FANTOMAS Opublikowano 4 Grudnia 2012 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Jak w tytule tylko proszę o opinie z bezpośrednich obserwacji a nie zasłyszanych uprzedzeń
jakubekk Opublikowano 4 Grudnia 2012 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Nie znam LG, ale co do Samsunga mogę co nieco powiedzieć. Rok temu upiłem Samsunga EU40ES6500 i jestem mega zadowolony, mam do tego tv "N" Obraz jest rewelacyjny, 3D o ile mam film w 3D jest bardzo ładne, z konwersją też jakoś sobie radzi, USB czyta praktycznie wszystko, tzn, każdy format filmowy, muzyka, zdjęcia. a bez SMART TV to można powiedzieć, że nie wyobrażam sobie życia z pewnością będę polecał każdemu nowe Samsungi, wielu znajomych ma z tych nowych serii są bardzo zadowoleni. Co do LG to lepiej jak się wypowie ktoś kto ma, albo miał doświadczenie.
FANTOMAS Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2012 Dzięki za info ale bardziej mi zależy na opinii kogoś kto ma lub miał do czynienia z tymi konkretnie modelami. Oglądałem oba w różnych marketach i nie widzę żadnych wiekszych różnic w obrazie 2D. 3D owszem samsung ma lepsze ale jak dla mnie wolę chyba jednak gorsze 3D statyczne niż ból głowy po godzinie oglądania poza tym 3D dla mnie to bajer bez znaczenia. LG jest tańszy o ok. 300zł no i jest cal więcej i ma też fajny drugi pilot który działa coś jak myszka no i jest dylemat bo samsung też mi się podoba (mój poprzedni tv to samsung) ale jakoś się skłaniam do LG ciekaw jestem czy ktoś kto ma ten model i czy widzi w nim jakieś minusy
g_egorz Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 .. ja mam 47LM765S od miesiąca.. jak dla mnie jest oki..(minimalny "clouding" widziany tylko gdy jest ciemno na stronie tytułowej "LG").. 3D (jak na razie tylko z dysku, WD "My Passport 500" GB) działa bez problemu i to z konwersji też... ("efekt akwarium".. telewizor ustawiony według zaleceń "hdtv.forum"), internet po wi-fi trochę wolno chodzi.. mimo, że odległość do routera to 2 m.. i łącze 25 Mb z UPC.. DLNA - oki.. działa.. z telefonem (Ace) i IMediaShare też.. jedyna jak na razie wada... SMART TV... okrojone.. i dlatego mam zamiar kupić do niego Blu-ray Samsunga i korzystać z ich SMART-HUB-a.... i kupiłem ten telewizor tylko ze względu na pasywne 3D.. to było główne kryterium.. i jeszcze jedno... oglądam z 2,5 m... i trzeba było brać 55"...
FANTOMAS Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2012 I o taką opinię mi właśnie chodziło ;-) Ja będę miał do ekranu ok 3,5m i się właśnie biję z myślami czy nie brać 55" np. ten LG 55LM670S (można go już mieć za 5,5gola). Też mam UPC i dekoder HD a tak z ciekawości jak idzie obraz po zwykłym kablu daje radę ? bo po HD to prawie każdy szit dobrze idzie ;-)
g_egorz Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 .. nie mam kabla.. mam tylko UPC.. a SD przypuszczam, że wyglądają tak samo na wszystkich TV w cenie powyżej 2000... (no chyba, że na plaźmie "panaska", bo tam jest wszystko inne i idealne.. i w ogóle naj... ale to już inna bajka).. jak masz gdzie postawić (powiesić) to bierz 55"..
PABLO Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Nie masz kabla tzn.? Przy tych lepszych telewizorach takich jak tu piszecie warto zainwestować w dobry kabel HDMI i większym przeplocie.
FANTOMAS Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2012 hmm.... chyba się nie rozumieny. Masz UPC tak ? masz pakiet z HD (z dekoderem) ? czy tylko sam "koncentryk" wpięty w TV ? ja mam teraz tylko HD tzn. po kablu HDMI i wszystko idzie po dekoderze co mnie trochę wkurza bo nie mogę sobie kanałów sam poukładać jak chcę ponieważ kanały są puszczane w kolejności na jaką nie mam wpływu i to mnie denerwuje bo muszę lecieć przez cały ten szit żeby coś znaleść ulubionego ponieważ nie można tego zmienić a numery kanałów są trzy cyfrowe no i jest problem z zapamiętaniem co gdzie jest może z wyjątkiem minimini którego numer kanału skutecznie nauczyła mnie córa (...a jego cyfra to 666 ..... ) . Mam w rozdzielaczu wolną "F-kę" na zwykły sygnał ale muszę zarobić sobie kabel ale generalnie jakoś nie mam się za to kiedy zabrać zresztą większośc kanałów oglądam w HD ale właśnie dla córy zrobił bym to o czym piszę bo ten pilot z UPC jest nieźle zakręcony i jak coś powciska to nawet mnie zajmuje chwilę zanim wróci co trzeba dlatego pytam g_egorz-a o to jak to idzie po zwykłym kablu z UPC więc ponawiam pytanie czy masz sygnał po zwykłym koncentryku czy przez dekoder (przez HDMI). Obawiam się też tylko tego w przesiadce na 55" że na początku może być mały szok bo wcześniej był 40" i zastanawiam się czy 55" nie będzie za duży bo jak patrzę w sklepie to jest krówka niezła i w stosunku do 47" jest duża różnica a w sumie to tylko 8" ale w realu jest różnica spora. Na marginesie to LG zrobiła też teraz promocję że dają fona LG za kupno 55" który widziałem że lata na alledrogo ok. 5 stów więc coś jeszcze można odzyskać.
PABLO Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Tomek ja też mam dekoder HD w UPC i drugi jako multiroom. Kanałów się nie da poustawiać bo są przypisane tak jak mówiłeś, ja te które często oglądam zapamiętałem i tyle:decayed: Brat mówił mi ostatnio że gdzieś widział reklamę nowego smarta z 8tys zł na 4tys ale to był 46"
FANTOMAS Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2012 Tomek ja też mam dekoder HD w UPC i drugi jako multiroom.Kanałów się nie da poustawiać bo są przypisane tak jak mówiłeś, ja te które często oglądam zapamiętałem i tyle:decayed: Brat mówił mi ostatnio że gdzieś widział reklamę nowego smarta z 8tys zł na 4tys ale to był 46" no tylko ja oglądam sporadycznie gneralnie TVN HD 1 i 2 vel discowery a jak tam nic nie ma i chcę coś znaleść to muszę lecieć po tym całym szicie kuchniapl , domo-sromo i wkurza mnie to bo to jest bez senu nie rozumiem czemu nie można sobie samemu wybrać kanałów które się ogląda najczęściej a resztę wywalić na szary koniec Chciałbym w łykend podjąć decyzję co do tego tv-ała ale jak na razie to mnie już łeb od tego boli tyle tego jest O jakim samrt-ce piszesz ? Samsungu ? jaki model i gdzie ta przecena ?
PABLO Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 O jakim samrt-ce piszesz ? Samsungu ? jaki model i gdzie ta przecena ? Pewnie w euro bo wszędzie się reklamują. Telewizory LED, LCD, plazmowe - Strona 9 - Ceny, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD
pastaldo Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Ja posiadam tego Samsunga od tygodnia tylko wersja 40". Bardzo sobie chwalę. SMART wszystko ekstra działa niema zastrzerzeń. Obraz żyleta nawet ten konwerter do 3D sie sprawdza. Ogladałem AVATARa zwykłą wersje z tym konwerterem i robi wrażenie. Mój złoty srodek na kino w domu to Zyxel NSA310 i podłaczony do sieci lokalnej TV. Filmy w formacie mkv i rozdzielczości 1080p to bajka. Kwestia tylko rozmiaru, im wiekszy tym lepszy. Ja ybrałem taki ze względu na budżet
PABLO Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Telewizor Samsung UE46ES8000 + 2 pary okularów 3D (2854415452) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Mi ten do pokoju idealnie by spasował
darek995 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Witam Cie kolego:) to może ja Ci coś powiem bo pracuje w mediaexpert i mam na co dzień styczność z każdym modelem TV jaki byście nie wymienili, a porównywać lubię bo w końcu inaczej nie można. ES6800 i LM 670 to modele najbardziej porównywane ale weź pod uwagę po 1 support jaki oferuje Samsung - więcej aktualizacji oprogramowania w razie błędów. 2. Pod TV Samsunga Smart można podłączyć zwykłą mysz + klawiaturę bezprzewodową. 3. O lata świetlne lepsze Smart w samsungu co przełoży Ci się na fajne użytkowanie. Co do 3D hmm.. powiem tak nie jestem zwolennikiem ale w samsungu masz 2 pary okularów gratis, a w Lg chyba 5szt. z tym że nawet zakup ich jest tańszy bo 6par na allegro bądź u mnie 120zł. A jakość 3D jest podobna dla laika z tym ze 3d samsunga ma głębie i to duża w przeciwieństwie do LG, ale w końcu to tanie 3d więc + dla LG. Problem z magic remote (czyt. pilot) masz rozwiązany poprzez myszkę jak pisałem. Co do obrazu es6800 ma micro diming co pozwala na mniejsze poświaty a nie jak na LG :/ dodatkowo Samsung ma funkcje aktywnego podświetlenia LED co jeszcze bardziej wpływa na kontrast czerń - biel. Co prawda LG ma dobrą matryce IPS ale to nie wszystko bo Samsung nadrabia swoim dual corem. A i nie jestem ani zwolennikiem LG ani Samsunga tylko staram się przybliżyć Ci to tak ja to zauważyłem gdy sam porównywałem te TV kawałek po kawałku na obrazach FHD, ale powiem wam że jeśli ktoś potrzebuje Tv z tych dwóch brał bym ES'a pod kątem używalności i możliwości, chyba że stawiasz na 3D to wtedy wybór pozostawiam Tobie bo LG tańsze. A co do bólu głowy to nie te czasy by bolała głowa. A i jak będziesz kupował zobacz na stronie sklepu mediaexpert bo czasem mamy dobre promo na zakupy w necie i taniej jest niż na sklepie nawet o 3-4 stówy, a odbiór możesz mieć zawsze na sklepie w Twoim rejonie. P.S sprawdz też konkurencje bo czasem coś jest w promo a es6800 jest chodliwy. A spece od TV twierdzą że na 2,5m daje się 60 cali, pomyśl o tym bo teraz idzie era dużego ekranu
