wowa04 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 witam - mam pytanko ponieważ w aucie są orginalne czujniki parkowania , po załączeniu wstecznego biegu słyczać tylko dzwięk w głośniczku natomiast nic sie nie dzieje jak cofam do tyłu , czy powinno cos pokazywać na komputerze czy powinien się zmieniać dzwięk który jest teraz cały czas ciągły , patrząc od tyłu auta jeden czujnik od strony kierowcy jest jakby wciśnięty w zderzak , pozstałe są równo ze zderzakiem ,czy to może być przyczyną,jak sprawdzić ewentualnie który czujnik jest uszkodzony , posiadam interfrejs VAG- pozdrawiam :th:
pre_pl Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 przy wrzuceniu wstecznego jest jeden dźwięk, potem cisza. Sygnał zaczyna się dopiero w momencie zbliżania do "przeszkody", im bliżej tym szybciej pika aż do momentu ciągłego dźwięku - wtedy jest około 30-50cm do ściany (chyba taka odległość) Masz vaga- podłączałeś go już ? Nie ma błedów ?
wowa04 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2008 jutro zaraz biore interfrejs i zobaczę czy pokarze coś , bo dzis nie mam czasu , napiszę jakie są efekty podpjęcia pod VAG , czyli jak uszkodzony czujnik to powinno wykazać pod komputerem - pozdrawiam [br]Dopisany: 16 Czerwiec 2008, 19:55 _________________________________________________dziś po podłączeniu po VAG - pokazuje nastepujące błędy : 00542 - ten nie daje się wykasować 01375 - ten się daje wykasowaćlecz pojawia się po każdymnastępnym odpaleniu silnika 00553 - ten daje się wykasować ,po odpaleniu na postoju i ponownym odczytaniu nie pokazuje się lecz podczas jazdy napewno się pokarze bojuz go wykasowywałem i jest ponownie natomiast nic nie pokazuje co jest z tym parktronikiem , nic nie pokazuje że np.jest uszkodzony czujnik aha - po włączeniu stacyjki i biegu wstecznego słychać z tyłu jak cykaja wszystkie czujniki - juz nie wiem coz tym zrobić [br]Dopisany: 18 Czerwiec 2008, 19:51 _________________________________________________witam - koledzy nonikt nie ,oże mi pomóc z parktronikiem - pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi