Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Logi - ktoś chętny do analizy??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

o juz wstawiles

Opublikowano

wedlug mnie cos przeplywka nie pokazuje ok

Opublikowano

po pierwsze logi do porawki bo sa zrobione nie do odciecia , po drugie masz masakryczne spalanie stukowe . kiedy wymieniałes swiece i jesli tak to na jakiekie wymieniałes ?

Opublikowano
  • Autor

Tak myślę, ze juz chyba z dwa lata na tych świecach. Czy NGK pfr6q do gazu będą dobre? Co znaczy do odcięcia? 4500 obr bylo...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Opublikowano

Logi robi się w tych silnikach do odcinki czyli 6880obr. Ale już widać że problem sest w samym dolocie pomiędzy przepływką a turbiną (w grę wchodzą też wężyku dochodzące do dolotu) lub walnięta jest przepływka.

Na początek zrobił bym sprawdzenie całego układu pod ciśnieniem i jak nic nie wyjdzie przepływka do pomiany.

---------- Post dopisany at 12:03 ---------- Poprzedni post napisany at 11:57 ----------

aaa... mam nadzieje że logi robione na benzynie :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Na benzynie i to po przejechaniu ok 50km i wykasowaniu długoterminowych... a świece i tak wymienić?

Opublikowano
Na benzynie i to po przejechaniu ok 50km i wykasowaniu długoterminowych... a świece i tak wymienić?

2 lata to nie tragedia na te świece... no chyba że machasz po 25tyś rocznie to wymień :wink:

---------- Post dopisany at 12:23 ---------- Poprzedni post napisany at 12:17 ----------

...widać że same świece nie są tu problemem.

Opublikowano

jak by miał lewe powietrze w dolocie to by mu kopcił a nie kopci czy to raczej niekoniecznie taki objaw? Przepływke zawsze można zregenerować przed wymianą, są takie pryskacze do czyszczenia

Opublikowano

zrób porzadne logi . regeneracia przepływki w 1.8 t nie wchodzi w gre . raczej nie masz nieszczelnosci bo turbo wstaje bardzo wczesnie co swiadczy o tym ze układ jest szczelny .

Opublikowano
zrób porzadne logi . regeneracia przepływki w 1.8 t nie wchodzi w gre . raczej nie masz nieszczelnosci bo turbo wstaje bardzo wczesnie co swiadczy o tym ze układ jest szczelny .

Dlaczego regenracja nie wchodzi w gre?

Opublikowano

bo 1.8 t to nie tdi i nie zregenerujesz tej przepływki ,a nawet jak ja rozwiercisz lub umyjesz i zacznie pokazywac bzdury to dopiero zaczna sie dziac cuda . a po pierwsza musza byc zrobione porzadne logi bo wtej chwili to jest tylko gdybanie

Opublikowano
jak by miał lewe powietrze w dolocie to by mu kopcił a nie kopci czy to raczej niekoniecznie taki objaw? Przepływke zawsze można zregenerować przed wymianą, są takie pryskacze do czyszczenia

Nie masz zielonego pojęcia to nie wprowadzaj ludzi w błąd ... to nie gnojowóz że jak ma nieszczelność to wali sadzą z fajek:decayed: A przepływkę to się raczej płucze profilaktycznie i nie wiele to pomaga. U mnie w aucie po virusie przepływka przysyfiła się na tłusto od wkłądki K&N i czytała max. 148g/s i po kilku psikaniach roztworem stworzonym do tego jakoś nic się nie poprawiło. Po wymianie przepływki na nową mam 163g/s.

Opublikowano
  • Autor

czyli nie zabierać się za przepływkę dopóki nie dostanie on mocno w piz... i wkręcać go na 6800 obr??

Opublikowano

odepnij aku na kilkadziesiąt min. puźniej po podpięciu rozgrzej go na benzynie i zaloguj do odcinki bez przełanczania na lpg

Opublikowano
  • Autor

Dżizus, on nigdy 5000 obr nie przekroczył :facepalm:

Opublikowano

To nie gnojowoz ale lewe powietrze skutkuje nadmiernym dymieniem, i jest to pierwsza rzecz jaka sie w tych przypadkach sprawdza, temat przewalkowalem na swoim tdi, jesli o ty nie wiesz to pojecia to chyba ty nie masz kolego.

Chyba ze w silnikach benzynowych sie tak nie dzieje to sory andrzej.

Opublikowano
To nie gnojowoz ale lewe powietrze skutkuje nadmiernym dymieniem, i jest to pierwsza rzecz jaka sie w tych przypadkach sprawdza, temat przewalkowalem na swoim tdi, jesli o ty nie wiesz to pojecia to chyba ty nie masz kolego.

Chyba ze w silnikach benzynowych sie tak nie dzieje to sory andrzej.

Sam sobie odpowiedziałeś :decayed: Czekamy na logi :whistling:

Opublikowano
  • Autor

zrobione nowe logi, mam nadzieję, że lepsze :decayed:

tylko sorry, że do odcięcia nie było ale aż mi go szkoda było, 160km/h na 3??

Ja do takiej jazdy nie przyzwyczajony...:facepalm::facepalm:

Log (0 - 003)

Log (1 - 031)

Log (2 - 120)

Log (3 - 115)

Log (4 - 118)

Log (5 - 020)

---------- Post dopisany at 02:14 ---------- Poprzedni post napisany at 01:25 ----------

przed zrobieniem logów błędy w silniku zostały wykasowane

po - wyskoczyły błędy:

16804 - Catalyst System; Bank 1: Efficiency Below Threshold

P0420 - 002 - Lower Limit Exceeded

17536 - Fuel Trim; Bank 1 (Mult): System too Lean

P1128 - 001 - Upper Limit Exceeded

jak dotychczas myślałem, że to tylko na gazie wyskakuje...

Opublikowano

tylko sorry, że do odcięcia nie było ale aż mi go szkoda było, 160km/h na 3??

Ja do takiej jazdy nie przyzwyczajony...:facepalm::facepalm:

a myślałeś że logi robi sie pchając samochód :facepalm::facepalm::facepalm:

przepływka, świece, nieszczelnośc (DV, WG, N75, wężyki)