Ajmax Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Witam. Ostatnio od kilku tygodni przy rannym odpaleniu rannym silnika co jakiś czas samochód przez 15sekund kopci na niebiesko.Nie wiem jaka może być przyczyna czytałem ostatnio posty na ten temat,ale sam już nie wiem raz kopci raz nie.Płyn chłodniczy jest w porządku nie jest zabarwiony,ani go nie ubywa,w którymś poście pisano żeby zobaczyć czy w dolocie powietrza do turbo nie ma oleju zrobiłem fotkę tej rurki bo nie wiem czy to oto chodzi,ale w niej nie było żadnych oznak oleju.Samochód chodzi równo,olej też w porządku.Niedawno zakładałem gaz,ale nie wiem czy może być coś z tym wspólnego bo autko kopci na benzynie.Dodam też,że rok temu była wymieniona turbina (nówka) samochodu nie żyłuje dbam o turbinkę tak jak sie należy.Przebieg 185tyś ale nie wiem czy oryginalny.trochę sie obawiam bo za niedługo jadę na wczasy a nie chciałbym żeby gdzieś za granicą moja A4 odmówiła posłuszeństwa.Prośba o poradę
zibizab Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Może przez prowadnice zaworowe ci troche skapnie na tlok oleju i zaraz spali -oprócz tego wszystko ok?
xandmar Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 z tego co wiem jak na niebiesko to pierścienie lub turbina
Dev Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 uszczelniacze turbo albo pierścienie dużo ubywa oleju? rozbierałes dolot?
Ajmax Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2008 Olej w porządku a jeśli chodzi o dolot to nie wiem za bardzo gdzie on jest dałem zdjęcie w poście ale nie wiem czy to oto chodzi
Dev Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 zdjecie przedstawia dolot do turbiny z filtra powietrza mi chodziło o ten przed przepustnicą
ajax Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Najlepiej sprawdz dolot turbiny do intercoolera. Jak wejdziesz pod samochod to zobaczysz ktoredy dmucha oraz po nitce do IC. Ile Ci pali oleju na 1k?
Rekomendowane odpowiedzi