Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wypełnienie wnęki pod koło dojazdowe w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 4/19/2015 o 15:30, marda16 napisał:

Też się przyłączam do pytania,też mam to samo czy wystarczy dokupić zapas 19'' i wejdzie na to ? czy trzeba wywalić lewarek i sprężarkę żeby koło weszło ?

Aż poszedłem do swojej audiczki i odkryłem subwoofer ? Mam dokładnie to co na zdjęciu a ten zbiornik poniżej patrząc na zdjęcie, przykrecony 3 nakretkami to subwoofer ? 

Opublikowano
Dnia 5/9/2017 o 17:10, zyznos321 napisał:

Czy w sedanie także występuje sub montowany w ten sposób? Jeśli tak, jest on taki sam jak w avancie? Słychać go w ogóle w środku auta? ;) 

aa0ff740152bb8673915e068e34fe4ef.jpg

Aż poszedłem do swojej audiczki kombi i odkryłem też subwoofer ? Mam dokładnie to co na zdjęciu. A już kombinowałem jak tu wstawić wzmacniacz i głośnik.  Ciekawe jaka jest moc wyjściowa i czy da radę włożyć większy głośnik?

Opublikowano

Czy to wyściełanie podłogi pod aku i kołem zapasowym w bagażniku wystepuje tylko w avancie?  czy można to dokupić do sedna przedlift?

Opublikowano

Ja u siebie mam subwoofer i miałem zestaw naprawczy.

Wyciągnąłem zestaw i koło elegancko się zmieściło :)

IMG_20170911_205905.jpg

Opublikowano

pozwólcie że się przyłącze

A czy w związku z różnica średnic -  dojazdówka 19 a moje koła 17 - jest jakieś zagrożenie dla mechanizmu quattro,?

Wiem że te rozwiązania bardzo nie lubią właśnie różnicy średnic - jaka mówi mój oponiarz uszkadza się napęd

co myślicie ?

Opublikowano (edytowane)
W dniu ‎20‎.‎08‎.‎2017 o 11:31, kamilch-1984 napisał:

Aż poszedłem do swojej audiczki kombi i odkryłem też subwoofer ? Mam dokładnie to co na zdjęciu. A już kombinowałem jak tu wstawić wzmacniacz i głośnik.  Ciekawe jaka jest moc wyjściowa i czy da radę włożyć większy głośnik?

aa0ff740152bb8673915e068e34fe4ef.jpg

Mam taki zestaw jak na foto w poście #108 tj. sub, i taki otwierany pojemnik w którym jest tylko kompresor i płyn do uszczelnienia opony - bez lewarka.

w związku z powyższym dwa pytania:

1. jeśli chciałbym tylko dołożyć lewarek to wystarczy go dokupić i zamontować jak na foto (nie przeszkadza on aby leżał tam też kompresor)

2. jeśli chciałbym dokupić lewarek i koło dojazdowe to do wymiany jest: pojemnik na lewarek (8K9813685) i lewarek (do wywalenia ten aktualny otwierany pojemnik jak na foto)

jeśli do dołożenia dojazdówki są konieczne inne elementy niż w opcjach wymienionych powyżej to prośba o podanie nr-ów gratów

:hi:

Edytowane przez tomi790
Opublikowano

Wyciągasz pudło z zestawem naprawczym, lewarek za Aku, wsadzasz koło, dokrecasz, pokrywa i wszystko pasuje :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

https://allegro.pl/kategoria/czesci-samochodowe-620?string=8K9863697&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-aut-1-2-1003  wie ktoś czy do sedana któraś wnęka będzie pasować? Posiadam sedana z 2008 roku i wnękao numerze 8k9 863 697 B

Opublikowano
W dniu 20.08.2017 o 11:31, kamilch-1984 napisał:

Głośnik ori na prawdę jest śmieszny.Takie same śmieszne głośniki są w drzwiach. A z tyłu do suba wstawiłem taki na dystansie mdf :) 

Subwoofer 165mm Lanzar MAXP64

Opublikowano

I jak ten głośniczek?
Dużo lepiej gra?
W drzwi co montowałeś?

Opublikowano
Godzinę temu, krich8710 napisał:

I jak ten głośniczek?
Dużo lepiej gra?
W drzwi co montowałeś?

W drzwiach będę montował dopiero w następnym roku.  Kasę na to rezanie przeznaczyłem na składane lusterka ?

A jeżeli chodzi o zmiana głośnika w subie. Z przodu zmian nie słychać bo podbicie basu jakie takie mają głośniki w drzwiach, które po wymianie będą grały zadowalająco.  Jedynie co ta wymiana dała to, to że słychać bicie na  zewnątrz i czuć mały rezonans w środku. Jeżeli chcesz mega bas, niestety musiałbyś dołożyć wzmacniacz i subwoofer w bocznych schowkach. 

