wilku213 Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 Witam, mam taki problem, że ABS za szybko mi się włącza. Praktycznie przy dojeździe do każdego skrzyżowania... lekkie dotknięcie hamulca i już wałącza się abs... Przerabiał już ktoś taki problem? Pozdrawiam
pandamix Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 nie grzebałeś nic przy hamulcach?ja miałem taki objaw jak czujnik wysunął mi się podczas zmiany tarcz,zresztą był już gdzieś temat na forum
wilku213 Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Opublikowano 27 Listopada 2012 ogólnie odkąd kupiłem autko to mam ten problem... wymieniałem tarcze + klocki komplet...i dalej to samo
Dev Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 zabrudzony (e) czujnik lub zle ustawiony wzgledem koronki
MatUSh Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 zabrudzony (e) czujnik lub zle ustawiony wzgledem koronki dobrze mówi polać mu !!
wilku213 Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Opublikowano 27 Listopada 2012 A powiecie mi coś więcej? Co to jest, jak to sie naprawia i gdzie sie z tym udac?
pandamix Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 odkręć koło i dokładnie przypatrz się piaście czujnik jest wciskany,dojdziesz po kablu
Domie Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Kolego musisz sobie zadać pytanie czy chcesz to sam robić?? Jeśli chcesz się sam podjąć,a nie wyskakuje Ci błąd na komputerze to ściągasz koło, czujnik znajduje się zaraz za tarczą kolokwialnie mówiąc na "godzinie 12" jest jeden przewód w grubym plastikowym oplocie nie sposób nie zauważyć. Czujnik musi być ułożony w odległości 0,6-0,8 mm od pierścienia ABS'u Jeśli go nie ustawisz ponieważ np czujnik będzie zapieczony to czeka Cię wyciąganie przegubu. To tak w skrócie. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi