Jaco90 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Witam. Otóż zauważyłem w swojej A4 skoki na wskaźniku temperatury. Tzn podczas jazdy wskazówka dochodzi do 90st , lecz nagle spada do 60st w ciągu 5 sekund. Następnie znów rośnie i zostaje na 90st , lub już nie wzrasta wcale i pokazuje cały czas 60st. Wiem że są jakieś kody na klimatronicu , że można tam sprawdzić temp. Lecz nie bardzo rozumiem jak w to wejść, który guzik przytrzymać , i co następnie. Jeśli ktoś by mógł mi wyjaśnić krok po kroku co wciskać będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Jacek
Jaco90 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2012 Możliwe, bo chyba nie możliwe żeby temperatura potrafiła tak gwałtownie spaść?
Jaco90 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 Dziś podczas jazdy włączyłem klimatronica na kanał 51 temp normalnie rosła dość szybko , ponieważ po jakiś 5km doszła do 90st i tak już zostało , lecz na kanale 49 pokazywało mi dziwne rzeczy, coś typu -1 Więc faktycznie to raczej czujnik a nie termostat , bo wskazówka się nie rusza , ale klimatronic pokazuje co innego. Dziękuje za pomoc. ;]
pakotomasz Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 U mnie jak wskazówka tak szalała winny był czujnik, więc zakładam, że i u ciebie jest podobnie.
Jaco90 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2012 W ptk wybieram się do mechanika , kupie czujnik i all się okaże. Bo Mój klimatronik ma 76 kodów , kanał 51 pokazuje 90st bardzo szybko ( jedni mówią że to temp silnika , inni że nagrzewnicy sam nie wiem). Lecz kanał 49 dziś podczas jazdy doszedł do 70st i wskazówka również ruszyła do 70st , po czym nagle spadła na 60 bo mniej się nie da , a na klimatroniku spadło momentalnie do 30. Po przejechaniu kolejnych 10km klimatronik pokazał na kanale 49 -10st .
novwy Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 miałem dokładnie tak jak Ty to opisujesz u siebie wahania wskazówki, najpierw wymieniłem termostat ale nic to nie dało i okazał się trafiony czujnik ten zielony (seledynowy jak kto woli) w króćcu, ja założyłem nie oryginalny i wszystko działa a straszono mnie że tylko oryg bo inne to szajsy. kup i sam wymień-załóż, trochę płynu będziesz musiał dolać i to cała filozofia wymiany.
PiterA4 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 ja mialem podobnie wymienilem termostat i przestalo wydziwiac
Rekomendowane odpowiedzi