dawidek87 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Witam mój problem polega na tym że ostatnie czasy po przyciśnięciu pedała gazu auto potrzebuje chwile na reakcje, tzn. jak przycisnę pedał auto ciągnie i jak puszcze pedał do zera że się skończy doładowanie i znów przycisnę to chwile przymula czuć jak by przydławienie przez jakieś 2-3 sekundy a później dostaje kopa i jedzie już normalnie, ale najbardziej to czuć na wyższych biegach. Przy każdej zmianie biegu jest to także odczuwalne ale szczególnie dokucza przy biegu 5 i 6 jest długi czas na reakcje po dodaniu gazu. Na niższym biegu jak by szybciej reaguje może 1.5 sekundy. Komputer żadnych błędów nie wybija. Logi Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Z góry dziękuje
pakotomasz Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Wg mnie widać delikatne przycinanie się turbo. Spróbuj trochę przegonić samochód, może pomoże. P.S. Tak przy okazji dobrze rozgrzałeś samochód? Chyba, że z termostatem coś nie tak?
dawidek87 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2012 Tak termostat w tym tygodniu się posypał w sobotę wymiana
pakotomasz Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 No właśnie widać w grupie 001, że temperatura nie taka jaka powinna być.
dawidek87 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zauważyłem na 011 BS że sztanga idzie płynnie do jakiś 75% długości przesuwu a później z takim małym oporem się podciąga. W takim razie zabieram się za czyszczenie kierownicy i oględziny gruszki bo jest prawie cała zardzewiała. Jutro się odezwę co i jak, i dziękuje za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi