Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVG] Wymiana wężyków ciśnieniowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy wymianie turbiny zauważyłem, że wężyk który zakładany jest na zawór sztangi (taki w oplocie) zakłada się trochę za luźno. ogólnie wszystkie wężyki tego typu pod maską (a jest ich trochę) są już w nie najlepszej kondycji.

Czy mogę je wszystkie powymieniać np. na takie?:

http://www.allegro.pl/item377756365_samco_przewod_podcisnienia_4_mm_samco_od_re5pect.html

Oczywiście nie jestem pewny rozmiaru. Czy przy wymianie powinienem zachować np długość oryginalnych wężyków?

Czy ten wężyk jest odpowiedni? Firma w końcu dobra.

Opublikowano

kup weżyki w ASO albo w innym sklepie ale koniecznie w oplocie ....

dlugość jest ważna ...

Opublikowano

dlugość jest ważna ...

sprzedają je na metry czy jakoś inaczej? będą znali średnicę?

Opublikowano

dlugość jest ważna ...

sprzedają je na metry czy jakoś inaczej? będą znali średnicę?

w ASO napewno ... w sklepie motoryzacyjnym podejrzewam ze tez ... :wink4:

Opublikowano

Przy wymianie turbiny zauważyłem, że wężyk który zakładany jest na zawór sztangi (taki w oplocie) zakłada się trochę za luźno. ogólnie wszystkie wężyki tego typu pod maską (a jest ich trochę) są już w nie najlepszej kondycji.

Czy mogę je wszystkie powymieniać np. na takie?:

http://www.allegro.pl/item377756365_samco_przewod_podcisnienia_4_mm_samco_od_re5pect.html

Oczywiście nie jestem pewny rozmiaru. Czy przy wymianie powinienem zachować np długość oryginalnych wężyków?

Czy ten wężyk jest odpowiedni? Firma w końcu dobra.

Małe OT. Na pytanie czy długość jest ważna najlepiej niech wypowie się jakaś kobieta z forum :polew:

Opublikowano

Mam podobny problem z wymianą tych weżyków na nowe. Zakupiłem podobne do orginalnych (takie w oplocie) o średnicy wewnętrznej 3,2 mm i wydaje mi się że ta średnica jest za mała w porównaniu z orginalnymi. Pod maską są wężyki o mniejszej i większej średnicy. Czy ktoś wie jakiej średnicy wewnętrznej powinny być te przewody ?[br]Dopisany: 20 Czerwiec 2008, 16:41 _________________________________________________Gdzieś był temat o tych wężykach, ale nie mogę go znalezć. Ile może kosztować metr w ASO ?

Opublikowano

jak kupujesz z metra kupuj markowe. continental, pirelli, itp.

Opublikowano

Ale jaki wymiar !!!

Wsklepie mają tylko 3,2 mm albo 6 mm[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2008, 02:54 _________________________________________________W sklepie[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2008, 02:55 _________________________________________________ Ile może kosztować metr w ASO ?

Opublikowano

Ile może kosztować metr w ASO ?

zadzwon ...