rockabilly Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Witam, od jakiegoś czasu zastanawiałem się czy przypadkiem mój licznik nie przekłamuje. Często miewałem wrażenie, że jadę z większą prędkością niż w rzeczywistości wskazywał licznik. Sprawdziłem na aplikacji SpeedView i faktycznie przekłamuje o 10 km/h. Powiedzcie mi na postoju, wskazówka powinna być równo z zerem, czy poniżej? bo u mnie leży jakiś centymetr niżej
fucken Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Witam,od jakiegoś czasu zastanawiałem się czy przypadkiem mój licznik nie przekłamuje. Często miewałem wrażenie, że jadę z większą prędkością niż w rzeczywistości wskazywał licznik. Sprawdziłem na aplikacji SpeedView i faktycznie przekłamuje o 10 km/h. Powiedzcie mi na postoju, wskazówka powinna być równo z zerem, czy poniżej? bo u mnie leży jakiś centymetr niżej Powinna być równa z zerem dlatego może o te 10 przekłamuje
PyRaS Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Jak grzebałeś w liczniku to może źle go złożyłeś ?? Rozkręć i najwyżej popraw
pakotomasz Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Wydaje mi się, że każdy licznik (prędkościomierz) ma jakąś tolerancję i to że wskazuje jakąś prędkość nie znaczy, ze dokładnie z taką prędkością jedziemy. Przykładowo u mnie w czasie wyjazdu do Wiednia na autostradzie porównywałem wskazania na liczniku z prędkością podawaną na nawigacji i przykładowo miałem; licznik 130km/h nawigacja 120-121km/h ; licznik 139-140km/h nawigacja 130km/h. Wiadomo, że prędkość im mniejsza tym różnica poszczególnych wskazań także mniejsza.
rockabilly Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Opublikowano 28 Listopada 2012 Nie grzebałem nic w liczniku Da się to jakoś poprawić? wolałbym nie spieprzyć bardziej:decayed:
fucken Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Wydaje mi się, że każdy licznik (prędkościomierz) ma jakąś tolerancję i to że wskazuje jakąś prędkość nie znaczy, ze dokładnie z taką prędkością jedziemy. Przykładowo u mnie w czasie wyjazdu do Wiednia na autostradzie porównywałem wskazania na liczniku z prędkością podawaną na nawigacji i przykładowo miałem; licznik 130km/h nawigacja 120-121km/h ; licznik 139-140km/h nawigacja 130km/h. Wiadomo, że prędkość im mniejsza tym różnica poszczególnych wskazań także mniejsza. Masz racje ale wskazówka u mnie jest równo z zerem więc wydaje mi się że tak powinien mieć a nie 1cm poniżej może to też ma na to wpływ.
danielo Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 A koła zmieniałeś,rozmiar masz taki jak we wlepce :eusathink:jak masz inny rozmiar to tutaj masz kalkulator przeliczania i zobacz jakie mogą być przekłamania. Zamienniki opon. Kalkulator opon. Przelicznik opon. Opony.com.pl
pakotomasz Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Wydaje mi się, że każdy licznik (prędkościomierz) ma jakąś tolerancję i to że wskazuje jakąś prędkość nie znaczy, ze dokładnie z taką prędkością jedziemy. Przykładowo u mnie w czasie wyjazdu do Wiednia na autostradzie porównywałem wskazania na liczniku z prędkością podawaną na nawigacji i przykładowo miałem; licznik 130km/h nawigacja 120-121km/h ; licznik 139-140km/h nawigacja 130km/h. Wiadomo, że prędkość im mniejsza tym różnica poszczególnych wskazań także mniejsza. Masz racje ale wskazówka u mnie jest równo z zerem więc wydaje mi się że tak powinien mieć a nie 1cm poniżej może to też ma na to wpływ. U mnie też leży równo na 0, pisałem tylko, że liczniki mają jakieś tolerancje. To, że u kolegi wskazówka leży ok 1cm poniżej 0 też zapewne wpływa na przekłamanie prędkościomierza.
Rekomendowane odpowiedzi