Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wskaznik Paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam problem z wskaznikiem paliwa,gdy zatankuje auto do pełna,wskaznik paliwa pokazuje 0, i kontrolka pali sie. Po przejechaniu 100 km,powoli dochodzi do norme,wskaznik wzrasta a kontrolka gasnie,co może być przyczyną? Nie moge znalesc tematu w dziale zrób to sam,bo wiem,że pisaliście o tym. Pozdrawiam.

Opublikowano

Masz licznik z Audi A6 lub pływak w baku z A6-ki.

Opublikowano
  • Autor

nie mam pojecia ale czy liczniki z a 6 pasuja

Opublikowano

Licznik z A6 pasuje tylko wlasnie wskazania poziomu paliwa pokazuje odwrotnie

Opublikowano

Jeżeli nr licznika zaczyna się od 4B0 920 ..... to na 100% licznik z A6, jak zaczyna się od 8D0 920 ... to masz licznik z A4

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Przykleje sie mam podobny problem tylko u mnie rezerwa zapala sie od polowy baka a a po przejechaniu 400km wskazowka zatrzymuje sie na pierwszej kresce przed rezerwa. Moze juz ktos mial taki przypadek na forum?

Opublikowano

Witam

U mnie za to w AJM rezerwa zapala się przy ok 1/4 baku, dzisiaj zatankowałem do pełna i wskazówka skoczyła z 0,5 cm poza pełen bak :D, to będzie pływak walnięty czy co?

Opublikowano

Nie zaszkodzi przeczyścić styki na pływaku, ja tak miałem jak miałem będe wskazania paliwa w b5, jeśli licznik z a6 to juz inna kwestia.

Opublikowano

Dokładnie jak Dawid sugeruje, najpierw sprawdź kwestię pływaka, przeczyść wszystko dokładnie i zobaczysz czy coś się zmieniło.

Opublikowano

Licznik sprawdzony jest od A4.Dobralem sie do baka zdjelem przewody paliwowe i odkrecilem dekiel i staralem sie wyjac plywak

ale w delikatny sposob nie moge go wyjac .Tyle tam przewodow troszke strach.Moze ma jakis kolega na forum sprawdzony sposob ?

Opublikowano

pierwszą rzeczą jaką powinniście zrobić to test zegarów vagiem i zobaczyć czy wskazówki zatrzymują się na środku , jeżeli tak to wtedy dobierać się do pływaka ja miałem podobną sytuację i niestety czyszczenie pływaka nie wystarczyło zmieniłem go na używany ale o tym samym numerze i już wszystko działa poprawnie.

Ps. żeby wyjąć pływak należy włożyć rękę do baku i z boku kosza od pompy jest przypięty pływak należy nacisnąć wystającą "przycisk i wysunąć pływak , na zdjęciu widać

http://img141.imageshack.us/img141/6627/20121121321.jpg

Opublikowano

a ja stawiam na licznik, swego czasu miałem bardzo podobny problem tzn rezerwa na połowie wskaźnika, wymiana licznika pomogła (przy okazji padł immo w liczniku)

Opublikowano

test zegarow i bedzie wiadomo,jak nie zatrzymuje sie na srodku to silniczek od wskazan paliwa w liczniku uwalony

Opublikowano

Ja Koledzy też mam problem z tym wskaźnikiem- mi pokazuje cały czas full a właściwie nawet jeszcze więcej- wskazówka wychodzi poza kreseczkę 1/1. Czyli jak mówi Krzysiek pierwsze co, to test zegarów- wtedy bedę wiedział czy wina leży po stronie zegarów czy pływaka, tak?

Model taki sam jak założyciela tematu- AJM 2ooor.

Opublikowano

plywak w obudownie koszyku pompy paliwa, mialem podobne w a6, ale sie jakos odblokowal i pozniej zawieszla sie tylko na malych ilosciach paliwa

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam podobny problem, wskaźnik poziomu paliwa pokazuje m/w o ćwierć baku za dużo, ale rezerwa włącza się zgodnie z faktycznym poziomem paliwa. Czy nie wystarczyłoby samą wskazówkę fizycznie przestawić? Zatankować do pełna i wtedy na 1/1 ją przesunąć :facepalm:

Pomoże coś czy dalej będzie pokazywać głupoty?