Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Akumulator BOSCH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
"Akumulatory bezobsługowe" - kocham to określenie :decayed:

Ja zawsze dwa razy w roku (przed zimą i po zimie) robię mały przegląd baterii (czyszczenie, woda destylowana, ładowarka impulsowa i wazelina techniczna na bieguny i klemy) co wystarcza żeby nie mieć problemów nawet z tymi "niemarkowymi" akumulatorami... I nie ważne jest czy bateria jest obsługowa czy nie, to tylko takie bzdury marketingowe żeby częściej kupować nowe...

no po części masz rację podłącze go do prostownika :-)

A w której części nie mam racji? Uświadom mnie co robię źle :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
wiadomo że zanim wydam 500 na nowy - spróbuję go podładować i sprawdzę czy da się coś w nim uzupełnić , w końcu nie spię na pieniądzach :decayed:

nowy s4 kosztuje u mnie 300 :)

---------- Post dopisany at 16:14 ---------- Poprzedni post napisany at 16:13 ----------

"Akumulatory bezobsługowe" - kocham to określenie :decayed:

Ja zawsze dwa razy w roku (przed zimą i po zimie) robię mały przegląd baterii (czyszczenie, woda destylowana, ładowarka impulsowa i wazelina techniczna na bieguny i klemy) co wystarcza żeby nie mieć problemów nawet z tymi "niemarkowymi" akumulatorami... I nie ważne jest czy bateria jest obsługowa czy nie, to tylko takie bzdury marketingowe żeby częściej kupować nowe...

no po części masz rację podłącze go do prostownika :-)

A w której części nie mam racji? Uświadom mnie co robię źle :wink:

no dobrze mówisz :D

---------- Post dopisany 19-12-2012 at 13:35 ---------- Poprzedni post napisany 08-12-2012 at 16:14 ----------

powiedzcie mi. Czy może być wina akumulatora żeby przepustnica co jakiś rozregulowała się ?

Opublikowano

Mam Bosch Silver 74 Ah , kupiłem z nim auto w 2008 roku. Nigdy nie zawiódł . Aku z roku 2004 i jeszcze daje rade.

Opublikowano
u mnie siedzi fabryczny a auto mam z 2004 :grin: , faktem jest że w zimie po nocnym mrozie ledwo dycha ale chłopina ma już 8 lat :naughty:

Jakiej firmy jest ori akumulator?

Opublikowano
  • Autor
Mam Bosch Silver 74 Ah , kupiłem z nim auto w 2008 roku. Nigdy nie zawiódł . Aku z roku 2004 i jeszcze daje rade.

MI elektryk powiedział że mam lekkie skoki napięcia w aku i trzeba go podładować :)

---------- Post dopisany at 23:16 ---------- Poprzedni post napisany at 01:18 ----------

A powiedzcie mi jest to możliwe że przez skoki napięcia w aku przepustnica wariuje ?

Opublikowano

No ale jakie skoki napięcia... Zawsze są jakieś skoki :wink: Sprawdź czy nie trzeba dolać wody destylowanej do akumulatora i go naładuj a potem sprawdź jakimś multimetrem jakie ma napięcia z obciążeniem / bez / w trakcie ładowania.

A przepustnice w B5 czasem wariują i czasem trzeba je wymienić :wink: Ale zawsze warto najpierw wyeliminować wszystkie inne możliwości, jest tego multum na forum więc nie ma sensu tutaj o przepustnicy pisać.

Opublikowano
  • Autor
No ale jakie skoki napięcia... Zawsze są jakieś skoki :wink: Sprawdź czy nie trzeba dolać wody destylowanej do akumulatora i go naładuj a potem sprawdź jakimś multimetrem jakie ma napięcia z obciążeniem / bez / w trakcie ładowania.

A przepustnice w B5 czasem wariują i czasem trzeba je wymienić :wink: Ale zawsze warto najpierw wyeliminować wszystkie inne możliwości, jest tego multum na forum więc nie ma sensu tutaj o przepustnicy pisać.

do tego aku nie doleje się wody :)