Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podświetlane lusterka w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki chłopaki za podjęcie tematu.

Kaju sprawa wygląda następująco.

Zamontowałem diode power led 3w i do tego driver led z ograniczeniem napiecia z +12V do 3.4V.

Od leda puściłem przewod plusowy i minusowy do okolic wtyczek przy slupku A i ugrzązłem:wallbash:

Jak/gdzie sie podłączyć zeby LED swiecil w ten sam sposob jak lampka podsufitki? Chce się wpiąć pod sterowanie lampki.

Czyli lusterka zapalają się jak otworze centralnym zamek, gasną jak zamykam auto, włączam zapłon itp.

W poście wyżej wkleiłem foto jakxu mnie wygląda pomaranczowa kosta i obsadzenie w niej pinow.

Gdzie sie wpiąć żeby led w lusterku działał identiko jak lampka podsufitki

Jezeli mam dostarczyć dodatkowych "danych' to piszcie. Zrobie foto, pomierze miernikiem itp

Opublikowano

Plus Leda daj staly, masę na biało brązowy kabel w pomarańczowej kostce bodajże pin 1 lub 2. Za jakąś godzinę Ci potwierdzę jak otworzę kompa 

Opublikowano

Kaju dzięki. I o to chłodzi?. Potwierdź proszę te info a ja to wieczorkiem przećwicze na żywym organizmie

Opublikowano

Nie chce być inaczej. W aucie z Twojego profilu to pin 2. Pozdrowionka ;)

1551460382545-1456366319.jpg

Opublikowano

Jesteś wielki:oklasky:Poinformuje jak coś wymodze. Mowisz plusa wziąść stałego bezposrednio z skrzynki bezpiecznikow? Czy probowac w pin 15 sie wbijać?

Opublikowano

15 masz pusty ;) jak już się przebiłeś do kabiny to idź do skrzynki i przepuść to sobie przez bezpiecznik chociaż 5A...

Opublikowano

Chyba, że o bezpiecznik 15 pytałeś... Daj do stałego ale przez.bezpiecznik. tak będzie sensowniej 

Opublikowano
36 minut temu, kaju napisał:

15 masz pusty ;) jak już się przebiłeś do kabiny to idź do skrzynki i przepuść to sobie przez bezpiecznik chociaż 5A...

Pin 15 w pomaranczowej wtycze mam uzbrojony (patrz foto pare postów wyżej)

Tak czy inaczej cos wykombinuje

Opublikowano

A po co? Pomiń to :)

Opublikowano

Kaju informuję że działa:banan:. Narazie tylko lusterko kierowcy gotowe. W wolnej chwili biore się za przyciągnięcie wiązki do lustra pasażera. Zrobie krótkie fotostory i wrzucę dla potomnych

Opublikowano
8 godzin temu, jaras99 napisał:

Kaju informuję że działa:banan:. Narazie tylko lusterko kierowcy gotowe. W wolnej chwili biore się za przyciągnięcie wiązki do lustra pasażera. Zrobie krótkie fotostory i wrzucę dla potomnych

No, no zrób, bo do mnie już jadą blendy :)))

Opublikowano

:) że też chcieliście po lampce wewnętrznej to mieć... Nie mając Ori clh można zrobić fajne obejście i odpalić każde światło, jakie się chce, jak i przy okazji blendy w lusterkach :) zastosowanie jednego przekaźnika i gaśnie po zamknięciu auta razem z CANami... :) co więcej nawet sterowanie z Ori przełącznika CLH by działało :)

Opublikowano
W dniu 4.03.2019 o 09:55, kaju napisał:

:) że też chcieliście po lampce wewnętrznej to mieć... Nie mając Ori clh można zrobić fajne obejście i odpalić każde światło, jakie się chce, jak i przy okazji blendy w lusterkach :) zastosowanie jednego przekaźnika i gaśnie po zamknięciu auta razem z CANami... :) co więcej nawet sterowanie z Ori przełącznika CLH by działało :)

po lampce wewnętrznej jest dla mnie ok. spełnia swoje zadanie. Teraz jedynie przydałby się czujnik zmierzchu, żeby paliło się wtedy jak jest taka potrzeba?. jest kop do kolejnego moda:P

Opublikowano

Wrzucam pare fot z montażu

20190305_210542.jpg

20190304_200259.jpg

20190304_194518.jpg

20190304_201809.jpg

20190305_203407.jpg

20190305_203428.jpg

Opublikowano
W dniu 4.03.2019 o 09:55, kaju napisał:

Wpiąłem się plusem z lampki do pola 15 i minus do 2 i nie działa to. Blendy oryginalne. Wiesz może dlaczego? Piny w kosce u mnie to 1,2,4,5,6 i 15

Edytowane przez szpakuziom

Opublikowano

Przewod w pinie 2 masz biało brązowy?

Opublikowano

Zaczęły chodzić, pobawiłem się centralką, odpiąłem i podpiąłem aku i wszystko działa :) Dzięki za pomoc :)

Opublikowano

power led bez radiatora i zalany cały... ciekawe ile pociągnie ? jeszcze powiedz, że ciepłym klejem to zalałeś... przetwornica jakoś zaizolowana, czy tak jak na zdjęciu wisi? ?

Opublikowano
7 godzin temu, pawelosinski83 napisał:

power led bez radiatora i zalany cały... ciekawe ile pociągnie ? jeszcze powiedz, że ciepłym klejem to zalałeś... przetwornica jakoś zaizolowana, czy tak jak na zdjęciu wisi? ?

+kable w przelotce na żywca, nie pinami... A drzwi się otwierają, zamykają, znowu otwierają i zamykają... No troszkę bym to wszystko dopracował, bo dość niebezpiecznie to wygląda :)

Opublikowano
7 godzin temu, pawelosinski83 napisał:

Tak, dioda jest na waciku, zalałem cukrem na gorąco a driver robi za dyndające drzewko zapachowe:kox:

A tak na poważnie to power led z radiatorem co widać na zdjęciu. Zalany silikonem.

Driver zapakowany w termokurczce. 

Ile pociągnie hmm. W touranie jeździłem 3 lata bez zadnej awarii i dalej sobie tak jeździ u aktualnego właściciela.

Edytowane przez jaras99