Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowicjusz - wątek powitalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj na forum :a4fan::hi:

• Odpowiedzi 416 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Cuber

29931

• PABLO

22468

• wrclaguna

21717

• Wihajster

19996

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

:hi: Witamy na forum :audi::a4fan::good:

Zapraszamy na spoty Krakowskie co Niedziele w Galerii Kazimierz o godz. 18:00, parking - poziom niebieski :good:

Opublikowano

Witaj na forum :hi::good:

Opublikowano

Witaj na forum :hi::good:

Opublikowano

Witam czcigodnych adminów, moderatorów oraz wszystkich użytkowników tego forum.

Jeśli wszystko będzie szło zgodnie z planem, w ciągu 2 tygodni stanę się posiadaczem Audi A4 B5 z roku 1999/2000. Od właściciela dowiedziałem się o tej stronie.

Chciałem na wstępie, nim się jeszcze rozejrzę po forum, od razu zapytać o silnik.

(cytuję właściciela)

"silnik AFN, 116 koni - pewien nie jestem! może 110..? Ale auto jest z końcówki roku, po drugim liftingu więc modelowo to może być 2000. Części zawsze zamawiałem do 116 KM :) na forum się wszystkiego dowiesz."

Więc skoro mam się dowiedzieć, chętnie zapytam: jak określić moc/model silnika. Łopatologicznie: pisze na silniku, czy może bardziej sprytnie (jest ukryte pod drugą klapką, od prawej strony, przy trzecim przewodzie).

Zaznaczam, że jestem ku nieszczęściu moderatorów, a uciesze wszelkich mechaników którzy zarabiają na tym, osobą niezaznajomioną z tajnikami motoryzacji. Mam nadzieję jednak to szybko zmienić w stopniu uniemożliwiającym mi wciśnięcie kitu :)

Chciałem się też odrazu zapytać, jako iż jest to moje pierwsze auto z turbodislem, czy rzeczywiscie "oszczędna" jazda, powoduje zapchanie turbosprężarki, więc - jej konieczność czyszczenia i przy finalnym rozrachunku - większy koszt, niż jazda normalna (cena zaoszczędzonego paliwa minus koszt czyszczenia).

Proszę wybaczyć, jeśli takie pytania padały, zadaję je teraz bo jeszcze nie mam dostępu do reszty forum :)

Opublikowano

Dzień dobry wszystkich.. jestem z Krosna (podkarpacie) i jeźdzę VW Golf MK4 Variant lecz niedługo chcę się przesiąść do A4 (B6 lub B7) dlatego już teraz rejestruję się u Was by pooglądać Wasze jednostki i odpowiednio przygotować się do zakupu :)

Opublikowano

Hej

Nazywam się Michał, na razie jeżdżę Hondą CRX ED9 (D16Z5), ale w przyszłym roku chcę zmienić na Audi A4 B6 mam nadzieje, że pomożecie mi wybrać typ silnika jak i uczulicie mnie na słabe strony tego autka.

Pozdrawiam

Michał