krzsfs Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 Witam, dzis strzelil mi wentylatro od wisco, wbil sie w chlodnice dziurawiac ja. Chlodnica zakupiona wraz z wisco, potrzebuje pomocy jak zdj ta chlodnice, czy musze zdejmowac zderzak czy nie, pomocy...
damian81Z Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 raczej musisz ja sciagałem zderzak i na 100% niewiem czy da sie ja wymienic bez sciagania zderzaka, napewno duzo prosciej jak sciagniesz, na 99,9%musisz sciagnac bo musisz odsunac chlodnice klimy ---------- Post dopisany at 14:35 ---------- Poprzedni post napisany at 14:34 ---------- pozatym sciagniecie zderzaka to pare minut i dostep łatwy
krzsfs Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Opublikowano 26 Listopada 2012 powiedz mi czy musze gaz z chlodnicy spuszczac?
damian81Z Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 nie musisz,mozesz ja odciagnac na wezach sa na tyle elastyczne,tylko ja czymś podłóż zeby na nich nie wisiała
Szarik Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 Przed wymiana trzeba spuscic plyn chlodzacy i jak radzi kolega lepiej zdjac zderzak
grzegorzmen Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 powiedz mi czy musze gaz z chlodnicy spuszczac? wystarczy jak chłodnice od klimy odchylisz zamontujesz wodna i poskręcasz do kupy:decayed:
damian81Z Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 Przed wymiana trzeba spuscic plyn chlodzacy i jak radzi kolega lepiej zdjac zderzak dokładnie,a do spuszcania płynu masz zaworek na dole chlodnicy po stronie kierowcy za kratka w ktorej sa halogeny
rafal9119 Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 tylko pamietaj zeby chlodnice od klimy postawic w pionie .
damian81Z Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 tylko pamietaj zeby chlodnice od klimy postawic w pionie . ?? wytłumacz jak w pionie??, ma ja tylko odciagnac delikatnie na weżach i podstawic zeby nie zwisała na wezach
MASATO Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 tylko pamietaj zeby chlodnice od klimy postawic w pionie . ?? wytłumacz jak w pionie??, ma ja tylko odciagnac delikatnie na weżach i podstawic zeby nie zwisała na wezach obojętne czy ją postawisz czy na czymś położysz, abyś tylko nie uszkodził gdzieś przewodówi nie pogiął chłodnicy ale chyba takich drobiazgów to nie trzeba opisywać
rafal9119 Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 wiesz co to pion??? ja jak wymienialem chlodnice to wlasnie koles od klim nie kazał jej byle jak klasc tylko tak jak jest umieszczona na samochodzie czyli w PIONIE.
krzsfs Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Opublikowano 26 Listopada 2012 ale mam bawienia sie, walneło mi wisco i poharatało chlodnice, na dodatek zakupilem uszkodzana chlodnice z wisciem, nie ma co oszczedzac na szrotach, bo mam dwa razy wiecej zabawy. Wszystko zaczelo sie od tego ze wisco na zimnym silniku pedzilo na maksa nie dalo sie go zatrzymac niczym, no i teraz efekty tego sa...przestroga dla wszystkich walniete wisco od razu do wymiany!!!!!
rafal9119 Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 za 220 zł bys mial nowa chłodnice. a u mnie tez wiskozy reką na zimnym nie da rady zatrzymac.ale u mnie to tak jest od nowosci jak 4 miesiace temu wymienialem wisko
krzsfs Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Opublikowano 28 Listopada 2012 za 220 zł bys mial nowa chłodnice. a u mnie tez wiskozy reką na zimnym nie da rady zatrzymac.ale u mnie to tak jest od nowosci jak 4 miesiace temu wymienialem wisko Powiem Ci, to według mnie masz problem, bo chodzi Ci ona na maksa, głównym problemem tym spowodowanym jest dłuższe grzanie się silnika,( 2 razy co najmniej) sam to sprawdziłem, teraz po wymienie na sprawną autko grzeje mi sie prawie tak szybko jak benzyna... ---------- Post dopisany at 12:43 ---------- Poprzedni post napisany at 12:34 ---------- I jeszcze jedno na Wisco nie ma co oszczędzać, lepiej kupić droższe, orginalne..
grzegorzmen Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 teraz po wymienie na sprawną autko grzeje mi sie prawie tak szybko jak benzyna... Czyli ile teraz musisz przejechać kilometrów bez deptania żeby od startu mieć 90C.? Na pewno niemniej jak 12-15 km. a to jest normalne. Przy benzynie albo na przykład przy starym golfie 1,6 TD wystarczy 7km a i tak grzeją lepiej niż nasze klekoty:grin:
krzsfs Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Opublikowano 28 Listopada 2012 No mi spokojnie teraz przy temp +5 wystarczą jakies 7km...
rafal9119 Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 mi sie w benzynie zagrzejde do 90C przez 4-5 km
mojeA4 Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Koledzy jaki jest taki mniej-wiecej koszt wymiany chlodnicy? Faktycznie tylko zderzak trzeba zdjąć czy pas przedni tez?
RS Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Na szczescie zdejmujesz tylko przedni zderzak- 15 min roboty. Pasa nie musisz zdejmowac. A koszt? Zalezy kto robi...
Rekomendowane odpowiedzi