Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z rejestracją autka z Niemiec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem.mianowicie 4 tyg temu kupiłem autko w Niemieckim komisie. Wszystko ładnie pięknie do czasu wybrania sie do Urzędu komunikacji w celu rejestracji auta. Problem pojawił się gdy nie przyjęto mi umowy kupna samochodu gdyż jest to odbitka od kalki..odesłano mnie z dokumentami i powiedziano że tylko z oryginałem..mój błąd moja nie uwaga przy kupnie..po prostu pośpiech. Tak poza tym wszystkie dokumenty mam..opłacone już wszystko..tylko rejestracja pozostała.Ponad tydzień temu wysłałem do niemca tą umowę listem poleconym priorytetowym bo tak sie z nim umawiałem a on mi po odbiorze odeśle oryginał. Minęło 10 dni a list wciąż nie dotarł do właściciela.Rzecz jasna ksero sobie zrobiłem tej umowy. Dzwoniłem na pocztę to powiedziano mi że listy cały czas wychodziły niezależnie od strajku. POwiedzcie mi taką rzęcz..czy jest inna jakaś możliwość żebym zarejetrował autko bez problemu. Inaczej czeka mnie w przyszłym tygodniu wycieczka do Hamburga po oryginał bo co mam zrobić :( Czy ktoś już miał taki problem i mianowicie jak go rozwiązać bez większych kosztów?

Opublikowano

Kolego poczta dopiero wczoraj zakończyła strajk, więc sie nie martw pewnie ugrzęzło gdzieś w urzędzie pocztowym i dojedzie, ale ze znacznym opóźnieniem. :thumbdown:

Opublikowano

Mam taką nadzieje..tylko że jak zadzwoniłem na poczte główną podałem numer listu to okazuje sie ze nie ma go w rejestrze a to dziwne jak oznajmiła mi pani przez tel..kazała poczekać jeszcze dwa dni..zobaczymy co w poniedziałek powiedzą :/

Opublikowano

ale powiedz mi jak ją przepisać..skoro ksero tego co wysłałem dawałem do urzędu celnego i skarbówki.. Umowa jest na druku niemieckim. Na umowie jest jego pieczątka firmowa..

Opublikowano

jeszcze gdybym miał w ręce tą odbitkę oryginału to może dało by się coś zrobić ale niestety pozostało mi tylko ksero

Opublikowano

dziwie się, że nie wysłałeś tej umowy kurierem tylko Pocztą.. Umowa kupna samochodu to dosyć istotny dokument :no: Może odbierz od Niemca umowe właśnie poprzez jakas firmę kurierska.. Szkoda trzepać tyle kilometrów do Hamburga.. :thumbdown:

Opublikowano

Chciabym eby tak zrobil..on natomiast zazadal najpierw odbitki umowy.. Kurierem w polsce mi duzo policzyli..az za duzo

Opublikowano

Zadzwoń do kilku firm kurierskich, sprawdz ceny, napewno będzie taniej niż za podróż.. A kurier niech odda ale pod warunkiem że odbierze oryginał.. :gwizdanie:

Opublikowano

Poczekam do wtorku..jak nie dojdzie to wtedy poszukam jakiegoś kuriera..

Opublikowano

I jak sprawa?

Opublikowano

Już wczoraj wszystko przyszło i autko wkońcu zarejestrowane :) <yupiii>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...