Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Stacyjka nie styka czy cos glebiej??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Problem jaki mnie denerwuje to odpalanie auta. Glownie chodzi o to ze nie jest ono mozliwe normalnie bez trzesieniem kluczykiem w stacyjce. Inaczej mowiac, zeby auto odpalilo musze na przekreconym kluczyku w pozycji zaplon ruszac nim w rozne strony by zalapal. Czy ktos sie juz z tym spotkal. Czy to cala stacyjka umarla czy bebenek?? Mozna to naprawic a jesli tak to co konkretnie, czy po prostu cos umarlo na amen i trzeba cos wymienic?? Z gory dziekuje za pomoc.

Opublikowano

Też mi się wydaje że kostkę stacyjki masz do wymiany.Miałem to samo,była pęknięta.Koszt niewielki a jaka ulga przy odpalaniu:decayed:

Opublikowano

A jak moge to zweryfikowac w 100% ze objaw o ktorym napisalem jest spowodowany wlasnie ta kostka?? Mozna to jakos sprawdzic ze wlasnie ta kostka sprawia problemy, jakies uszkodzenia wewnetrzne, zewnetrzne etc. Chodzi o to by bylo na 100000% pewne ze to jest to. Bo nie chce by sie okiazalo ze kupie kostke a tu cos innego umarlo, no sami rozumiecie o co chodzi. Bo to moze stacyjka, lub benbenek no sam nie wiem (zgaduje) :)

---------- Post dopisany 05-12-2012 at 15:51 ---------- Poprzedni post napisany 28-11-2012 at 11:09 ----------

A wiec tak jak koledzy pisali, kostka stacyjki. Co do niewielkich kosztow, to i owszem, zgodnie z aukcja jest nie wielki ale ta kostka z serwisu kosztowala mnie 152 zl. Za ta cene moglbym miec z 6 takich z aukcji ale nie chcialem brac nie wiadomo czego mimo ze to wysokiej klasy zamiennik. Kostka z serwisu jest identyczna jedynie stara byla z bialego plastiku a nowa jest z czarnego, i maja te same oznaczenia wszystko jak by ksero no i napis "by Germany". tak wiec dziekuje panowie za zaangazowanie w sprawe. Mozna zamykac

Opublikowano

Kolego a ile dałeś za wymianę?Ja za kostkę z wymianą zapłaciłem dużo mniej i do dziś mam spokój.Stara była pękniętą i kluczyk nie dobijał.

wysłane za pomocą tapki2