predki74 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Witam mam taki mały problem po wymianie siedzeń chodzi o instalacje mam taki błąd airbag z kablami był mały problem to znaczy u mnie do airbag szły dwa kable w żółtej kostce i brązowy osobny a w tych siedzeniach idą razem trzy kable , u pasażera w nowym siedzeniu to już całkiem inaczej jest niebieska kostka mała i idzie na środku do siedzenia chyba to jest do maty zajętości a do airbagu idzie inna kostka kwadratowa i nie wiem czy coś źle podłączyłem czy trzeba podpiąć ten brązowy kabelek do airbagu do brązowego
domin79 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 kostka jaśka jest żółta , jeśli ma inny kolor to coś było kombinowane , luknij jak masz kolory w kostce w fotelu kierowcy i tak samo podłącz pasażera:wink:
predki74 Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Opublikowano 17 Listopada 2012 no własnie jest spoko podłączone tylko ze u pasażera jest już inna kostka ale tak samo podpięta czyli jedynka do jedynki itp i tu moje pytanie czy airbag moze miec inna rezystancje. w starych siedzeniach zółta kostka miała dwa kable i brązowy osobno ma ktoś rozpiskę przewodów airbag
bogdansky Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 brązowy to dodatkowa masa która nie jest potrzebna
predki74 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Opublikowano 18 Listopada 2012 Czyli może być coś zamieszane w kostkach ?do airbagu bo tylko tam mogłem sie pomylić trzeba wsiąść miernik i posprawdzać i to jest błąd od strony kierowcy ?
predki74 Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Opublikowano 19 Listopada 2012 no własnie dzięki tak myślałem czy tzn jak można sprawdzić airbag czy jest sprawny
Pzwmichal Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 Airbag na pewno masz sprawny, co do błędu jest to wina przewodu do tej żółtej wtyczki w fotelu kierowcy. Każde jej rozłączenie powoduje że się wyrabia i nie łączy później. Walczę z tym od roku i w ASO mają zestaw naprawczy za jedyne 350 zł. Wymieniają wiązkę na nową lutowaną na stałę Chyba, że sam to sobie zrobisz
predki74 Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Opublikowano 20 Listopada 2012 Witam koledzy temat do zamknięcia w kostce od airbagu był kawałek plastiku i nie łączyło na szczęście
Rekomendowane odpowiedzi