pastaldo Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 w AFN wały nie pekaja wyjątek potwierdza regułę
trepek Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Może wcześniej wał dostał poprzez zerwanie paska rozrządu?
krzysztofquattro Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2012 Paska nie zerwało tylko i wyłącznie koło pasowe. Nie posiadam wykresu mam quattro , a Robert nie miał wtedy uruchomionego sprzętu do takich fur. Tak osprzęt zostaje mój raczej nic mu nie dolega. ---------- Post dopisany at 21:53 ---------- Poprzedni post napisany at 21:20 ---------- Co do pancernych AFNów mam złe wieści. Nie dalej jak kilka miesięcy temu padł również 1,9 tdi tyle że fabryczny nie chipowany ze względu na automatyczną skrzynię biegów. Jeździł dosłownie do sklepu po bułki więc nie ma mowy o dojechaniu ...
trepek Opublikowano 21 Grudnia 2012 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Paska nie zerwało tylko i wyłącznie koło pasowe. Objawy zerwanego paska wychodzą z czasem. Przy mocnym dostaniu pęknięcia na tłokach nie pojawiają się zaraz ale np. po 40 tys km. To samo z wałem.
krzysztofquattro Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2012 Auto ma już w sobie nowe serducho , ale pozostało kilka spraw do dogrania: -dym podczas odpalania na zimno (myślę że to wina świec)? -dziwny dźwięk podczas odpalania (prawdopodobnie jakiś problem w ustawieniu rozrusznika) -do wymiany czujnik G2
Rekomendowane odpowiedzi