bogdansky Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 Panowie mam problem, może ktoś pomoże, a mianowicie mechanik wymieniał mi nagrzewnice(wyjmowanie deski itp.), po złożeniu wszystkiego skrzynia przeszła w tryb awaryjny i nie da się usunąć błędów , wypluło błędy 01044 i 01196, może ktoś podpowie jak te błędy usunąć ( jeśli się da) , z góry dziękuję za podpowiedzi
szymus_k Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 jak po demontażu deski to się pojawiło to może nie podłączył lub uszkodził przewody elektryczne od wybieraka albo jakąś inną wiązkę bo z błędów wynika że to jakiś błąd transmisji. Ewentualnie mógł paść sterownik od skrzyni (jakby co mam gdzieś taki) bo nie wydaje mi się że coś złego jest ze samą skrzynia. Raczej jakaś kabelkologia;)
bogdansky Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Opublikowano 20 Listopada 2012 a wystarczy taki sterownik tylko podmienić jeśli padł, czy trzeba go kodować ?
szymus_k Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 Jak są walnięte kabelki to wymiana sterownika nie pomoże. Jak sterownik- to wymiana powinna pomóc bez żadnego kodowania. Looknij pod fotel pasażera pod wykładzinę czy w skrzynce na sterownik nie ma wody (czasem tam się zbiera i sterownik głupieje)
bogdansky Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Opublikowano 20 Listopada 2012 jest tam sucho zaglądałem tam wczoraj tez mi się wydaje ze to jakaś kabelkologia i nie wiem czasem czy nie trzeba będzie znowu deski zwalać
Rekomendowane odpowiedzi