Skocz do zawartości
IGNOROWANY

brak pradu na pompie paliwa audi a4 b5 brzpiecznik ok ... jaka przyczyna??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przekaznik za bezpiecznikani nad pedalami

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Opublikowano

zdaje sie szarego koloru,chyba 208

Opublikowano
brak pradu na pompie paliwa audi a4 b5 brzpiecznik ok ... jaka przyczyna?? :eusathink::eusathink::eusathink:

u mnie po zakupie wywalił bezpiecznik pompy paliwa - powód filtr paliwa pamiętający czasy Adolfa

Opublikowano

U mnie przekaźnik pompy paliwa - 372. A może pompa odmówiła posłuszeństwa? Sprawdź na krótko czy działa i pamiętaj o biegunowości podłączenia - ja dwa razy podłączałem, za pierwszym razem dmuchała zamiast zaciągać, przełożyłem kabelki i śmiga.

Opublikowano

pompe mam nowa kupiona w piatek ... jechalem wczoraj i podczas jazdy auto zgasło i juz nie odpaliło na krutka chodza oby dwie ta stara i ta nowa wiec problem jest gdzies indziej jak wyciagnac ten przekaznik..

Opublikowano

Napisałem Ci na PW. Poprostu musisz go chwycić i wyciągnąć, jest na bodajże 5 wtykach i pasuje tylko w to miejsce. Zdejmij obudowę i sprawdź styk, czy nie nadpalony i przeczyść go. Jak przekręcasz kluczyk w stacyjce to czy słychać z okolic przekażników spod kierownicy "cyknięcie" - to ten przekaźnik zwiera styki i załącza pompę paliwa, która daje ciśnienie na listwę i w momencie odpalenia paliwo jest tam gdzie trzeba.

Opublikowano

Na pw ci odpisalem ale widzę że kandrzej juz cię dobrze pokierowal ;)

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Opublikowano

dzieki wyjołem ten przekaznik ma styki czarne poprzypalane kupie nowy i załoze umie jest przekaznik 208 w szarej obudowie na koncu listwy z prawej strony z tego co pamietam to pompa nigdy nie podawała paliwa na zapłonie wiec od dawna musiał sie juz psuc

---------- Post dopisany 27-11-2012 at 23:14 ---------- Poprzedni post napisany 26-11-2012 at 11:27 ----------

siema wymieniłem przekaznik na nowy pompa paliwa nowa auto odpalilo ale jak dalem na zaplon pompa nie zapodaje paliwa zapodaje dopiero jak silnik zaczyna krecic wiecie cos na ten temat...????

Opublikowano

Sprawdź jeszcze filtr paliwa. Jeśli nie wymieniałeś, go to teraz wymień. To pierwsze "cyknięcie" przekaźnika po przekręceniu kluczyka powoduje zwiększenie cisnienia paliwa na listwie i sprawia że silnik jest gotowy do odpalenia. Dobiero poźniej podczas kręcenia rozrusznikiem podawane jest paliwo na bieżąco. Ten pierwszy raz sprawia, że ECU dostaje sygnał że być może silnik będzie uruchamiany . Nie zawsze przecież uruchamiasz silnik np. podczas vag-wania - testów itp.

Opublikowano

jest tak wszystko dziala przekaznik pompa tez a prądu dalej na niej niem znalazlem 2 kable urwane czarny i fioletowy w pierwszej kostce od przekaznika jest podłaczony tylko jeden kabel czerwono czarny