Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B5 2.4 Na Blosie Kto praktykował ? Warto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na oku instalacje za bardzo małą kasę niby do 200km na bloscie ktoś coś takiego pakował do Audi 2.4 ? Dodam że mam silnik na wykończeniu wiec mi nie straszne efekty uboczne . pytanie tylko czy to przyśpiesza w miarę normalnie ?

Opublikowano

a co się dzieje z Twoim silnikiem?

Opublikowano

blos w tym aucie to zwykłe druciarstwo...:facepalm:

Opublikowano

A w ogóle blos tam wejdzie bez przeróbek? W Vałce to tylko na sekwencje patrzył, popatrz tez ze potem byś miał problem z odsprzedażą.

Opublikowano
  • Autor

Druciarstwo nie druciarstwo ale jedzie xD kwestia czy blos obsłuży taka moc ? i czy ktoś na tym jeździł silnik ma 400 tys i szukam dla niego zastępcy

Opublikowano

Da radę , kolega jeździł w 2.8 aah, ja miałem w 2,6 abc , tylko problem z dokładnym ustawieniem składu mieszanki ,albo ubogo,albo bogato , check murowany.

Opublikowano

Poprzeglądaj troskę fora pod kątem przejścia przeglądu technicznego, kiedyś chciałem montować blos w Hondzie Civic, instalacja II generacji i z tego co pamiętam jest problem z przejściem przeglądu, chodzi o skład mieszanki....

Opublikowano

Ja jeździłem na normalne przeglądy i nigdy nie miałem problemów, wystarczy założyć krokowca na węża i diagnosta się nie połapie:grin:

Opublikowano

V6-ka idealnie pracuje na BLOS-ie, sprawdzone

silnik jest żwawy, nie ma zadyszki, nie kicha, nie prycha

kolega jezdzi na nim juz dobre kilka lat

fakt, przed przeglądem trzeba troche kombinowac

ale zawsze przechodzi :decayed:

regulacja jest dziecinnie prosta:

http://www.corrado.com.pl/warsztat/blos/blos.htm

BLOS - opis, montaż i regulacja. - Forum Ford Club Polska

Opublikowano
  • Autor

O to mnie pocieszyliście trochę z tym blosem ;p Wiec chyba sie skuszę na blosa a za jakiś czas sekwencja

Opublikowano

po co cudujesz

wrzucaj od razu SQ

Opublikowano
O to mnie pocieszyliście trochę z tym blosem ;p Wiec chyba sie skuszę na blosa a za jakiś czas sekwencja

Nie rozumiem kolegi , ja włożyłem blosa bo kupiłem audi z lpg z 2-gą generacją i tak było najprościej żeby auto odmulić , ale już tego błędu nie popełnię , tak jak pisałem wcześniej jest problem z dokładnym dostrojeniem lpg i albo masz ubogo na wolnych , bogato na wysokich ,albo odwrotnie.Znaczna poprawa w stosunku do miksera , ale porażka w stosunku do SQ. Założysz blosa i później przy zmianie na SQ wszystkie graty do wymiany , robota "głupiego", a niewiele taniej Cię to wyjdzie ?

Opublikowano
  • Autor

nie wszystkie bo butla i węże zostają a to wszystko mam za 200zł cena jak za butle

Opublikowano

Butla owszem ,ale węże to tylko wodne, pod warunkiem że starczy do nowego reduktora?, gazowy za duży , SQ śr .12 mm, II gen śr.19 mm, pozostaje jeszcze sprawa wielozaworu, elektrozaworu z filtrem i miedzi ? Powiedz czy masz założoną jakąś instalacje , czy dopiero planujesz ?