Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] 1,9TDI 115KM - co to za silnik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jasne :polew:

czyli b6 2,5 163 na wypasie :mysli: z mniejszym przebiegiem niż b7 1,9tdi i 2,0 tdi :mysli:

czyli RS4 :kox:

a powaznie,jak sie z nikim nie scigasz,to bierz 1,9 ,ma on 11,2s do 100km/h,uwazam,ze to a zupelnosci starczy,

osobiscie mam tez passka 1,9 ATJ (116PS,310Nm),ktory ma do 100-ki 11s(w papierach) i jezdzi sie calkiem przyzwoicie,

a dodatkowa przyjemnosc,to wlasnie dobre wyposazenie :th:

Opublikowano
  • Autor

nie nie! chodzi mi o B6 2,5tdi 163km a nie benzyniak :gwizdanie:

kupuje auto jest fajne b7 1,9tdi ale pod 200 tys tak samo 2,0tdi wolabym mniejszy przebieg dlatego chyba b6 2,5tdi 163 km tylko tak eksploatacja mnie dołuje ;( no i spalanie nie mam pojęcia co zrobić :wallbash:

Opublikowano

Ja mam B5 1.9 115 TDI AJM 2000r i probowalismy sie z kumplem B7 2.0 TDI 2005. Bylem zszokowany ze ledwo dal rade mnie wykrecic i to dopiero przy predkosci 180km/h. Mam tiptronika i mysle ze z reczna powalczylbym dluzej :evil:

Opublikowano

Ja mam B5 1.9 115 TDI AJM 2000r i probowalismy sie z kumplem B7 2.0 TDI 2005. Bylem zszokowany ze ledwo dal rade mnie wykrecic i to dopiero przy predkosci 180km/h. Mam tiptronika i mysle ze z reczna powalczylbym dluzej :evil:

to z autem twojego kumpla musialo byc cos nie tak,przeciez twoj ma 12,2s do 100km/h,a jego 9,7s

Opublikowano

Tylko ze u mnie bylo +2 pasazerow a tam sam kierowca :cool1:

Opublikowano

Tylko ze u mnie bylo +2 pasazerow a tam sam kierowca :cool1:

mimo to,powinienes byc szybszy.

a biegami jak wachlowales?

moze za wczesnie zmieniales,albo za dlugo trzymales?

Opublikowano

1.9 Tip 115 vs 2.0 140 man? no way :polew: nawet 2 pasażerów nie powinno za dużo zmienić.

Któryś z was oszukuje :chytry: Albo jeden ma dużego bonusa albo drugi niedomaga,a może jedno i drugie :evil:

Opublikowano

Jest tak jak napisal kolega Luqas26 - skasowalem do przy 180 km/h. Tylko ze nie startowalismy z kreski tylko z skrzyzowania - on najpierw a za nim ja, wiec musialem go gonic.

Opublikowano

No to straciłes przewage nad tipem :)

Wiecie co, no nie wiem , może ta 115 to jakis demon :evil:

To co opisujecie to mi przypomina jak jeździliśmy ze starym, ale 140 vs 130

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam pytanko, właśnie odnośnie silnika, jak poznać jaki mam konkretnie rodzaj?? Pisze to gdzieś czy jak??Czy może muszę się udać do ASO i tam mi dopiero powiedzą?? Wiem, że mam 1.9 TDI 115KM, A4 z 2006roku a dokładniej z czerwca i prawdopodobnie jest/mam DPF-a ale pewny nie jestem :) i jeszcze taki malutki OT jak sprawdzić jaką mam wersję wyposażenia?? Z góry THX :):hi:[br]

Opublikowano

Wg instrukcji obsługi do mojego 2.0 TDI filtr DPF ma kod 7GG. Możesz też sprawdzić jakie masz książce serwisowej podane zużycie paliwa i emisję CO2. Auto z DPF ma wyższe zużycie o 0.2l. Albo popatrz czy masz okopcony wylot rury wydechowej. Jeżeli jest czysty to masz DPF-a. :mysli:

Opublikowano

Panowie mam pytanko, właśnie odnośnie silnika, jak poznać jaki mam konkretnie rodzaj?? Pisze to gdzieś czy jak??Czy może muszę się udać do ASO i tam mi dopiero powiedzą?? Wiem, że mam 1.9 TDI 115KM, A4 z 2006roku a dokładniej z czerwca i prawdopodobnie jest/mam DPF-a ale pewny nie jestem :) i jeszcze taki malutki OT jak sprawdzić jaką mam wersję wyposażenia?? Z góry THX :):hi:[br]

wersję wyposazenia sprawdzisz na vlepce w ksiązce serwisowej lub w bagazniku masz tam kody a na forum masz dekoder :good:

na owej wlepce winno byc napisane jaki masz silnik czyli jakie oznaczenie :gwizdanie:

Opublikowano

Oznaczenie silnika znalazłem na formularzu od ubezpieczenia i tam pisze BKE ale czytając ten temat to na początku pisze, że BKE był do końca 2005r, a Audiczka na pewno jest z czerwca 2006r. więc jeżeli mam BKE to nie mam DPF-a :D ?? I jeszcze jedno, gdzie jest ta wklepka w bagażniku :rolleyes: z góry THX :)

Opublikowano

Oznaczenie silnika znalazłem na formularzu od ubezpieczenia i tam pisze BKE ale czytając ten temat to na początku pisze, że BKE był do końca 2005r, a Audiczka na pewno jest z czerwca 2006r. więc jeżeli mam BKE to nie mam DPF-a :D ?? I jeszcze jedno, gdzie jest ta wklepka w bagażniku :rolleyes: z góry THX :)

wlepkę masz na bank w książce serwisowej... zajrzyj do niej w końcu :)