sklepie napad.pl Nie wiem jaki duży masz dom i działkę ale za 4000zł (nawet jak sam byś wszystko montował - a nie jest to trudne) ciężko będzie Ci zakupić w miarę dobry sprzęt. Miałem do czynienia z kamerami od 200 do 500zł i nie jest to sprzęt, który da Ci pełną satysfakcję zarówno w nocy jak i w dzień, kamery co coś sobą reprezentują zaczynają się od 1000zł w górę za sztukę. Co do samych rejestratorów to działałem na BCS'ach i uważam że do domowego użytku będą ok. ale ceny samych rejestratorów to od 800zł w zwyż za rejestrator pod 4 kamery, do tego trzeba kupić dysk, a najlepiej dwa do nagrywania nagrań jednocześnie na dwóch w razie awarii któregoś. Do wszystkiego należy zakupić zasilacz pudełkowy (taki by wszystkie kamery podpiąć do niego, a nie podpinać każdej kamery w osobne gniazdko), no i oczywiście okablowanie - niby nie jest to drogie, ale zbierając wszystko do kupy to się uzbiera. Jak zamierzasz monitorować teren w okół domu to wypadało by kupić obudowy do kamer które są podgrzewane (ze względu na ujemne temp.) a to dodatkowe koszty.
franek122 Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Opublikowano 19 Listopada 2012 Dzięki za wszystkie odpowiedzi Podsyłam takie propozycje: 1) Monitoring domu : Monitoring domu : Monitoring domu --> zestaw za 3100zł [tutaj mówili mi że te kamery są naprawdę dobre jak na potrzeby monitorowania terenu wokół domu jednorodzinnego promień 50metrów] dodam że jeśli decydowałbym się na ten zestaw to zamieniłbym obudowę tych kamer na kopułkową czyli ten same parametry kamery tylko inna obudowa 2) ZESTAW MONITORINGU 4 KAMERY SAMSUNG 600 LINII [5495 Z279] : telewizja przemysłowa systemy alarmowe alarmy telewizja satelitarna kamery przemysłowe rejestratory --> zestaw za 3300zł ale dochodzi potrzeba zakupu ogrzewanych obudów po około 100zł sztuka i dodatkowo oświetlacze podczerwienie dajmy na to około 250zł sztuka. Co daje razem kwotę około 4700zł Czy zestaw nr.2 będzie zauważalnie lepszy od zestawu nr.1 [zakładam, że sprawę głównie warunkują kamery] Jutro będę dzwonił jeszcze do napad.pl -> ciekawe co zaproponują
Lukasz_mk2 Opublikowano 21 Listopada 2012 Opublikowano 21 Listopada 2012 Co do kamer to się nie wypowiem, bo z tymi modelami nie miałem do czynienia, ale wypadało by zobaczyć "na żywo" jak wyglądają obrazy jakie one "generują". To że pisze, że posiadają 600 czy 700 linii to nie wszystko. Jeśli chodzi o monitoring domu to zapewne większą wagę ma jakość obrazu w nocy - wypadało by to zobaczyć "na żywo". Co do rejestratorów to z tym z drugiej propozycji miałem przyjemność pracować 3 dni temu i myślę że to będzie dobre rozwiązanie - ma wszystko co powinien mieć i do domowych zastosowań zupełnie wystarczy. Wracając do kamer to na allegro często ludzie którzy sprzedają takie kamery posiadają strony www na których można podglądnąć obraz z kamer. Myślę, że warto by było się w to wgłębić. Jakiś czas temu jak kupowałem kamerę to któryś ze sklepów miał wystawioną kamerę na zewnątrz (skierowana była na parking) i można było sobie zobaczyć jak to działa nawet w nocy.
Norbis Opublikowano 21 Listopada 2012 Opublikowano 21 Listopada 2012 Jeżeli chcesz mieć system pod opieką firmy ochroniarskiej to u nich zleć montaż. Niech ci zrobią konfiguracje , wycenę i wtedy wrzucisz w neta i sprawdzisz jakie są opinie. Zresztą w stolicy nie będziesz miał problemu ze znalezieniem .
Rekomendowane odpowiedzi