Dla mnie osobiście wymiana głośników w drzwiach i dołożenie sopranowych głośników na wysokości lusterek (brak głośników ) spokojnie wystarczy. 

Opublikowano

Chce kupic dojazdówke też do siebie bo mam kompresor i zestaw naprawczy. Z tego co widzę są dwa rodzaje dojazdówek do B8. Jedna ma tak bardziej wyciągnięte wnętrze ponad obrys felgi a druga nie. Ma to jakieś znaczenie?

http://allegro.pl/audi-a4-b8-a5-8k0-oryginalna-dojazdowka-i7014571113.html#thumb/1

http://allegro.pl/dojazd-19-5x112-audi-a-4-a-5-a-6-a-7-i7003149044.html#thumb/1

Opublikowano

zauważyłem, że w mojej A4 nie ma koła zapasowego i zestawu do jego wymiany (lewarka itd), jest tylko wnęka ze sprayem uszczelniającym, jeżeli coś się stanie.

Dokupienie koła 19" oraz wszystkich narzędzi to koszt ponad 500 zł na Allegro, więc może lepiej do OC dokupić ubezpieczenie opon za jakieś 20 zł/rok?

Wtedy też mamy mniejszy ciężar i lepsze przyspieszenie oraz spalanie :) 

Opublikowano
W dniu 3.11.2017 o 12:26, oskarwo napisał:

zauważyłem, że w mojej A4 nie ma koła zapasowego i zestawu do jego wymiany (lewarka itd), jest tylko wnęka ze sprayem uszczelniającym, jeżeli coś się stanie.

Dokupienie koła 19" oraz wszystkich narzędzi to koszt ponad 500 zł na Allegro, więc może lepiej do OC dokupić ubezpieczenie opon za jakieś 20 zł/rok?

Wtedy też mamy mniejszy ciężar i lepsze przyspieszenie oraz spalanie :) 

Ok.rozumiem Cię akurat też nad tym wszystkim rokminiałem bo po kupnie nie miałem nic oprócz lewarka. Jeżeli chodzi o ubezpieczenie,super ! Mam takie nawet z hotelem w razie awarii samochodu ale na taką ewentualność liczł bym będąc,jadąc gdzieś na coś,po coś daleko od domu. A jak ci się na krótkim dystansie ??? też hotel ! :D Do setna. Rewarek mam,kupiłem kompresor i do tego zestaw naprawczy typu sznurki butylonowe. Podczas przebicia jak ci się uda znaleźć dziurę naprawiasz bez zdejmowania koła.Jak nie to niestety trzeba trochę pogrzebać :) Prosty tani zestaw,bez przeróbek i dodatkowej masy :)

Opublikowano

Witajcie.

Mialem sam "okrojony zestaw" czyli maly styropian + kompresor + ten preparat ktory można wcisnąć do koła jak się złapie kapcia :D, udalo mi się wyrwać duzy styropian wraz z pokrywą, lewarkiem i jakimiś pierdołami za 140 pln, tylko brakuje klucza do kół, jutro do sprzedawcy będę dzwonił, bo był widoczny na aukcji. Ale jak nie dojdę z nim ładu to jaki klucz do kół pasuje do b8 ? taki sam jak do b6 i b7 czy jest inny ?

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

WItam

ponowie pytanie kolegi

"pozwólcie że się przyłącze

A czy w związku z różnica średnic -  dojazdówka 19 a moje koła 17 - jest jakieś zagrożenie dla mechanizmu quattro,?

Wiem że te rozwiązania bardzo nie lubią właśnie różnicy średnic - jaka mówi mój oponiarz uszkadza się napęd

co myślicie ?"

mam dokładnie ten sam dylemat ....

Opublikowano
12 godzin temu, korti napisał:

WItam

ponowie pytanie kolegi

"pozwólcie że się przyłącze

co myślicie ?"

mam dokładnie ten sam dylemat ....

Nigdy nie zagłebiałem się w temat zapasówki ale biorąc na zdrowy rozum za i przeciw.Sądzę że mniejsza średnica koła na jednej osi może doprowadzić do nieprzewidzianych uszkodzeń. Koło o mniejszej średnicy kręci się szybciej,więc można wyobrazić sobie co dzieje się w moście. Różnica w szerokości kół,opon na pewno ma też duże znaczenie. Znacznie mniejsza powierzchnia styka się z podłożem,więc sądzę że może ściągać na piedną stronę a koleiny... To są tylko domysły ale ja bym nie skorzystł z dojazdówki w swoim napędzi na 4.