blutucz Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Witam. Zaswiecila mi sie kontrolka od klockow hamulcowych. Czy jest jakies obejscie, jakas mozliwosc jej wylaczenia bez wymiany klockow? Czy odpiecie czujnika klockow cos pomoze? Z gory dzieki za odpowiedz.
pakotomasz Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Spróbuj wg tej procedury. Może pomoże: Kodowanie licznika
tomx Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 albo wyjscie bardziej rozsadne wymien klocki i po problemie:polew:
waldekpsk Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 lepiej nie kombinować, hamulce to bezpieczeństwo, na tym się nie oszczędza
blutucz Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Opublikowano 30 Listopada 2012 Tak zgadzam sie ale w tym przypadku o co innego chodzi xD
novwy Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opublikowano 5 Grudnia 2012 w klocku zatopiony jest kabelek który po zużyciu się klocka dotyka tarczy i tak zamyka obwód i zapala się kontrolka zużycia klocków (tak przynajmniej jest w sprinterach), musiałbyś wyrwać kabel z klocka i połączyć oba końce następnie zabezpieczyć tak aby kabel nie dotykał masy czyli nie ocierał o nic, powinno zadziałać.
blutucz Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2012 No własnie mialem taki przypadek ze mi sie urwal ten kabelek od klocka i sie swiecilo. Dwa kabelki dalem do kupy, zaizolowalem i jest ok.
pakotomasz Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opublikowano 5 Grudnia 2012 U mnie też przerwal się kiedyś jeden z kabelków i swieciła kontrolka zuzytych klocków. Nie mostkowałem jednak nic tylko podjechalem do mechaniora, zlutował to i był spokój:decayed:
MatUSh Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 U mnie też przerwal się kiedyś jeden z kabelków i swieciła kontrolka zuzytych klocków. Nie mostkowałem jednak nic tylko podjechalem do mechaniora, zlutował to i był spokój:decayed: Zatem wiesz co robić Trzeba zlutować dziadostwo i będzie cacy
blutucz Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2012 Niestety juz nie zlutuje dziadostwa bo samochod sprzedalem
Rekomendowane odpowiedzi