lukaseq1 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Witam, Panowie wymienialem filt paliwa na nowy (Firma Ufi) autko po czasie zapalilo wiec udalem sie przejechac, przejechalem z jakies 3 km po czym wrocilem do domu, po ok 10 minutach odpalilem autko i po ok 30 sekundach samo zgaslo, pojawila sie czerwona kontrolka plynu chlodniczego i koniec, autko nie jedzie Okazalo sie ze ropa wymieszala sie z plynem chlodniczy. efekt byl taki ze do wymiany caly plyn plus filter na man. Po tej wymianie autko jezdzi tak jak powinno. Czy ktos jest w stanie mi wytlumaczyc co sie stalo ?
SowaBezOka Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Skoro paliwo z plynem chlodniczym sie wymieszalo, tzn, ze silnik nie przepalil ropy i gdzies w srodku poscil rope do ukladu chlodzacego, a to nie jest dobra oznaka.
Musashi Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 na filtrze paliwa, masz prawdopodobnie nagrzewniczke paliwa ktora sie rozszczelnila. poz 13. jestes pewnien ze to bylo paliwo, a nie olej w ukladzie? wtedy a albo uszczelka pod glowica, albo chlodnica oleju.
egon@ Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 A czy wszystkie b6 mają takie nagrzewnice w filtrze paliwa i jak to działa?
Musashi Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 o ile pamietam w B5 AJM i ATJ tylko byly.
lukaseq1 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2012 zmienilem filter na mana i jest okey! filtr poszedl do reklamacji
GOLI Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Z tego co wiem,paliwo nie ma bezpośredniej styczności z płynem.Nie pomyliłeś przypadkiem przewodów? Co do reklamacji filtra to wątpię,żeby uznali
lukaseq1 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2012 ciezko sie pomylic, te przewody paliwowe sa tak dobrane ze pasuja tylko w jedne miejsce, chodzi mi o dlugosc
Rekomendowane odpowiedzi