Skocz do zawartości
IGNOROWANY

kontrolka klockow hamulcowych-czy jest mozliwosc ej wylaczenia bez wymiany klockow?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zaswiecila mi sie kontrolka od klockow hamulcowych. Czy jest jakies obejscie, jakas mozliwosc jej wylaczenia bez wymiany klockow? Czy odpiecie czujnika klockow cos pomoze? Z gory dzieki za odpowiedz.

Opublikowano

albo wyjscie bardziej rozsadne wymien klocki i po problemie:polew:

Opublikowano

lepiej nie kombinować, hamulce to bezpieczeństwo, na tym się nie oszczędza :wink:

Opublikowano

Tak zgadzam sie ale w tym przypadku o co innego chodzi xD

Opublikowano

w klocku zatopiony jest kabelek który po zużyciu się klocka dotyka tarczy i tak zamyka obwód i zapala się kontrolka zużycia klocków (tak przynajmniej jest w sprinterach), musiałbyś wyrwać kabel z klocka i połączyć oba końce następnie zabezpieczyć tak aby kabel nie dotykał masy czyli nie ocierał o nic, powinno zadziałać.

Opublikowano

No własnie mialem taki przypadek ze mi sie urwal ten kabelek od klocka i sie swiecilo. Dwa kabelki dalem do kupy, zaizolowalem i jest ok.

Opublikowano

U mnie też przerwal się kiedyś jeden z kabelków i swieciła kontrolka zuzytych klocków. Nie mostkowałem jednak nic tylko podjechalem do mechaniora, zlutował to i był spokój:decayed:

Opublikowano
U mnie też przerwal się kiedyś jeden z kabelków i swieciła kontrolka zuzytych klocków. Nie mostkowałem jednak nic tylko podjechalem do mechaniora, zlutował to i był spokój:decayed:

Zatem wiesz co robić :) Trzeba zlutować dziadostwo i będzie cacy :decayed:

Opublikowano

Niestety juz nie zlutuje dziadostwa bo samochod sprzedalem :D