danielom Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Widać ze pracownik sklepu a nie posiadacz. Do lg mozna podlaczyc zwykla myche i klawe na usb bezprzewodowa. mam 47lm670s. Magic swietna sprawa ale to tylko do wyzszych modeli jest w standardzie, kolega pyta o 640s. Czasy bolu glowy jak najbardziej sa nadal, szczegolnie gdy zacznie migotac obraz na aktywnych okularach. Z tego tez powodu wybralem LG bo pasywne 3d, a wyglad i jakosc
sokal Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Nie kupuj LG... Nawet gdyby był lepszy i tańszy... Mnóstwo mi się tego przewinęło u klientów (monitory, telewizory plazmowe i LCD) i to jest jakaś tragedia, chyba nic tak szybko nie pada I za każdym razem mówię żeby tego nie brać to niestety decydują o tym zazwyczaj tylko i wyłącznie działy handlowe dla których liczą się tylko liczby a potem chcą naprawiać i koniec końców kupują nowe od innego producenta
PABLO Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 A ten nowy model Sony co reklamują że tv roku 2012/2013?? Ja osobiście używam bravie kupioną dokładnie dzisiaj mija 3 lata i jeszcze mam 2 lata gwarancji, kupiłem jak pracowałem w Media Markt i złego słowa nie powiem o nim, 37" 100Hz Full HD wtedy taki telewizorek kosztował 4k Przeszedł ciężkie boje na PS3, Blue Ray'u i teraz na X360, używam również do oglądania filmów HD z kompa i jakość obrazu nawet dzisiaj zadowalająca.
g_egorz Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 hmm.... chyba się nie rozumieny. Masz UPC tak ? masz pakiet z HD (z dekoderem) ? czy tylko sam "koncentryk" wpięty w TV ? ja mam teraz tylko HD tzn. po kablu HDMI i wszystko idzie po dekoderze co mnie trochę wkurza bo nie mogę sobie kanałów sam poukładać jak chcę ponieważ kanały są puszczane w kolejności na jaką nie mam wpływu i to mnie denerwuje bo muszę lecieć przez cały ten szit żeby coś znaleść ulubionego ponieważ nie można tego zmienić a numery kanałów są trzy cyfrowe no i jest problem z zapamiętaniem co gdzie jest może z wyjątkiem minimini którego numer kanału skutecznie nauczyła mnie córa (...a jego cyfra to 666 ..... ) . Mam w rozdzielaczu wolną "F-kę" na zwykły sygnał ale muszę zarobić sobie kabel ale generalnie jakoś nie mam się za to kiedy zabrać zresztą większośc kanałów oglądam w HD ale właśnie dla córy zrobił bym to o czym piszę bo ten pilot z UPC jest nieźle zakręcony i jak coś powciska to nawet mnie zajmuje chwilę zanim wróci co trzeba dlatego pytam g_egorz-a o to jak to idzie po zwykłym kablu z UPC więc ponawiam pytanie czy masz sygnał po zwykłym koncentryku czy przez dekoder (przez HDMI). Obawiam się też tylko tego w przesiadce na 55" że na początku może być mały szok bo wcześniej był 40" i zastanawiam się czy 55" nie będzie za duży bo jak patrzę w sklepie to jest krówka niezła i w stosunku do 47" jest duża różnica a w sumie to tylko 8" ale w realu jest różnica spora. Na marginesie to LG zrobiła też teraz promocję że dają fona LG za kupno 55" który widziałem że lata na alledrogo ok. 5 stów więc coś jeszcze można odzyskać. .. rzeczywiście źle cię zrozumiałem.. i za "kabel" zrozumiałem sygnał ze zwykłej anteny.. nie, nie podłączałem tego TV koncentrykiem.. tylko przez HDMI, USB i przez DLNA... a z tymi kanałami UPC rzeczywiście się nie popisała.. u mnie jest 375 (itp.).. 149... i 7..... a "przesiadłem" się z 32"....
darek995 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 a no tak chodzi o 640 wczoraj było już późno tylko ja tam napisałem że jak chce kolega 3d to lg bo taniej itp. no ok może migotania dużego nie ma ale jest to fakt ale to opisałem. I mówiłem ja nie lubie 3d
Rekomendowane odpowiedzi