Skocz do zawartości
IGNOROWANY

spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam 1.6 benzyna 1995 rok robilem test spalania wyjedzilem wszystko az do wylaczenia silnika i wlalem 5l zrobiłem 40km w miescie przez kilka dni male odcinki drogi do wyłączenia silnika. Potem wlalem znow 5l i pojechałem w trase 93km max predkosc 70-80km do max 2.5tyś obrotów i silik zgasł to wychodzi :

trasa 100km- 5.5L

Miasto - 100km 12.5L

Jest to możliwe ? czy po prostu zgasł mi w miescie bo po prostu cos zle ciągnął paliwo a w trasie do zera w baku sał ?

Opublikowano

sonda, termostat i czujnik wody do sprawdzenia

ewentualnie do wymiany

Opublikowano
wyjedzilem wszystko az do wylaczenia silnika

:facepalm: nie rób tak...

zatankuj do pełna, przejedz normalnie 100km. Podjedz pod te sam dystrybutor i zalej znowu do pełna.. wtedy zobaczysz ile dolaleś a to najbardziej wiarygodny sposób..

Opublikowano
wyjedzilem wszystko az do wylaczenia silnika

:facepalm: nie rób tak...

zatankuj do pełna, przejedz normalnie 100km. Podjedz pod te sam dystrybutor i zalej znowu do pełna.. wtedy zobaczysz ile dolaleś a to najbardziej wiarygodny sposób..

Ja bym proponował przejechać 300 km po zatankowaniu do pełna,dokładniejszy wynik dla ciebie.

Opublikowano

Heh niezłe kombinacje, ja bym nerwowo nie wyrobił jadąc i czekając aż zdechnie bez paliwa, szkoda pompy lej pod korek. A tak na marginesie to tragicznie to nie wygląda z tym spalaniem w trasie masz w granicach rekordu ecodrivingu :P a miasto na krótkich dystansach gdy już zimno na dworze - dla mnie nic nadzwyczajnie wysokiego.

Opublikowano

tez jak kupiłem auto to dziwnie liczyłem.. od rezerwy do rezerwy, wtedy wychodzilo mi 15l/100 później sie okazało że 1.6 spala przy normalnej jeździe 8l-8.5l /100.

Opublikowano

W mieście na krótkich odcinkach 1,6 spala tragicznie duzo

Opublikowano

Mi się udało zejść do 6.5 w trasie bez Klimy ( liczone na dleglosci 1500 km czystej trasy autostradowej )