wilku213 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Witam. Postaram się opisać mój problem w miarę jak najprościej. Otóż w Mojej ADR-ce mam problem ze światełkami. Bardzo słabo świecą...bardzo ciężko jeździ się w nocy...zrobiło się tak z dnia na dzień... Jedyne co jeszcze zauważyłem to np. oświetlenie środka (czyli radio, klimatronik, panel, przyciski, zegary itp) świecą bardzo ładnie przy zgaszonych światłach, a gdy zapale światła to to wszystko świeci dużo słabiej.. Tak jak by światła zabierały prawie całe napięcie.. Ma ktos jakiś pomysł jak rozwiązać mój problem? Powiedzcie mi co zmierzyć, zbadać, gdzie może tkwić problem. Pozdrawiam wilku213
MATIUS Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opublikowano 5 Grudnia 2012 zmierz aku w stanie spoczynku plus ładowanie alternatora z obciążeniem i bez być może szczotki lub regulatopr napięcia zaraz powiedzą Papa
sokal Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Nooo sprawdź ładowanie bo za chwilę możesz szybciutko wykończyć baterię To że podświetlenie deski rozdzielczej nieco przygasa po włączeniu świateł jest normalne ale jeśli mówisz że z dnia na dzień zrobiła się znaczna różnica to zerknij tak jak kolega wyżej zasugerował
Rekomendowane odpowiedzi