Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Moje Audi a4 b8 2.0 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!! od 2 miesiecy jestem posiadaczem Audi a4 b8 2.0 TFSI

Auto aktualnie wyglada tak :

http://www.imgupload.pl/images/00152967546319747830.jpg

http://www.imgupload.pl/images/07522314704461837209.jpg

http://www.imgupload.pl/images/87798152859535962023.jpg

http://www.imgupload.pl/images/62538592677096704519.jpg

http://www.imgupload.pl/images/75280579647752496659.jpg

brudas :)

www.imgupload.pl/images/79180031664614832641.jpg

Planuje parę zmian na luty nie chce zaśmiecać forum wiec może w tym temacie odpowiecie mi czy da sie to zrobic i czy beda z tym jakies problemy chodzi mi o

zmiane grila cos takiego

AUDI A4 B8 8KO S4 SLINE GRIL GRILL ATRAPA ZDERZAKA (2818458552) - motoAllegro czy da sie to zrobic tak ze wyjmuje ten co mam i zakladam nowy czy beda z tym jakies problemy ?

drugie pytanie to chodzi mi o zmiane tylnego zderzaka na cos tagiego Audi S4 B8 Sedan - zdjęcie widok z tyłu • AutoCentrum.pl czy jest to mozliwe

oczywiscie na lato nowe felgi 18 jedne z tych 3 ale te ostatnie bez chromu raczej

NOWE FELGI 18'' 5X112 AUDI A4 S4 A5 A6 S6 A8 Q5 (2828201946) - motoAllegro

NOWE FELGI AUDI KASSEL A4,A5, S6 NEW 18 CALI RATY (2787330294) - motoAllegro

7375 FELGI 18'' 5x112 AUDI A4 A5 A6 A7 A8 Q5 CHROM (2845592320) - motoAllegro

dziekuje za odpowiedzi

Pozdrawiam

Opublikowano

Hamerykaniec :kox:

Jesli grill chcesz zmienić na S4 to i pasuje zderzak :wink:

Jezeli chodzi o tylny to musisz zmienić cały razem z dokładką .

Opublikowano
  • Autor

jakieś zastrzeżenia do amerykańca ? znajomy ma audi tez USA oraz mercees Usa jeden ma 2 lata drugi 4 i bardzo sobie chwala :)

Opublikowano

szkoda, że nie Quattro.. ciekawe jak tam będzie wyglądała sprawa z olejem :decayed:

Opublikowano

Fajne wozidło:thumbup1: bezawaryjnej jazdy życzę, ale koła to raczej 19"szukaj bo 18" trochę małe w tej budzie wygląda.

Opublikowano
  • Autor

mialem 6 w Quattro 3.0 tdi 2005 powiem wam ze ta 4 naprawe zajebi... sie jedzie nie potrzeba mi Quattro ale tyle problemu co mialem z 6 to masakra wtryski przepustnica elektryka ciagle cos automat na naprawe wydane tyle co polowa wartosc auta ;( jak narazie jestem bardzo zadowolony benzynka fajnie chodzi mulititronik chodzi super niby wadliwe ktos tam mowil niby te sa poprawione rozne opinie to wyjdzie z czasem .

Pozdrawiam

Opublikowano
jakieś zastrzeżenia do amerykańca ? znajomy ma audi tez USA oraz mercees Usa jeden ma 2 lata drugi 4 i bardzo sobie chwala :)

Żle mnie rozumiałes :wink: w ostatniej chwili dojrzałem lampy z przodu :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Panowie moze macie jeszcze jakies inne fajne felgi co by pasowały do tej a4 ? co polecacie ?

Opublikowano

Fajny amerykaniec z ksenonem bez sprysków to ciekawe że w ameryce nie trzeba mieć układu mycia no nie ? Co do kół to tak jak piszą - buda B8 jest tak duża (nadkola) że 18" szału nie robi :wink: Co do multi w B8 to niby nie ma się czego bać :wink:

Opublikowano

nie wiem czy ładny bo mi zdjęcia nie działają :decayed:

Opublikowano

Gratuluje i witam w bardzo ekskluzywnym gronie posiadaczy TFSI jak widzisz tu same kopciuchy ;-) Jak nie bedziesz nmial jaj z olejem to masz praktycznie bezproblemowe auto.

Opublikowano
  • Autor

troszke czytalem na ten temat oleju u mnie mniej wiecej na 1000km z 200ml dolalem zebu caly czas byl full :) powiedzcie mi jak ten silnik np bierze duzzo wiece to w czy wtedy problem cos moze siasc dalej ? nie znam sie za bardzo wiec pytam sie znawcow ;) nie chce nikogo urazic ale ja juz "klekota" wiecej nie kupie :)

pozdrawiam

Opublikowano

Katalizator zniszczysz ogolnie nie pwinno sie jezdxic na tak duzym zuzyciu

Opublikowano

Fajna fura i silnik daje niezłe możliwości jeżeli chcesz coś podciągnąć. Zmień olej na jakiś dobry i wtedy zobaczysz co będzie się działo. Przy turbo 100-200ml to chyba nie powinna być tragedia.

Opublikowano

A ile auto ma przejechane no ten tysiaczrobiles odkad kupiles auto czy sprawdziles wczesniej i po 1000 jeszcze raz

Opublikowano
  • Autor

przebieg auta 59tys ogolnie mam zrobione niecale 2 tys dzisiaj sprawdze ile oleju tam jest :) aktualnie olej tam mam 5w-30 castrol edge jak go kupilem byl tam 5w-40 ale w salonie oraz inny mechanik mowil ze zmienic na tez 5w.30 wiec tak zrobilem a co polecacie za olej do niego ;)

Opublikowano

asus90 - quattro zacznie CI szybko brakować - takie moje zdanie:wink: Zaraz braknie trakcji pod kołem, w zimie "dupką" zachcesz zarzucić, a tu nie ma jak:decayed:

Co do koła, to spokojnie zakładaj 18" - ładne ori aluski (szczególnie te 5-cio ramienne) wyglądają na większe niż są w rzeczywistości.

Będzie lala:kox:

Opublikowano

A czemu kazal ci przejsc ns 5w30 to przeciez woda do longlife