platinum Opublikowano 21 Grudnia 2012 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Witam od jakiegoś czasu z spod samochodu wychodzą dźwięki, nie wiem od czego, czy co powoduje to. Wychodza nie od silnika, lecz jakby ze środka samochodu (samochod stoi na luzie ), w okolicy kierowcy, jakby jakieś stukanie, coś goniło i leciutko uderzało (metaliczne dźwięki) podsyłam link z filmem tych dźwięków (słyszalne na filmie od 11 sek.) Druga sprawa od jakiegoś czasu, przy uruchomieniu silnika i kręceniu kierownicą dobiegały odgłosy tarcia , myślałem że coś trze ( po kilkukrotnym kręceniue kierownicą, odgłos tarcia zanikał), dziś patrze do zbiorniczka płynu wspomagania, nie ma oleju, jedynie widać troszke cos na dnie zbiorniczka i teraz pytania, jaki olej zakupić??? A4 B7 avant 1.9 tdi 2005 r. BKE i jak to wpłynęło na pompę wspomagnia taki niedobór oleju??
Fr0styyy. Opublikowano 21 Grudnia 2012 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Olej do wspomagania to G004 000 M2
platinum Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2012 Fr0styyy. Olej do wspomagania to G004 000 M2 a jaki dokładnie, nazwa, marka, oznaczenie??? na zbiorniczku mam G002 000 mineral, ale już chyba takich nie ma, jaki odpowiednik jest tego?? dziś zakupiłem febi zielony ale na opakowaniu pisze bmw wiec nie wiem czy do audi wersji b7 może być. I jeszcze jedno pytanie, (bo płyn wygląda na wypracowany, kolor słomkowy), jak należy olej od wspomagania wymienić?? gdzieś jest korek do spustu starego??
Rekomendowane odpowiedzi