mcm Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Witam Wielka prośba do znawców - analiza logów, Autko sprowadzone szykowane do handlu, chcę sprawdzić czy wszystko OK, żeby komuś kitu nie wcisnąć, niestety na trasie nie sprawdzony bo na lawecie przyjechał, logi zrobiłem dziś, wiem tylko że autko po programie ( nie wiem czy 110 czy więcej, puszcza średniego bąka więc myślę, że więcej), z tego co ja wywnioskowałem wszytko gra, ale opinie fachowców mile widziane :th: AUTKO to A4 99 rok 1,9 TDI AHU sedan - przejechane 192 000 km oto logi: 000 BS 000 DYN 000 STAT 001 DYN 001 STAT 003 BS 003 DYN 003 STAT 004 BS 004 DYN 004 STAT 007 STAT 008 DYN 008 STAT 010 DYN 011 BS 011 DYN 013 STAT
przemik Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 temperatura -OK statyczny kat wtrysku - do korekty dawka paliwa - niska - ale w normie mechanizm wyznaczania dynamicznego kata wtrysku - OK EGR- zaslepiony lub totalnie zasyfiony - lub silnik za dlugo chodzil na wolnych obrotach przed pomiarem Turbo - OK - minimalny overboost - ale skoro nie powoduje notlaufa - to OK LMM - OK dawki korekcyjne - nieciekawe - wygladaja jakby auto mialo przejechane 350 a nie 192 tysie Pytanie dodatkowe: Czy to na pewno AHU ??? Bo mnie to wyglada na AFN/AVG lub AHH - po lekkim tuningu. Pozdrawiam
mcm Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2008 Czy to na pewno AHU ??? Bo mnie to wyglada na AFN/AVG lub AHH - po lekkim tuningu. Pozdrawiam na pewno, sam mam AHU[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2008, 23:36 _________________________________________________ EGR- zaslepiony lub totalnie zasyfiony - lub silnik za dlugo chodzil na wolnych obrotach przed pomiarem dawki korekcyjne - nieciekawe - wygladaja jakby auto mialo przejechane 350 a nie 192 tysiecy EGR zaślepiony sprawdzłem, a dawki mogą być ustawione po chipie takie ??
przemik Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 I takie oznaczenie jest na wklejce w bagazniku ?? AHU ?? W takim razie co oznacza to : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0806358ea936cbb8.html Ta grupa jest dostepna dla silnikow wyposazonych w turbo VTG. O sooo chodziiii ? Pozdr
mcm Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2008 I takie oznaczenie jest na wklejce w bagazniku ?? AHU ?? W takim razie co oznacza to : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0806358ea936cbb8.html Ta grupa jest dostepna dla silnikow wyposazonych w turbo VTG. O sooo chodziiii ? Pozdr wlepka w bagażniku AHU, a ta grupa to log 011 BS
przemik Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Heh to ze to jest log 011BS to ja wiem.... chyba ze nowsze sterowniki w AHU maja dostepną te grupe i pokazują w niej prace zaworu N75... to by sie trzymalo kupy. Spanky, Basket napiszcie cos.... pozdr
mcm Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2008 Heh to ze to jest log 011BS to ja wiem.... chyba ze nowsze sterowniki w AHU maja dostepną te grupe i pokazują w niej prace zaworu N75... to by sie trzymalo kupy. Spanky, Basket napiszcie cos.... pozdr no ja mam moją 98 rok i też mi pokazuje tę grupę, ale rok modelowy jest 99
marewel Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 O sooo chodziiii ? Moze o to ze otwiera sie zawor upustowy,a w VTG ruszaja sie kierownice. wytlumacz jeszcze co masz to korekcji bo jak wynika z tabeli to norma to -2 +2 a u niego jest 056 047 -040 wiec trzyma norme.
spanky Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 wszsytko zostalo juz napisane .... oprocz jednego ... turbulum dostaje ostro w piz.e ... nie wiem kto pisal soft ale 2264 mbar dla tego turbulum to juz sporo ...
mcm Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2008 ale ZONK wkleiłem moje logi po sofcie u Witka, ale jaja, a wszystko przez , no i przez to ,że zapisały się w tych samych plikach excela co tamte no i niestety chyba skasowałem :gupek2: ale został mi tylko log do pomiaru mocy i wyszło coś takiego
przemik Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Spanky.... juz wiesz kto pisal soft..
mcm Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2008 wszsytko zostalo juz napisane .... oprocz jednego ... turbulum dostaje ostro w piz.e ... nie wiem kto pisal soft ale 2264 mbar dla tego turbulum to juz sporo ... więc okazuje się że soft pisał master Rogalotti :>
spanky Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 wszsytko zostalo juz napisane .... oprocz jednego ... turbulum dostaje ostro w piz.e ... nie wiem kto pisal soft ale 2264 mbar dla tego turbulum to juz sporo ... więc okazuje się że soft pisał master Rogalotti :> patrzac na Twoj podpis no to nie dziwne ze tak dojebane koksu [z czegos musi brac sie ta moc] .... dawki korekcyjne - nieciekawe - wygladaja jakby auto mialo przejechane 350 a nie 192 tysie tym bym sie nie sugerowal bo to goowno prawda z zaleznoscia korekt do przebiegu ... dzisiaj mi sie nudzilo to zrobilem sobie komplet logow i tak wyglada u mnie 013 po 258 kkm [ori]:
mcm Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2008 koksu jest sporo ,ale za to ciągnie pięknie, 200 km/h to już nie problem, dziś testowałem tak naprawdę I raz na trasie Radom Wawa jest tam ładnej nowej dwupaski kawałek i naprawde super frajda, każdemu polecam skok z 90 na 130 :th:
marewel Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 turbulum dostaje ostro w piz.e ... nie wiem kto pisal soft ale Spanki teraz chcesz być mądrzejszy od rogala? :polew: :polew: Skoro taki soft napisal to ma jakieś doświadczenie w tym i wie ze wytrzyma.
mcm Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2008 autko ma nakręcone 230 tyś, więc pewnie długo nie poturbi, ale jak na razie biega jak marzenie
spanky Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 turbulum dostaje ostro w piz.e ... nie wiem kto pisal soft ale Spanki teraz chcesz być mądrzejszy od rogala? :polew: :polew: Skoro taki soft napisal to ma jakieś doświadczenie w tym i wie ze wytrzyma. ehhh i znowu Ty ... jak wrzod ... i znowu problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego ... [ale juz sie przyzwyczailem ] nie wiem gdzie doczytales sie ze chce byc madrzejszy od Rogala , oraz ze napisalem ze nie wytrzyma .... co by Ci ulatwic zrozumienie mojego tekstu pisanego to wytlumacze jak dziecku [niestety wiek o niczym nie swiadczy ] : powyzsze stwierdzenie znaczy tylko tyle ze: program jest MOCNY ... p.s czekam na kolejne smieszne zaczepki .... [naprawde poprawiasz mi humor .... ]
Rekomendowane odpowiedzi