Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wałbrzych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żółte B5 sedan ... ;) przed drugim liftem.

Co do Waszych rozważań.

Jadąc z góry przy pierwszym prawym zakręcie, warto zrobić najazd przy lewej barierce i ściąć zakręt do samego pobocza - wrzucając obowiązkowo kierunkowskaz :naughty:. Przy drugim lewym, analogicznie dojeżdżamy do prawej krawędzi jezdni, wrzucamy kierunkowskaz i tniemy lewym pasem ale z opóźnieniem bo to długi zakręt.

Znaczenie mają umiejętności, stan ogumienia i inne.

W niedzielę pod górę wyrzucało na obu zakrętach, czułem uślizg i chyba o to chodzi aby wiedzieć kiedy odpuścić...

Opublikowano

koledzy polecam tor Poznań jak ktoś jedzie na giełdę do Poznania można wjechać na tor i tam autko wypróbować :evil::kox: frajda niesamowita :D nie pamiętam teraz czy 15 czy 20 zł płaciłem za okrążenie.

Opublikowano

Freon wielkie dzięki za skan :hi: :hi:

Opublikowano

Ja niestety za późno odczytałem wiadomość i nie udało mi się przyjechać na Vag-a.

Na liczniku dziennym mruga mi teraz "Oil" (olej wymieniałem i po ok 300km wyskoczyło). Tylko przez podłączenie do kompa mogę to wykasować czy może jest jakiś myk ? :chytry:

Opublikowano

rok 1996 więc tylko VAG...

Opublikowano

Dzięki Panowie. Już wstępnie z Freonem jestem umówiony. :notworthy:

Opublikowano

Freon wrzuciłem te błędy na forum i dostałem lakoniczną odpowiedz "skasuj błędy i powinno być ok "

Mam pytanie czy można jeszcze liczyć na Twoją pomoc :hi:

Opublikowano

A ode mnie odpowiedź nie doszła? Bo trochę się rozpisałem co one oznaczają....?

Opublikowano
  • Autor

A jak się je kasuje? I czy to w ogóle coś daje?

Opublikowano

Aby skasować błąd musisz wejść do konkretnego kontrolera. Czy li w menu głównym zamiast do autoscan wchodzisz do Select. Wybierasz kontroler dla którego występuje błąd. Są poumerowane i pogrupowane w różne działy (zakładki). W pierwszej (Common) sa jak sama nazwa mówi kontrolery główne (najczęstsze). Na innych są te bardziej specjalizowane, których często w autach nie ma. W autoscanie masz napisany adres kontrolera a pod nim błędy. Dla przykładu silnik (engine) ma 01, a airbag 15. Po kliknięciu na dany kontroller. Masz kolejne menu i wchodzisz w Fault Codes (kody błędów). Jeśli się jakieś wyświetlą to dajesz Clear.

Kasowanie ma ten sens, że pozwala sprawdzić czy błędy, które wystąpiły występuja nadal. Tj. jesli coś naprawimy i nie jesteśmy pewni efektu to możemy sprawdzać po kodach, czy ponownie się pojawiają.

Przy kodach błędów jest też informacja o częstości występowania - np. intermittent oznacza niezbyt częsty błąd....

Opublikowano

Seb-k dzięki :hi: odpowiedz doszła jest bardzo obszerna :rolleyes:Cyt " Jeśli robiliście tylko skanowanie to zamieść zawartość pliku na forum i ktoś Ci pomoże" więc wrzuciłem to na forum ale jedyną odp jakom dostałem było cyt"Skasuj te błędy i pojeździć trochę... odczytaj ponownie..." Dlatego poprosiłem jeszcze raz freona o pomoc

Opublikowano

Ja wysłałem Ci jeszcze drugą odpowiedź drogą mailową... Obszerną na kilka minut czytania. Opisałem w niej co oznaczają Twoje błędy i co powinieneś zrobić. Nie mam niestety kopii w wysłanych... Sprawdź czy nie doszło na skrzynkę. Pozdrawiam...[br]Dopisany: 2009-10-26, 10:28:11_________________________________________________ps. ;) ta odpowiedź na forum też była obszerniejsza niż to jedno zdanie... :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

No to trzeba robić :)

Opublikowano

Znalazłem Wielkie Dzięki : :notworthy:Teraz juz wszystko wiem.po prostu nie sprawdzałem poczty :wallbash:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Gratulacje :D

Opublikowano
  • Autor
:polew:
Opublikowano

siemka, czy jest ktos z wałbrzycha badz okolic co by mógl vag-a podpiac? autko troche stało i teraz lampka od immo miga, i po odpaleniu silnik gasnie;/ da sie to usunąć jesli to błąd czy pozostaje tylko warsztat?